bony20 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Ale nie szumi za głośno, nic tam w nim nie obciera, a ciężko kręci pod keitechem 2" na 2 gr główce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Szukam kręćka do kleni w małych rzeczkach czy stradic fk hg 2500 dałby radę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Shimano 2500 to wlasnie rozmiar typowo kleniowy. Stradic nowego wypustu jest wart przetestowania, nie kazdego jednak zadowoli. To nie TP i widac roznice na pierwszy rzut oka. Srednia polka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Shimano 2500 to wlasnie rozmiar typowo kleniowy. Stradic nowego wypustu jest wart przetestowania, nie kazdego jednak zadowoli. To nie TP i widac roznice na pierwszy rzut oka. Srednia polka.Święta prawda ...do tp mu brakuje. Na moje praca podobna do Biomka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/4350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 No tak ale twin power 2015 to koszt 1500 zł a stradic ok 700 więc ma prawo nie pracować jak ten pierwszy,na klenie wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 No tak ale twin power 2015 to koszt 1500 zł a stradic ok 700 więc ma prawo nie pracować jak ten pierwszy,na klenie wystarczy?jak nie masz ciśnienia na ten konkretnie rocznik to zdecydowanie weź coś z poprzednich lat...chociażby stradica/ rarka ci4+ , albo jakieś wcześniejsze generacje stradica z tych bardziej udanych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Tu zgoda, Stradic FG czy FH (biale), japonskie wypusty, bija wytrzymaloscia i lekkoscia pracy wiekszosc wspolczesnych konstrukcji. Troche luzow na raczce, szpula starego typu, sporo metalu i ciezaru, wysokie przelozenie nie kazdemu beda odpowiadac, ale zajezdzic takiego Japonca jest chyba niemozliwym ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 najlepiej bierz biomka z forum i bedzie Pan zadowolony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majunio Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Stradic FJ bardzo solidny. O ile cięższy od ci4+ i tyle od niego trwalszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 FJ to Malezja juz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 (edytowane) Tak, ale już z X-ship em.Japońskie są do FH... Edytowane 19 Marca 2016 przez DanekM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 jak nie masz ciśnienia na ten konkretnie rocznik to zdecydowanie weź coś z poprzednich lat...chociażby stradica/ rarka ci4+ , albo jakieś wcześniejsze generacje stradica z tych bardziej udanych. Najlepiej taurusa w rozmiarze 10000 A tak poważnie Łukasz to miałeś w rękach stradica fk czy to opinia po obejrzeniu schematu? Mam akurat nowego stradica, mam też rarki fb i biomki fb i jak dla mnie rarki do stradica startu nie mają. Z tego co pamiętam w nowym stradicu powiększone zostało koło przekładni. Bardzo przyjemnie kręci w porównaniu z FJ, którego też miałem. Biomastery fb biją je wszystkie na głowę ale to już inny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Kręciłem ostatnio tymi nowymi Stradicami i muszę przyznać , że mocno mnie zaskoczyły.Spodziewałem się szumów i zgrzytów a tu cisza i totalna maślanoza.Bawiłem się też kiedyś tymi ci4+ i tamte wypadały blado.Nie interesują mnie kwestie wytrzymałości , stwierdzam po prostu pierwsze wrażenia.Tego 4000 podpiąłbym pod kijek 15 lb i powinno być ok. Edytowane 20 Marca 2016 przez Szymon82 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Najlepiej taurusa w rozmiarze 10000 A tak poważnie Łukasz to miałeś w rękach stradica fk czy to opinia po obejrzeniu schematu?Mam akurat nowego stradica, mam też rarki fb i biomki fb i jak dla mnie rarki do stradica startu nie mają.Z tego co pamiętam w nowym stradicu powiększone zostało koło przekładni. Bardzo przyjemnie kręci w porównaniu z FJ, którego też miałem. Biomastery fb biją je wszystkie na głowę ale to już inny temat. nie wiem czemu bijesz do mnie w ten sposób miałem te stradici w różnych wersjach używane, do smarowania, nowe twin powery również w tym 2 stojące praktycznie w miejscu, stelle 2014 rozebrane jedynie dwie i to nowe bez wizyty nad wodą ale za to kilka miałem w łapach bez rozbierania, jak to zawsze bywało trafiają się modele drące mordę jak i takie pracujące bezszelestnie i perfekcyjnie ale w mojej opinii jeśli kołowrotek po niecałym sezonie łowienia brutalnie traci te walory to godny polecenia nie jest, i jak bardzo nie powiększyliby przekładni i jak dobrze go nie uszczelnili to mnie to nie przekona ,dlaczego ? powód jest prosty w każdym z tych stradiców i tp luz wodzika na wałku posuwu szpuli był za duży do tego w większości oś była poluzowana i dla mnie to jest wada dyskwalfikująca te kołowrotki.Wspomniane przez Ciebie rarki ci4+ czy też biomki w moim mniemaniu wad nie mają jak na maszynki w tej klasie cenowej, więc logiczne jest, że osobiście zawsze je polecę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Nie twierdzę, że się nie znasz bo wiem że się znasz To ja się nie znam. Ja oceniam wg. tego jak kręcą na placu boju. Mój stradic faktycznie dużo się nie nakręcił (zeszłoroczna jesień). lecz po tym okresie nie mam mu nic do zarzucenia (a wiesz jaki jestem wyczulony ) Nic w nim nie tyka, kręci płynnie jak w dniu zakupu i do tego nawet ze stetoskopem w fotelu jest cisza Inną sprawą jest to , że nie szukam młynka na 10 lat. Trwałość nie jest dla mnie priorytetem. Wszystko wyjdzie w praniu i czas pokaże jak to jest z nowym stradikiem w tej kwestii. Faktycznie przerażające jest to, że wydając w sumie nie małą kasę trzeba trafić jeszcze dobrze kręcący egzemplarz. Gdyby nie chęć zbicia wagi to moje poszukiwania idealnej pokręcajki zatrzymały by się na biomkach. Na pewno nie na rarkach, te w mojej opinii nawet obok biomków nie leżały (wrażenia z kręcenia i to z przynętą na końcu ) PS: Poza tym brakuje mi trochę Twoich sarkastycznych porównań i odniesień a Ty tak ładnie napisałeś Edytowane 20 Marca 2016 przez sajdol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Nie twierdzę, że się nie znasz bo wiem że się znasz To ja się nie znam.Ja oceniam wg. tego jak kręcą na placu boju. Mój stradic faktycznie dużo się nie nakręcił (zeszłoroczna jesień). lecz po tym okresie nie mam mu nic do zarzucenia (a wiesz jaki jestem wyczulony ) Nic w nim nie tyka, kręci płynnie jak w dniu zakupu i do tego nawet ze stetoskopem w fotelu jest cisza Inną sprawą jest to , że nie szukam młynka na 10 lat. Trwałość nie jest dla mnie priorytetem. Wszystko wyjdzie w praniu i czas pokaże jak to jest z nowym stradikiem w tej kwestii. Faktycznie przerażające jest to, że wydając w sumie nie małą kasę trzeba trafić jeszcze dobrze kręcący egzemplarz. Gdyby nie chęć zbicia wagi to moje poszukiwania idealnej pokręcajki zatrzymały by się na biomkach. Na pewno nie na rarkach, te w mojej opinii nawet obok biomków nie leżały (wrażenia z kręcenia i to z przynętą na końcu ) PS: Poza tym brakuje mi trochę Twoich sarkastycznych porównań i odniesień a Ty tak ładnie napisałeś mam ostatnio mało czasu na sRakazmy ale staram się nadrabiać jak tylko mogę. masz rację z tymi 10cioma laty kręcenia, przy małej intensywności używania fajnie jest mieć więcej tego poszukiwanego masła, ja tam jednak oceniam sprzęt w innych kwestiach na czele z wytrzymałością.Rarki i Stradivariusy ci4+ ciężko porównywać do biomka bo to kołowrotki o zupełnie innych typach przekładni i w swojej roli każdy jest dobry chciałeś sRakazmu ? to masz.... wybacz ,że śmiałem odpowiedzieć na Twój post, widziałem że stelle 10' z giełdy zgarnąłeś to teraz już nad wodą ręki pewnie nie podasz.... :D pzdr. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 I to mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Poda, poda, do ucalowania ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Poda, poda, do ucalowanialepiej nie, Bartek ma łapsko jak bochen chleba i jeszcze coś mi się o uszy obiło ,że lubi zaciśniętą w pięść podawać do całowania bez ostrzeżenia (lewą) Edytowane 20 Marca 2016 przez Profil_Nieaktywny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 No fajnie poczytać różne porównania do innych modeli ale jak sądzicie...czy stradic fk hg 2500 nada się do kleni na małej rzeczce ?Będzie "targał" smużaki i wobki 4,5 gr .Miałby wystarczyć powiedzmy na 4 sezony,nada się?Rozważam jeszcze Daiwę freams ale design nowego stradica bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Na mala to nie wiem, ale na srednia sie nada. 4 sezony? Hmmmm...gwarancja na 3, przy sredniej sezonowej 72 wypadow po srednio 4,5 godziny ???? Kup tam, gdzie dostaniesz 2-letnia gwarancje i low! Dopytaj jedynie, jak z serwisem, czy mozesz gdzies nowego do smarowania oddac bez utraty tej gwarancji. Zdaje sie, wybaczcie jesli sie myle, ze Kolega Mefisto nie widzi przeszkod, gdy smaruje Kolega Jozef L. Dopytac, kupic, cieszyc sie, napisac recenzje! Nie za ma so ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) No fajnie poczytać różne porównania do innych modeli ale jak sądzicie...czy stradic fk hg 2500 nada się do kleni na małej rzeczce ?Będzie "targał" smużaki i wobki 4,5 gr .Miałby wystarczyć powiedzmy na 4 sezony,nada się? Rozważam jeszcze Daiwę freams ale design nowego stradica bardzo mi się podoba Spokojnie da radę choć na freamsa złego słowa nie powiem (mam 2508), jest bardziej pancerny nie ma oporów podczas prowadzenia przynęty(tu wypada lepiej od caldii 3000A)śmiało możesz nim łowić szczupaki większymi przynętami. Freams jest na pewno bardziej uniwersalny natomiast stradic bardziej finezyjny i lżejszy ok. 30g.. Jeśli nie zależy Ci na wadze to zastanowiłbym się nad framsem właśnie. i parę złotych w kieszeni zostanie. W stradicu czuć lepsze spasowanie pewnie ze względu na to, że ma wkręcaną korbę ale ja się nie znam Edytowane 20 Marca 2016 przez sajdol1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 No nic jutro zakupy,na pewno podzielę się wrażeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Jak chcesz łowić "szybko" z prądem to HG jak najbardziej, jak będziesz ciągał wobki pod prąd poszukałbym mniejszego przełożenia, chyba u @dawka widziałem w ofercie Stradica FK C3000 bez HG. Do kleniowania szybkiego młynka nie potrzeba. Osobiście dużo wygodniej łowi mi się Shimaniakami z mniejszym przełożeniem wszędzie tam gdzie ciągam wobki pod prąd, do łowienia z prądem mam Ceratkę H. Edytowane 20 Marca 2016 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi