jerry hzs Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Podsumujmy ;- w tej chwili w Szwecji jest Marek , Phala i Pitt ....mial jechac Lorbas ale cos cicho z wiadomosciami od niego . Szykuje sie ekipa z Warszawy ...ilu ? i kiedy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Mifek u mnie nie ma takiej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Tutaj znajdziesz pełen opis http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=725 PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Jeszcze jedna szczupaczyca prześlicznej urody Kolega jak widać nie jest biegły w fotografii a moze z zazdrości przyciął mi głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Rocky, fajna miejscówka. Taka typowa na grubą, wiosenną rybę, która przybyła na cieplejszą wodę. Ile tam było głębokości? 1,5? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Zdziwisz się ale przy tych trzcinkach było dobre 2 m i dalej na paru metrach dno opadało na 5-7 m.Natomiast w prawo zaczynał się rozległy blat 2-1 m,tam ryby też były ale tylko odprowadzały dżerki,prawdopodobnie jeszcze były w tarle Miejscówek w okloicy Bjorko jest tyle że i dwa tygodnie mało żeby je wszystkie odwiedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 2m i grube pojedyncze patyki ... to jest dopiero miejsce ... gdybym coś takiego znalazł na naszych szkierach dokładnie bym to obłowił PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 @Rocky, gratuluję udanej wyprawy szczupakowej. Pięknie połowiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Pozostały wspomnienia ,jakoś trzeba wytrzymac do następnej wyprawy:cry: Powiem wam jeszcze, że okolica Bjorko to faktycznie musi być świetne łowisko okoniowe.Tyle okoniowej ikry ile w tamtejszych zatokach to nie widziałem jeszcze nigdzie Były też bliskie spotkania-złowiłem dwa średniaki z kładki przy domku,jeden większy spadł przy próbie podebrania.W jednej zatoce z mętną wodą dwa razy po dziwnych braniach wyciągałem slidera z okoniową łuską na kotwicy ,a w innej z krystaliczną woda widzałem dwa garby takie pow.1,5 kilo -jeden odprowadził mi slidka a drugi zażerał ikrę swoich pobratymców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Marek skrobnal do mnie sms-a z Vastervik. Biora slabo. Ale dwie metrówki juz ma. Ale dziś ostatni dzien lojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Ale przy powrocie niech uważa bo w Gamleby (ok 10 km od Vastervik) grasuja Trole :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Marek skrobnal do mnie sms-a z Vastervik. Biora slabo. Ale dwie metrówki juz ma. Ale dziś ostatni dzien lojenia. Pięknie! Dobre wieści (to że ma metrówki )! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Brawa dla @Marka.Czekamy na jego powrót i sprawozdanie z wyprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Witam po powrocie, tegoroczny wyjazd uważam za bardzo trudny. Wpływ na to miały 3 czynniki. Po pierwsze opóżniona wiosna i niska temperatura wody na początku pobytu (max. głębokośc zatoki w której lowiliśmy wynosi ok. 65m). Po drugie bardzo wysokie temperatury powietrza od pierwszego dnia pobytu. Po prostu żar lał się z nieba i wielokrotnie łowilismy w samych T-shirtach. W tym czasie w okolicznych płyciznach szczupaki akurat miały tarło i współpracowały jedynie na głębokich stokach. Po trzecie całkowity brak wiatru i jakiejkowiek chmurki na niebie przez 4 pierwsze dni. W związku z upałami sytuacja w wodzie była bardzo dynamiczna (w tym czasie temperatura wody w zatokach podniosła się o 4-5 stopni) i miejsca wcześniej martwe stawały się aktywne i na odwrót. Bywało tak, że do godzin popołudniowych w ogóle mialem kłopoty ze złowieniem ryby (w wielu bardzo dobrych miejscówkach nie zanotowalem nawet brania) by nastepnie w ciągu 2 godzin złowić 10 ryb. Ze względu na nagrzewająca się w ciągu dnia wodę w ogóle znacznie lepsze efekty notowalismy w godzinach popołudniowych ( w tym ryb największych) W sumie podczas pobytu złowiłem 3 metrówki 104,105 i 109 (odpowiednio 7.6, 8.0 i 8.8kg). Dwie na slidera 12s GS i jedną na Fatso 14f rr. Miałem jeszcze jedną analogiczna metrówę na slidera 12 s ale straciłem ją przy burcie łodzi. Koledze poszło trochę gorzej (najwieksza ryba 96cm 6,5kg)Ilościowo nie połowiliśmy (ja zlowiłem ok. 50 ryb) ale i to też nie było naszym celem. Z przynęt mniejszych od slidera 12 zrezygnowaliśmy by zminimalizowac brania ryb małych. Szkoda było wyjeżdzać, zwłaszcza, że opuszczaliśmy łowisko w chwili, gdy szczupaki zaczynaly dopiero właściwie współpracować. pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Marek, Gratuluje 3 muszkieterow Ilościowo nie połowiliśmy (ja zlowiłem ok. 50 ryb) ale i to też nie było naszym celem. Z przynęt mniejszych od slidera 12 zrezygnowaliśmy by zminimalizowac brania ryb małych. Osobiscie ustawilem poprzeczke na 10 cm... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klon Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Piękna pogoda, zero wiatru,pływanie w t-szirtach około 50 ryb w tym 3 metrówki. Serce się kraje i łzy się cisną do oczu. <_< Biedaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 @Klon, zapewniam Ciebie, że złowione ryby były bardzo ciężko wypracowane, znacznie większym wysiłkiem niż te z porzednich moich wyjazdów. W sumie 8 pełnych dni ostrego łowienia. Na początku pobytu łowiłem po 1-4 szczupaków na 12 godzin łowienie dziennie. Większośc bankowych z lat porzednich miejscowek była jeszcze martwa. Łowiący przed nami załapali się na żerowanie ryb przedtarłowych. My przez pierwsze dni moglismy tylko sobie popatrzeć Łowiący równoczesnie z nami dwaj Duńczycy przez weekend złowili jednego szczupaczka ca. 50 cm i wrócili do domu. A bezwietrzna/bezchmurna pogoda była super na grilla i piwko Trzy metrowy to oczywiscie super sprawa i jestem z nich szczególnie zadowolony pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Gratuluję połowów. :)Nie masz co narzekaćbo 3 szupłe po metrze to pełny sukces. A poza tym szkiery to wspaniałe widoki. Szwecja wiosną jest piekna. Dzień trwa nieprzyzwoicie długo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Gratuluję Marek 3 metrówek. Wiem jakie trudne były warunki bo łowiłem niedaleko Ciebie. Momentami opalaliśmy się bez koszulek, ale większoś czasu łowiłem w Gore-texowej kurtce bez podpinki bo obawiałem się o poparzenia. Z resztą i tak złazi ze mnie skóra jak z jakiegoś węża. A żeby znaleźć trochę wiatru trzeba się było sporo napływać. Dopiero przez ostatnie dwa dni zaczęło u mnie trochę wiać i ryby się wyraźnie ruszyły. Ale wtedy trzeba było wracać do polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Marku, fantastyczne wyniki! Gratuluję! Oby nam tak obdarzyło jak wam. Masz jakieś zdjęcia? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 @Marek, wspaniałe wyniki. Trzy metrówki na jednej wyprawie. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorbas Opublikowano 15 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 @ jerry hzs Wypływam z 3-ma kolegami po kiju 18.05 promem do Nynasham.Powrót 27.05 z Karlskrony.Ostrzymy kotwice.Cały czas od rozpetania tego wątku dokształcałem się na forum.Po powrocie zdam relację.Może będą i fotki.(jesli nauczę się je umieszczać w wiadomości ) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Lorbasku ja myslalem ze juz wrociles ...no to powodzenia . Grupa z Warszawy i Barcelony hi,hi,hi bedzie w tym samym terminie ...bedzie konkurencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 @Lorbas, my wypływamy w tym samym terminie, więc do zobaczenia na promie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 @lorbas@rognisdajcie namiary na siebie bo my też tym promem płyniemy do mnie 603-865-557 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi