Skocz do zawartości

Szwecja-Vastervik-pytania

lorbas

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Cześć panowie!

Właśnie wróciłem ze Szwecji.Nie było żle choć pogoda troszkę zamieszała.W wielu miejscach Było tarło w pełni,w kilku znaleźliśmy szczupłe szcupce tuż po tarle,a tylko w trzech wygrzanych zatokach były nieco odpasione i na ostrym żarciu.

Ze statystyk:złowilismy we czterech ok.300 ryb,najwieksze 108,102,101,wiele dziewiećdziesiatek.Osobiście choc wyjąłem 100 rybek to zawsze brakło mi ciut do metra,za to połowa z tego(co najmniej)była pow.80-ciu cm.Jeden dzionek był szczególnie udany ,bo wyjąłem z 15 90-tek,w tym trzy najwieksze po 95 cm.Jedna była tak wyżarta że bez watpienia ważyła z 9 kilo :mellow:

Na razie tyle ,musze się ogarnać po podróży :lol: B)

Cześć Rocky,

Bardzo dobre wieści. Umieść proszę jakieś fotki ze swojej wyprawy ... chyba, że masz ochotę skrobnąć relację z kilkoma zdjęciami to umieścilibyśmy na stronie głównej i stworzylibyśmy oddzielną sekcję dla wyjazdów wiosennych do Szwecji. Co Ty na to? Było by fajnie bo kilka relacji będzie.

Pozdrawiam

Remek

Rocky witamy w domciu :mellow: . Ja [i na pewno cala reszta] czekam na reportarz z wyprawy . Jak by Ci sie nie chcialo [ moge to zrozumiec ] to przynajmniej mala analize , nie moze zabraknac zdiec . Odpocznij troszke i napisz cos . Dwa pytanka na poczatek ; czy Swiat Ci sie kolebie po kilku dniach na lodzi ? i czy miales kryzys prawej reki po pierwszym dniu ? :lol:

Rocky,co ty wypisujesz,300 ryb i nieco zawiedziony,wolne żarty.

Tu na forum wiem tylko o jednej ponadmetrowej rybie,i to uwazam za sukces.Poczekaj niech no tylko u nas na pomorzu zach.się ruszy, to zostawisz Vastervik i będziesz do nas przyjeżdżał.Niebawem pewno KOMANCZ ruszy,to się zacznie :lol:

Cholerka nie mogę sobie poradzić z tymi zdjęciami,po prostu nie znam sie na obróbce :?Pisałem już mifkowi na priv że po obróbce na photo editorze ich rozmiar z kilkuset kB wzrasta do kilkunastu MB :huh: Myślałem o relacyjce tylko choróbcia nie porobiłem zdjęć krajobrazowych.Może wstawiłbym jakieś z poprzednich wypraw bo same zdjątka rybek mogą być trochę nudnawe :mellow:

Aha! Jerry,jasne że bujało pod czapką :mellow:

O bólu ramion nawet nie wspominam.W czwartek miałem taki kryzys że złowiłem tylko 6 rybek,każdy rzut oznaczał grymas cierpienia na twarzy.Dlatego w piątek choć zbieraliśmy sie o 13-tej nikt nie zdecydował się juz na chwycenie za wędkę :lol: