krzysztof1983 Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 w sklepie tez mi tak sprzedawca powiedzial..a moj nawet nie wiem w jakim roku wyszedl exist 3012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) exist- wyszły dotąd modele '05, '12 i '15wersja hc (hyper custom- mechanizm z materiału c 6191 z saltigi), w exist'ach obecna tylko w modelu '05 (2004, 2500 custom body, 2508 i 3012 oraz 2506/2508 50 th anniversary). Edytowane 22 Maja 2015 przez DonPablo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 exist 3012 magsealed zaion air rotor magsealed line roler to z ktorego to jest roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 (edytowane) 2005 r: 2012 r: 2015 r: to podział podstawowy. Dalej dodajemy: wersję steez (JDM/USA)- w 2005 r była koloru grafitowego: co ciekawe, w JP są sporo droższe od swoich zwykłych odpowiedników (o 15-20 tys jenów) steez 2012 (tylko USA/Australia): a steez 2015 pewnie nie będzie, bo steez są dedykowane do FC a nowe existy mają już wewnętrznie modele dedykowane do FC dalej wersje hyper custom 2005 r.: oraz 50 th anniversary cena nowego- 115.000 jenów, obecnie nowe (oldstock) to ponad 120.000 hyper branzino custom: nowy kosztował 95.000 jenów, obecnie nowy nawet ponad 100.000. i jeszcze fishing ape: nativecustom 1003H: cena nowego obecnie, bardzo rzadko spotykanego to ponad 80.000 jenów mam nadzieję, że pomogłem. Edytowane 4 Października 2015 przez DonPablo 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Cenne zestawienie Señor Pablo, natomiast pozwole sobie na lekutkie jedno sprostowanie. W generacji 05 (bez mag seal) Exist Steez Custom 2004 i 2506 (z JDM) sa dedykowane do linek FC.Natomiast Steez 2500 i 2508 na rynek US to po prostu Exist (tyle, ze nie JDM). ...I pozwole sobie dopytac o APE 2508. Dopiero niedawno zetknalem sie z tym modelem. W katalogach papierowych Daiwa JDM nie rzucil mi sie w oczy...Znasz moze jego geneze i pomysl za nim stojacy ? Dzieki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 (edytowane) Racja Danielu, zapomniałem to rozdzielić. W 2011 r Daiwa wprowadziła tylko na JDM limitowaną kolekcję ubrań wędkarskich (kurtki, gatki, czapeczki i okulary) w barwach, które widać na załączonym zdjęciu: Strasznie snobistyczne, potwornie drogie (np. ta kurtka z gore texu za 100.000 jenów ) i do tego dodali ten jeden model kołowrotka jako powiedzmy... uzupełnienie. Edytowane 23 Maja 2015 przez DonPablo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Kapitalna historia z ta malpa.dzięki za info !Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 o czyli mam 12 dzieki za zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Najstarszy-najładniejszy (najmniej wybajerzony) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Znaczy, że ten to również model 2005? Szczerze pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 (edytowane) tak Edytowane 23 Maja 2015 przez DonPablo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 (edytowane) Jeszcze jeden w rodzinie:RC '12 Exist 2004 powstał we współpracy z Rodio Craft- dedykowany do metody area (UL pstrągowy)ma korbkę ZPI, superlekką z super gładko pracującym knobem T3AIRzmienione smarowanie (hm....)zmieniony napis na rotorzeczarna dupka i boczki rotorazwykły 2004 kosztował ok. 70.000 jenów, ten ponad 100.000 dodałem też ciekawostki cenowe do "katalogu" wyżej Edytowane 4 Października 2015 przez DonPablo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Wspolczuje im - Japonczykom z tymi ul pstragami . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 trochę są powaleni, to fakt...latają po strumykach i kaleczą narybek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 trochę są powaleni, to fakt...latają po strumykach i kaleczą narybek A ja im sie wcale nie dziwie, po co im jakis mocny sprzet, jak w niektorych regionach tylko jakies mikro pstrazki wystepuja Za to maja ich kilka gatunkow/podgatunkow A sprzet dokladnie dostosowali do polawianych ryb. Amago Yamame Yamato Iwana Nikko iwana 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Wiem...Rybki prawie akwariowe- i ubarwienie i wielkość.Co więcej- potrafią te maleństwa zjeść... nad strumieniem No, ale to jest temat na inny wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Wiem...Rybki prawie akwariowe- i ubarwienie i wielkość.Co więcej- potrafią te maleństwa zjeść... nad strumieniem No, ale to jest temat na inny wątek. Oj, tam. Nie oszukujmy sie ze tak rozowo z tym c&r. Angole trzepia po lbach lososiowate az sie kurzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 No niby ladne. Ja tam wole ryby meskich rozmiarow. W pstragach od 50+... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 A kto nie woli Guzu, kto nie woli Ale jak sa skazani na takie mikrusy, to takie lowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 No niby ladne. Ja tam wole ryby meskich rozmiarow. W pstragach od 50+... Daniel, najgorsze jest to, że takie jak mój pb, to ty łowisz regularnie a do 60taków to nawet się nie zbliżyłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Ta Twoja fota mistrz To nie jest "najgorsze". Wiadomo, ze warunki nad woda determinuja . Nie ma sensu sie porownywac, a tym bardziej scigac. Obserwuje w dziale znad wody rekordy w gatunkach ryby, ktorych nawet nie probuje lapac. A Koledzy na forum pokazuja regularnie piekne OKAZY. Okoni wogole nie lowie. Lipienia nie widzialem jeszcze nigdy w zyciu. Przepadlem w pstragach i coraz mniej swiata wedkarskiego poza nimi widze... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 wiesz, lepsza taka fotka cegłą z ręki niż żadna jakoś nie przykładam się do fotografii niestety... dla mnie oprócz pstrąga i głowatki, inne ryby mogłyby w ogóle nie istniećno, ewentualnie jeszcze tuńczyk, łosoś i węgorz ...do sushi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młody 75 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Witam.Poszukuję informacji na temat tych kołowrotków 3012, a 3000.Jakie są różnice pomiędzy nimi ,jak się sprawują w dłuższym użytkowaniu,czy ich też dotyczyło tzw ząbkowanie.Proszę o sugestie czy lepiej wybrać te kołowrotki czy stelle FE,FI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Krzysztofie,gdybyś zadał sobie sporo trudu to przejrzałbyś tematy dotyczące exista i stelli na tym forum i doszedłbyś do wniosku, że:1. daiwy ząbkują2. stelle są do d.3. Mniej więcej głosy na powyższe punkty układają się w proporcjach 50:50 wśród użytkowników, podobnie jak fankluby w/w kołowrotków . Zapewne nie pomogłem. Na pomoc jednak nie licz w tym temacie.Oba kołowrotki są "topowe" i nie ma jednoznacznej odpowiedzi na Twoje pytanie - do takich wniosków zapewne doszedłbyś sam po lekturze tysiąca postów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi