Skocz do zawartości

MAPY BATYMETRYCZNE ŚWIATA na jerkbait.pl

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem Navionicsa kiedyś do Lowrance. Okazało się, że moje ponad 400 ha jezioro, jest ponad 6 km dalej niż gdy po nim pływałem.

Natomiast Skandynawię koledzy chwalili, że dokładna. Ale tego nie miałem okazji sprawdzić sam :-)

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Dano-G
  • Like 3

Kupiłem Navionicsa kiedyś do Lowrance. Okazało się, że moje ponad 400 ha jezioro, jest ponad 6 km dalej niż gdy po nim pływałem.

Natomiast Skandynawię koledzy chwalili, że dokładna. Ale tego nie miałem okazji sprawdzić sam :-)

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Potwierdzam,''wierzytelność'' mapy co do fińskich jezior w mojej okolicy.

Edytowane przez PablovelLoco
  • Like 1

czyli nie ściemniali  :)

Szwecja i Finlandia - jak mówili - nie żałują wydanych złotówek. 

Bałtyk też zgłaszali, że ok.

Na śródlądziu, blisko Warmii coś nie zagrało. Trzeba też przyznać, że to było z 4 lata temu. Może teraz jest git  :)

Z ciekawości sprawdzę to samo jezioro, jak będzie okazja - mapa nadal wgrana na kartę  :D

jak by się wam udało stworzyć aplikacje na tel. Mapy batymetryczne + poziom wody na rzekach + pogoda. Było by bajkowo, tylko oczywiście bez kalendarza brań  :D  :lol: . i jeszcze w języku pl, to na 100% bym się skusił wydać grosza na taką APK.

To grosza by nie starczyło. Raczej parę stówek.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Od kilku lat korzystam z mapy Navionics na Zatoce Gdańskiej, Martwej Wiśle, kanale Motławy.

Im więcej pływam i korzystam przekonuję się, że mapa nie jest dokładna.

W sklepie w Chwaszczynie sprzedano mi mapę z danymi sprzed kilkunastu lat.

Jeszcze sprzed rozbudowy Portu Północnego, to widać.

Nie potrafiłem jej zaktualizować bez dodatkowych kosztów.

Po przekopaniu i pogłębieniu Martwej i Śmiałej Wisły mapa Navionics'a jest mało użyteczna jeśli chodzi o głębokości oraz znaki nawigacyjne.

Od jakiegoś czasu uczestniczę w programie Aquamapa.

Wędkując pływam z echosondą HDS i nagrywam na kartę SD swoje trasy.

Oczywiście, nie jestem w tym osamotniony.

Wielu kolegów wędkarzy uczestniczy w programie i to my jesteśmy faktycznymi wykonawcami pomiarów.

Nagranie, z dokładnymi namiarami głębokości i pozycji przesyłamy do firmy a ta robi mapę na odpowiednim oprogramowaniu.

Na wiosnę ukaże się komercyjna mapa Martwej Wisły, Zatoki Gdańskiej, kilku jezior w PL, kanałów...

Na dzisiaj testuję nową mapę Martwej Wisły z tzw "cieniowaniem" - bardzo fajna funkcja.

• Like 1

(...)

Od jakiegoś czasu uczestniczę w programie Aquamapa.

Wędkując pływam z echosondą HDS i nagrywam na kartę SD swoje trasy.

Oczywiście, nie jestem w tym osamotniony.

Wielu kolegów wędkarzy uczestniczy w programie i to my jesteśmy faktycznymi wykonawcami pomiarów.

Nagranie, z dokładnymi namiarami głębokości i pozycji przesyłamy do firmy a ta robi mapę na odpowiednim oprogramowaniu.

Na wiosnę ukaże się komercyjna mapa Martwej Wisły, Zatoki Gdańskiej, kilku jezior w PL, kanałów...

Na dzisiaj testuję nową mapę Martwej Wisły z tzw "cieniowaniem" - bardzo fajna funkcja.

a ja jestem przeciwnikiem AquaMapy. Ktoś robi komercyjny projekt rękami wędkarzy/żeglarzy pasjonatów. W regulaminie każdy zrzeka się praw do tego co zrobił. Nawet obiecanych nagród nie przyyznali w terminie, w którym obiecywali, tłumaczać się nie spełnieniem warunków regulaminu

a ja jestem przeciwnikiem AquaMapy. Ktoś robi komercyjny projekt rękami wędkarzy/żeglarzy pasjonatów. W regulaminie każdy zrzeka się praw do tego co zrobił. Nawet obiecanych nagród nie przyyznali w terminie, w którym obiecywali, tłumaczać się nie spełnieniem warunków regulaminu

Świat nie jest idealny ale też nie jest taki zły...

Dzięki programowi, w którym uczestniczę w tej chwili pływam na dwóch echosondach HDS i DSI.

Testuję mapę, którą wspólnie robimy z kolegami wędkarzami/żeglarzami.

Gdybym zrzekał się praw do tego co zrobiłem nie używałbym dzisiaj aktualnej mapy batymetrycznej, choćby Martwej Wisły.

W tej chwili nie znam lepszej mapy mojego regionu.

W regulaminie wręcz mam zagwarantowane, że co roku będę miał nową aktualizację + punkty lojalnościowe.

Dużo zależy od tego, w jakim stopniu uczestnik angażuje się w projekt.

Można pływać "jak się żywnie podoba"  "po siatce" albo w sekwencji "dla cierpliwych"

Ja do niczego się nie zmuszam i nikt nie stosuje presji w tej materii.

To mój swobodny wybór.

Warunki są określone i mnie to pasuje.

W trakcie wędkowania mam możliwość korzystania jednocześnie z mapy i echosondy na dwóch 5" ekranach.

Jedna echosonda jest moja, druga od Aquamapy.

To pomaga mi osiągać jakieś wyniki.

To, że jedna z echosond jest w trakcie nagrywania kiedy ją ustawię w niczym mi nie przeszkadza.

Mogę korzystać z każdej funkcji w obydwu echosondach bez problemu.

• 1 rok później...