Jak mam sprawdzić kompresję, czy silnik mam odpalić na jednej świecy i wówczas to zrobić – nie mam zielonego pojęcia stąd to laickie pytanie. Nie znam się na silnikach wiem jedynie że mierzy się tam gdzie są świece ale czy mam dwie odkręcić ( jedną ), przy zapalonym silniku, itd. ?
Czy posiada ktoś jakąś instrukcję, schemat budowy takiego silnika – do stopy dostaje się woda i chciałbym to jakoś uszczelnić lecz nie wiem jak rozebrać i na co zwrócić uwagę.
Jaka mieszanka powinna być do tego silnika 1:50 czy może 1:100 ?
Będę bardzo wdzięczny za każdą informację na temat tego silnika która pomoże mi w jego naprawie i użytkowania.
Z góry dzięki za pomoc
ps. Czy ktoś wie jak rozebrać i uszczelnić spodzinę - wlewa mi się tam woda która miesza z olejem
Pytanie
gregkrak
Witam,
Posiadam silnik dwusuwowyMercury 9,9 ELP 4 S
i mam kilka pytań:
Będę bardzo wdzięczny za każdą informację na temat tego silnika która pomoże mi w jego naprawie i użytkowania.
Z góry dzięki za pomoc
ps. Czy ktoś wie jak rozebrać i uszczelnić spodzinę - wlewa mi się tam woda która miesza z olejem
Edytowane przez gregkrakOdnośnik do komentarza
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi