Skocz do zawartości

Nie wahaj się wahać, czyli moja przygoda z robieniem blach… - nowy artykuł

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Kurcze…….!!! Która to już dziś!? Czwarta!? Cztery blachy urwane i tylko jedno marne trącenie… Niby branie, a może i to był jakiś badyl. Pora wracać. Do samochodu jest jeszcze dobre parę kilometrów a robi się już szarówka. W drodze do domu zastanawiam się, na co będę łowił w następny weekend. Pudełko przypomina raczej lodówkę studenta a nie wytrawnego łowcy szczupaków - bo za takiego uważają mnie znajomi - wędkarscy laicy. Nie wiem czemu, tzn. wiem…,ale rzadko wyprowadzam ich z błędu.

A ... my nadajemy swoje :D Zapraszam do lektury kolejnego artykułu na jerkbait.pl. Tym razem o ... biżuterii wędkarskiej, czyli o pięknych blaszkach wahadłowych oraz o tym jak je wykonać. Zapraszam!

Pozdrawiam

Remek

prawdziwa bizuteria wedkarska. swietna bleszki - wiem bo mam ich kilkanascie w pudelku - i widac ze robione przez kogos kto lubi to robic i wie po co to robi... artykul jest glownie o samej idei tworzenia i podstawach ale autor wlasnie sie u nas zalogowal i mysle ze nie bedzie problemu by odpowiedzial na nurtujace pytania... :D

PS. uczestnicy zlotu na Drawie beda mieli okazje ujrzec blaszki oraz poznac osobiscie ich tworce :D

zapraszam

Dokładnie, rzekłbym że autor to istny jubiler wędkarstwa. Bardzo fajny artykuł, dzięki jerkbait skompletowałem pierwszy w życiu zestaw castingowy (i jestem pod ogromnym wrażeniem jak na razie samego chociażby trzymania wędziska!! :D nie mogę się doczekać wiosny). Tak samo kiedyś na pewno wrócę do tego artykułu skompletuje narzędzia i spróbuje zrobić samemu wahadło.

Naprawdę fajny artykuł!!

Bardzo fajny tekst.

Mimo, ze zaden ze mnie lowca troci i generalnie nie uzywam wahadlowek w swoim wedkowaniu to jestem pelen uznania dla warsztatu Autora - zarowno w zakresie wykonywania przynet, jak i umiejetnosci przekazania tej wiedzy w artykule.

Gratuluje!

Guzu

Witam wszystkich!

Serdecznie dziekuje za mozliwosc pokazania tego co robie na forum i za mile komentarze !Powiem wiecej jestem naprawde szczesliwy :lol:

Super, że do nas trafiłeś :D Artykuł na prawdę wyśmienity, a blszki .... hmmmm .... kilka kilogramów nad Drawą zejdzie. Sam przyczynię się do lekkiego ubytku ilości wahadłówek Twojej produkcji.

Pozdrawiam

Remek

Są po prostu piękne - co więcej mogę dodać... może to, że serca w nie jest trochę włożonego :D a ile krwi w dojście do tego poziomu to już tylko twóca wie...

slawek jedno est pewne. Igor (dzerwys) chyba jednak jest uparty i ma troche szczescia bo z tego co ostatnio wiidzialem na troci Iny to ma jeszczee wszystkie palce :mellow:

A niech mnie! :o Lubię już tego gościa!

Blachy jak widać mają w sobie tyle samo fantazji, co ich twórca. Człowiek po prostu wyraża siebie poprzez te przedmioty, które również na pewno doceniają ryby.

Bardzo podoba mi się sam artykuł, a raczej opowiadanie z instrukcją do domowej produkcji przynęt wędkarskich. :D

Coś jakby z Duszy w tym tekście jest.

Gratulacje, gratulacje!!!

Witaj @dzerwys,fajnie że chciałeś się podzielić swoją wiedzą praktyczną w robieniu wahadłówek,masz talent.Był taki okres, ze mało się mówiło o tego typu przynętach,już myślałem, ze poszły w zapomnienie.Miło się czyta twój artykuł.

@dzerwys,udało ci się może wykonać taką wahadłówkę, która by swoją pracą i kształtem kusiła bolenie ??.

na to pytanie nie odpowiem, natomiast jest kilka ciekawych modeli ktore kusza seatrouty. a stad juz calkiem niedaleko do bolesławów :mellow:

Chlopaki przestancie z tymi komplementami bo glupio sie czuje :lol: Super ze podoba sie artykulik,mam nadzieje ze ktos z tych porad skorzysta,bez takich podpowiedzi moze byc to droga przez pieklo wiem co mowie ;)

Jesli chodzi o wahadla to ja naprawde lubie na nie lowic i chyba dlatego tak je pieszcze :D

Do tej pory robilem je tylko z mysla o trotkach i kropkach ale mam nadzieje ze z Wasza pomoca zrobie cos fajnego i skutecznego na zebatego oraz wasacza.

Jeszcze raz dzieki za mile slowa!!!

artyk jak najbardziej ciekawy i przydatny.sam kiedys wyklepałem sobie pare blaszek,nakrecony artykułami z prasy wedkarskiej.były to wachadełka zrobione z miedzianej blachy gr okolo 3mm,pamietam ze było to jeszcze w podstawówce jakos tak pod koniec,z podwędzonej przykrywki od cukiernicy u mojej babci wyciąłem na wzór małej łyżeczki kształtki ,powiginałem trochę,powliłem młotkiem i na wioskowym stawiku łowiłęm szczupaki.radocha jest 100razy wieksza jak sie coś samemu zrobi :o ,potem juz odkryłem sklepy wedkarskie i rzemieślnicze popełnianie błystek poszło w niepamięć :mellow: