Skocz do zawartości

Kij pod klenia, jazia i bolenia na lekko

ch4ron

Rekomendowane odpowiedzi

Mysle ze loledzy juz podpowiedzieli sg parabellum3-16g i daiwa exeller 3-18g.Naprawde udane kije ale parabellum rzuca raczej od tych powiedzmy 3gram jak opisane a lzejszymi to słabo.Kijek na klenie do standardowych przynet nie mikro.I bolenia wyciagnie w rozsadnych rozmiarach.Lecz osobiscie byłbym skłonny ku daiwie.

Blank TORAY made in Japan ? WTF ? 

Mam Dragona Moderate 2-12 i uważam, że jest to bardzo fajna wędka :) Kogo to obchodzi z jakich materiałów jest zrobiona ? Ta wędka ma łowić.... i łowi. Bardzo fajnie obsługuje  2 gramowe woblery oraz małe obrotówki. 7 centymetrowe Widły też nie są mu straszne. Łowię nim na takich rzekach jak Raba, Ropa, Poprad, Wisła. Daje radę :) Przyłów bolenia 60-65 cm nie robi na nim wrażenia. Jak go kupowałem kilka lat temu, w internecie było mnóstwo wypowiedzi, że te kije są bardzo kruche i łamią się pod byle pretekstem.....  Powiem tak: bardzo intensywnie go użytkuję od wiosny do późnej jesieni, zaliczyłem całkiem sporo upadków na kamienistych opaskach lub z urwistych brzegów, kij jest cały :) Mam różne kije "kleniowe" i tanie i bardzo drogie robione przez "uznanych" wędkorobów . Ten jest moim ulubionym. Oczywiście są penie wędki lepsze. Są też wędki gorsze. Wszystko jest kwestią gustu :))

• Like 2