Skocz do zawartości

UFM katalog 2010

kuzyn

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem dwa ufm-y Stinger Laxa Boron i drugi pstrągowy.Obydwa były pod korbe.Nie powaliły mnie na kolana za to cena powaliła moją babe,sprzedałem po miesiącu.Wykonanie co prawda perfekcyjne,walory użytkowe jak dla mnie średnie.No i jeszcze ta instrukcja o zacinaniu,nie tak nie siak..to nie dla mnie.Za tą kasę nakupiłem Talonów6+ i zacinam jak mi sie podoba.Aha trzymałem w łapie jeszcze po-kuzynową laxe pod casta sprawiała lepsze wrażenie niż moja pod korbe.

Miałem dwa ufm-y Stinger Laxa Boron i drugi pstrągowy.Obydwa były pod korbe.Nie powaliły mnie na kolana za to cena powaliła moją babe,sprzedałem po miesiącu.Wykonanie co prawda perfekcyjne,walory użytkowe jak dla mnie średnie.No i jeszcze ta instrukcja o zacinaniu,nie tak nie siak..to nie dla mnie.Za tą kasę nakupiłem Talonów6+ i zacinam jak mi sie podoba.Aha trzymałem w łapie jeszcze po-kuzynową laxe pod casta sprawiała lepsze wrażenie niż moja pod korbe.

dlatego marki takie jak UFM zawsze beda egzotyka i niczym wiecej. Kosmosem :mellow: dla tych, ktorzy nigdy ich nie mieli w rekach a jedynie czytali w internecie lub ogladali w katalogach.

zamiast jednego UFma wolalbym 2-3 avidy :D

Ja zacinam tak jak lubię a nie tak jak piszą w instrukcji... podbieram też inaczej niż zalecają producenci wielu patyków..

Chciałem napisać, że już jest katalog a nie rozpoczynać dyskusję o wyższosci grafitu z boronem nad drewnem bambusowym... a w tym kierunku to zmierza.

Uprzedzając, też łowiłem na bambusa, tęczówkę i skórkę od chleba klenie po 4kg B)

Hej!

Ja nawet nie liczę na gwarancję B)

... choć z jednej już korzystałem - podniosłem na kiju w pionie bolenia ponad 3 kg :D (myślałem, że kij jest niezniszczalny) bolek majtnął się i złamał szczytówke pod 3 przelotką :wacko:

Napisałem do Evergreena, że nie stosowałem się do ich zaleceń i nie podbierałem ryby podbierakiem... ale widziałem, że Imae na filmach też nie używa podbieraka :unsure:

... przysłali mi nowy kij B)

UFMy są rożne i cenowo i użytkowo... na pewno nie każdemu będą podchodziły... ale wybór jest ogromny.

Dodam, że nie trzeba nikogo namawiać do zakupu. Jest tylu naiwnych, że czas oczekiwania na kij (po wpłaceniu pełnej kwoty) wynosi 3-4 miesiące :huh:

O to chodzi!

Każdy może znaleźć to co lubi... inaczej byście się do Ebro nie dopchali :D

... ja wolę na swoje wędki (takie jak lubię) łowić często, blisko domu, a nie raz w roku, przez dwa tygodnie (choćby nie wiem jak i jakie brały).

Dla mnie wędkowanie to również samodzielne rozpracowywanie miejscówki a nie poszukiwanie dobrego przewodnika.

Świetnie, że mamy możliwość wyboru... a Guzu jak trafnie wybrał łowiska blisko domu B)

Pisaliśmy już kiedyś o tym.

Ja nie znam japońskiego i nie czytałem instrukcji w oryginale ale tłumaczenie brzmi EXCESSIVE HOOK SET może skracać żywotność blanku.

Ja nie umiem zacinać normalnie... tnę (we wszystkich płaszczyznach) aż hamulec gra... blanki żyją... ale mogą pęknąć.

Garry Loomis napisał, że mógły zrobić wędkę ktorej nie można byłoby połamać... ale nikt nie chciałby nią łowić B)