Skocz do zawartości

SHIMANO Stradic 2015 JDM opinie, uwagi

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

Nie kręciłem Millenium , może tam jest wszystko bezszelestne , nie wiem .

Akurat sam chciałem sobie kupić takiego Stradica czy Twin Powera bo ile można kręcić samymi ponad 10-cio latkami - wyleczyłem się szybko z tego pomysłu .

Kręciłem 3 sztukami Millennium,wszystkie nowe i powiem,że każda ma inną charakterystykę pracy,nie mogę napisać,że któraś kręci źle,ale inaczej,jedna ciut bardziej miękko,druga twardziej,ale wszystkie na bardzo wysokim poziomie.

żeby było śmieszniej,kupiłem do orki i na jakieś wyjazdy Jaxona ZX Machine-2 stówki z przesyłką za nówkę,kręci bajecznie,jak za tą kasę,aż zastanawiałem się,czy go nie rozkręcić,ale się na razie powstrzymałem,te kołowrotki mają dobrą opinię i ja ją potwierdzam,choć wkurza mnie czasami chrobocząca rolka.

Ludzie, ale szumiec to szumia wszystkie, inna sprawa gdy zgrzyta. Male przelotki tez sa glosne, ale to cecha, zadna wada. Sprawdz sprzet nad woda, jezeli bedzie jakis mechaniczny problem, wyjdzie w praniu. Warto tez po prostu zapodac smaru, bo Shimano slynie z oszczednosci na tej niwie ????

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Panowie sezon się skończył ...ktoś coś ? Konkretnego o tym kolowrotku ?/ wart tysiaka ? Lepszy niż np rarenium czy biomaster ??

Pzdr

u mnie smiga caly czas, tylko gdybym mial drugi raz wydac okolo tysia wzialbym raczej biomka/sustaina z gieldy ( znacznie tansze)

Hmm ciekawe ..bo jeśli tak to wziął bym go sobie od dawka1 na próbę . W sumie nie jest drogi :)

Ale pytanie tylko czy rozmiar 4000 wytrzyma  nocne woblerowanie sandaczowe ....

W sumie cena bardzo podobna - biomek czy stradic ?  :)