Szymi132 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Witam;)Pomóżcie koledzy;)Mianowicie kolega z Tunezji potrzebuje sprzęt na wody słone. Będzie poławiał Dorady w morzu oraz tak jak mi tłumaczył- łososiowate przy morzu i w morzu także. Budżet myślę że okolice 800zł jeśli chodzi o zestaw (węda plus młynek).Ja łowie u nas w polsce na pstrągowych ciurkach i nie bardzo mogę coś poradzić, chyba że posiedziałbym nad tym i poczytał ale wiąże się to z poświęceniem czasu a mam go nie za wiele.To co mi przychodzi do głowy to dobry młynek a na wędce bym starał się zaoszczędzić. Na razie z wędek wymyśliłem coś z savage gear mpp te do 60gr, ale oczywiście to tylko takie pierwsze skojarzenie. Wiem że są dla początkującego przyzwoite i w dobrej cenie co pozwoliłoby na zakup dobrego w miarę kołowrotka na słoną wodę dla początkującego.Proszę was doświadczonych o zdanie;)pozdrawiamSzymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Jeśli młynek ma być nowy to może coś od Penn`a? Ciężkich przynęt się nie boją, a i słona woda nie powinna im zaszkodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymi132 Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 ok, ja myślałem raczej o zaltarc 7300 podobno daje rade ale może coś lepszego jeśli kumpel może poświęcić więcej kasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Witam;)Pomóżcie koledzy;)Mianowicie kolega z Tunezji potrzebuje sprzęt na wody słone. Będzie poławiał Dorady w morzu oraz tak jak mi tłumaczył- łososiowate przy morzu i w morzu także. Budżet myślę że okolice 800zł jeśli chodzi o zestaw (węda plus młynek).Ja łowie u nas w polsce na pstrągowych ciurkach i nie bardzo mogę coś poradzić, chyba że posiedziałbym nad tym i poczytał ale wiąże się to z poświęceniem czasu a mam go nie za wiele.To co mi przychodzi do głowy to dobry młynek a na wędce bym starał się zaoszczędzić. Na razie z wędek wymyśliłem coś z savage gear mpp te do 60gr, ale oczywiście to tylko takie pierwsze skojarzenie. Wiem że są dla początkującego przyzwoite i w dobrej cenie co pozwoliłoby na zakup dobrego w miarę kołowrotka na słoną wodę dla początkującego.Proszę was doświadczonych o zdanie;)pozdrawiamSzymonPoradz koledze by zwiększył budżet.Kolega miał pena na halibutach.Halibut jednym odjazdem zweryfikował skutecznie jego wytrzymałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Nie no bez przesady. Dorada to nie halibut. Slamer 360 spokojnie wystarczy moim zdaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieloczek100 Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Kolega miał pena na halibutach.Halibut jednym odjazdem zweryfikował skutecznie jego wytrzymałość.Co się stało? (pytam bardziej z ciekawości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur43 Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Pewnie Penn okazał swą słabość i miejsce pochodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manonegra13 Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Co prawda nie Tunezja ale Hiszpania znajomi używają kije daiwa crosscast 244 14-42g i kołowrotki shimano aernos 4000 , ja poszedłem po sprzęt nisko budżetowy bo nie wiem czy mi podejdzie spinning na morzu i zamówiłem kołowrotek ryobi arctica 4000 rzekomo dedykowany na morze , czytałem że łowi się nim trocie i spisuje się dobrze i do tego kij daiwa Crossfire HX 14-56g 240cm. Kij już w domu a kołowrotek w drodze. A co z tym penem sie stało jakby można jakieś szczegóły się dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Co się stało? (pytam bardziej z ciekawości)Spalił hamulec i poszły bebechy.Szpula sie kręciła razem z osią na której była osadzonaJeden długi odjazd i zamiecione 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi