Perla Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Witam,przez przypadek znalazłem fajny gadżet który mógłby nam towarzyszyć na rybach a w szczególności w kręceniu filmów .Co wy na to ? https://www.lily.camera/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 "pińcet" zielonych...ale fajna... szkoda że tylko 20 minut lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 super to wygląda - zwłaszcza starty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Widziałem to dzisiaj na FB, fajny bajer i w cenie w przedsprzedaży nie jest takie super drogie w porównaniu do tego co aktualnie oferuje rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Ciekawe jak ze stabilnością obrazu. Funkcja śledzenia użytkownika to nowość i raczej trzeba chyba poczekać aż ją dopracują. Jak zgłupieje i przydzwoni w drzewo to 500zielonych pójdzie się kochać. Raczej do użytku na otwartych przestrzeniach więc w wędkarstwie będzie ciężko. Z łódki ok ale trzeba pilnować czasu lotu jak z każdym dronem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Super zabawka... Niemniej ja przy 4 promilach w zasadzie działam podobnie... najczęściej tryb autohome. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David72 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Fajna rzecz, dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Nigdzie nie ma prawdziwych nagrań. oby to nie było tak pompowane jak pierwsze kamery action cam. Wysyłka za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosteque Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Piękne. A ceną się nie przejmujmy. Za rok będzie połowa tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 To wszystko powoli zaczyna sięgać granic absurdu...Jadąc na ryby chcę odpocząć, delektować się kontaktem z naturą i skupiać na łowieniu. Ograniczam też bagaż do niezbędnego minimum. Jak widzę takie zabawki czy rozważania o aparacie z pięcioma obiektywami i statywem, oraz rozważania jak sprawnie rozstawić sprzęt do selfie z rybą to czuję się trochę... Czytam pytania o wygodną kamizelkę czy pas na sprzęt i się zastanawiam jak to się ma do plecaka na aparat i osprzęt dodatkowo...Dla mnie to nie ma sensu...Na rybach jak juz muszę zrobić zdjęcie to przy obecnej technologii starczy tania idiotkamera ktora zmieści się w kieszeni... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Dla jednych ma sens dla drugich nie ma. Ja akurat lubię drony, mam drona i mam zamiar nagrywać nim łowienie ryb. Jak się nagrywa to raczej się nie łowi. Albo jedno albo drugie. Lubisz Venom oglądać filmy wędkarskie na YT? Ktoś je musi nagrywać, same się nie zrobią.Wracając do tej zabawki. Jak ktoś się już napali to trzeba sprawdzić jak jest z dostępnością baterii. W dronach stosuje się wyłącznie baterie LiPo bo mają najlepszy stosunek masy do pojemności. Te baterie mają bardzo krótką żywotność. Przykładowo u mnie w Phantomie jedna bateria to jakieś 100cykli pełne rozładowanie-naładowanie i trzeba myśleć nad nową bo pojemność drastycznie spada. Jak w tym cudzie z linku powyżej jest wbudowana bateria to trzeba pomyśleć najpierw skąd takie baterie później brać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 (edytowane) . Edytowane 16 Maja 2015 przez Krisu23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Oczywiście masz rację w tym albo/albo :-)filmy lubię oglądać, takie gdzie jedna osoba łowi a druga kręci, wtedy ma to sens... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 No właśnie, ewentualnie można nagrać ciekawe ujęcia samemu ale trzeba się nakombinować. Ma to też swoje ograniczenia i pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Jeśli takie urządzenia wejdą do powszechnego użytku to internet zaleje fala filmików na jedno kopyto podobnie jak to miało miejsce z filmikami nagrywanymi z kamerki na głowie którymi ja już osobiście rzygam. Dobry film z drona może być zrobiony tylko przez osobę która zna się na rzeczy i filmuje wędkarza w czasie połowu. A w profesjonalnych produkcjach do operowania dronem są dwie osoby. Jedna steruje kopterem, druga kamerą.Szkoda, że nie pokazują jak ta zabaweczka działa w realu. Ale skoro jest tak jak wszystkie oparta na GPS to będzie mieć odchyły od ustalonej pozycji co najmniej metr w każdą stronę. W krzakach to raczej kiepski pomysł... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toomi1-83 Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 fajny sprzęt tylko kiedy do będzie dostępne w pl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi