kuzyn Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Jeżeli ktoś lubi... Jest już nowy katalog UFM http://www.ufm.co.jp/2010degitalcatalog.html Ciekawe kije Seabass/boleń 11' 45g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 O widzę, że kombinujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Oglądam! Smasher jest w tym roku o 1g lżejszy, warto było poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 nie jestem sprzętowym znawca, powiedzcie w dwoch slowach co to za firma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 2 slowa : to kosmos Poczekaj na opinie tych, co to mieli w rekach i lowili Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 ... ciekawa japońska firma. Szeroki asortyment (nie jestem przedstawicielem handlowym) robią nawet długie kije (takie jakie wynaleźli w kraju nad Wisłą )Patyki w akcji można obejrzeć tutaj: http://www.fishing-v.jp/troutist/movie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 no ja miałem okazje w ubiegłym roku oddać kilka rzutów tymi kijkami, dzięki uprzejmości kolegi @kuzyna oczywiście brakuje mi słów by je opisać i mogę w ślady @guzu napisać że to po prostu kosmos......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Miałem dwa ufm-y Stinger Laxa Boron i drugi pstrągowy.Obydwa były pod korbe.Nie powaliły mnie na kolana za to cena powaliła moją babe,sprzedałem po miesiącu.Wykonanie co prawda perfekcyjne,walory użytkowe jak dla mnie średnie.No i jeszcze ta instrukcja o zacinaniu,nie tak nie siak..to nie dla mnie.Za tą kasę nakupiłem Talonów6+ i zacinam jak mi sie podoba.Aha trzymałem w łapie jeszcze po-kuzynową laxe pod casta sprawiała lepsze wrażenie niż moja pod korbe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Miałem dwa ufm-y Stinger Laxa Boron i drugi pstrągowy.Obydwa były pod korbe.Nie powaliły mnie na kolana za to cena powaliła moją babe,sprzedałem po miesiącu.Wykonanie co prawda perfekcyjne,walory użytkowe jak dla mnie średnie.No i jeszcze ta instrukcja o zacinaniu,nie tak nie siak..to nie dla mnie.Za tą kasę nakupiłem Talonów6+ i zacinam jak mi sie podoba.Aha trzymałem w łapie jeszcze po-kuzynową laxe pod casta sprawiała lepsze wrażenie niż moja pod korbe. dlatego marki takie jak UFM zawsze beda egzotyka i niczym wiecej. Kosmosem dla tych, ktorzy nigdy ich nie mieli w rekach a jedynie czytali w internecie lub ogladali w katalogach. zamiast jednego UFma wolalbym 2-3 avidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Ja zacinam tak jak lubię a nie tak jak piszą w instrukcji... podbieram też inaczej niż zalecają producenci wielu patyków..Chciałem napisać, że już jest katalog a nie rozpoczynać dyskusję o wyższosci grafitu z boronem nad drewnem bambusowym... a w tym kierunku to zmierza. Uprzedzając, też łowiłem na bambusa, tęczówkę i skórkę od chleba klenie po 4kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 No z tym zacinaniem to sliska sprawa .Jestem ciekaw jak podchodzą do gwarancji?Ta instrukcja to pewnie jedno z ich zabezpieczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Hej! Ja nawet nie liczę na gwarancję ... choć z jednej już korzystałem - podniosłem na kiju w pionie bolenia ponad 3 kg (myślałem, że kij jest niezniszczalny) bolek majtnął się i złamał szczytówke pod 3 przelotką Napisałem do Evergreena, że nie stosowałem się do ich zaleceń i nie podbierałem ryby podbierakiem... ale widziałem, że Imae na filmach też nie używa podbieraka ... przysłali mi nowy kij UFMy są rożne i cenowo i użytkowo... na pewno nie każdemu będą podchodziły... ale wybór jest ogromny. Dodam, że nie trzeba nikogo namawiać do zakupu. Jest tylu naiwnych, że czas oczekiwania na kij (po wpłaceniu pełnej kwoty) wynosi 3-4 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Rozumiem, ze to inaczej wyglada, gdy lowi sie czyms takim. Ja jednak bym wolal, zamiast zamiany, dajmy na to, z Lamiglasa na UFM, zamiane z 60cm boleni na 80cm i wiekszej ich liczby (skoro inne wieksze drapiezniki w okolicy zdziesiatkowane) Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 ... i stało się ... lepiej być przystojny i bogaty... i łowić w Ebro... to są sprawy oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Gumo! Gwarantuję Ci, że gdyby brały same 80-taki pisałbyś, że chciałbyś łowić 100-tki na leszczynę... tak to już jest To jest oczywiste, że wynik nie zależy od sprzętu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 O nie...na leszczyne to juz nie.. Gumop.s.Dzieki za zyczenia ale przy moim podejsciu moze sie nie udac...(bogactwo) p.s.2.Ale w tym roku moze sie cos udac...wole Ebro niz nowe wedki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 No i jeszcze ta instrukcja o zacinaniu,nie tak nie siak. Koledzy a jak zacinać UFM-em i jak podbierać rybę taką Laxą np.? O co chodzi? Lekko zacinać? Wcale nie zacinać? A rybę podbierać chwytając za żyłkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 ... i stało się ... lepiej być przystojny i bogaty... i łowić w Ebro... Dzieki Robert Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 O to chodzi!Każdy może znaleźć to co lubi... inaczej byście się do Ebro nie dopchali ... ja wolę na swoje wędki (takie jak lubię) łowić często, blisko domu, a nie raz w roku, przez dwa tygodnie (choćby nie wiem jak i jakie brały). Dla mnie wędkowanie to również samodzielne rozpracowywanie miejscówki a nie poszukiwanie dobrego przewodnika. Świetnie, że mamy możliwość wyboru... a Guzu jak trafnie wybrał łowiska blisko domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Herman według instrukcji UFM nie wolno zacinać ryby w pionie tylko w poziomie i tak samo trzeba holowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Ciekawe. Jaka jest różnica pomiedzy holem w pionie/poziomie o ile kąt w stosunku do żyłki jest stały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Pewnie jest to zwiazane z budową blanku i zbrojeniem.Jatamani dobrze to przemyśleli i sprawdzili dlatego piszą taka instrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 A może to tylko obawa, o gałęzie, nad głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Pisaliśmy już kiedyś o tym.Ja nie znam japońskiego i nie czytałem instrukcji w oryginale ale tłumaczenie brzmi EXCESSIVE HOOK SET może skracać żywotność blanku.Ja nie umiem zacinać normalnie... tnę (we wszystkich płaszczyznach) aż hamulec gra... blanki żyją... ale mogą pęknąć. Garry Loomis napisał, że mógły zrobić wędkę ktorej nie można byłoby połamać... ale nikt nie chciałby nią łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Herman według instrukcji UFM nie wolno zacinać ryby w pionie tylko w poziomie i tak samo trzeba holowac. no to teraz rozumiem dlaczego to całe UFM to kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi