rolen Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Tak dla zobrazowania założeń konstrukcyjnych: Stella, TP, Biomaster, Complex BB, 15 Stradic - SOLID CORE SERIES Vanquish, Rarenium, Stradic CI4(+), Complex CI4(+), Sephia CI4(+) itp. - QUICKRESPONSE SERIES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 (edytowane) .... Edytowane 21 Marca 2016 przez 1ns4n1ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Czyli ze Vanquish nie jest solidny? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Jednego się boję,kręcę właśnie vanquishem 4000 na innych rybkach niż klenie i praca słabszej półki może mi nie podpasować ,ale to już inny styl wędkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 A Vaniek na klenie za slaby????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Nie no co ty ? jest moc w vańku, to mój faworyt ale nie stać mnie na drugi mniejszy. ten mam 4000 do klenia za dużyDlatego będzie stradic 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 (edytowane) Wazy chyba tylko 240 gramow...kup druga szpule na linke 10 funtowa czy jak tam te biedne klenie lowisz...i low...no chyba ze kijek ma malutkie przelotki, wtedy moze nie fruwac ???? A Stradica tez kup. Edytowane 21 Marca 2016 przez coloumb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 heheee fajnie gawędzisz ale szpula do wańka to 5 paczek chyba a cały stradic 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Moze i fajnie gawedze, ale fajniejsze sa fakty...sprawdz u Mefiego zamienniki za mniej niz dwie stooffki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Szpulka do vańka 4000 F? za mniej niż 200 zł? takie rzeczy fiu,fiu to chyba mój następny cel.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 (edytowane) Columba poniosło raczej, przynajmniej ja nie widziałem do Vańka 4000 szpuli w tej cenie, ale za 3 stówy w ravenie kupisz Edytowane 22 Marca 2016 przez asafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Columba poniosło raczej, przynajmniej ja nie widziałem do Vańka 4000 szpuli w tej cenie, ale za 3 stówy w ravenie kupisz Są ale do rozmiaru 3000. O 4000 pewnie trzeba zapytać i może coś się znajdzie. http://jerkbait.pl/topic/22205-duel-plecionki-fish-arrow-keitech-21-z%C5%82-paczka-twin-power-4000pgc3000-szpule-zapasowe-stradic-rarenium-itp/?view=findpost&p=1666028 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 No to wejść na stronkę wystarczy ...http://www.mefistofishing.pl/szpula-shimano-stradic-ci4-4000fa-p-1583.htmlhttp://www.mefistofishing.pl/szpula-shimano-rarenium-ci4-4000fb-p-1556.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Ponioslo, ponioslo...zajaczek wielkanocny zalatwil ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 (edytowane) Oj tam poniosło czasem pewne szczegóły umykają (w tym wypadku słowo zamienniki) i takie kwiatki wychodzą A ja pisząc 300zł miałem na myśli oryginalną szpulę do Vańka RD15515 także sry, nieco namieszałem, ale już wszystko wyjaśnione Edytowane 22 Marca 2016 przez asafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Panowie a macie doświadczenia z tymi tulejkami zamiast łożysk? Nie wyciera się to? Bo w tym stradicu worm jest na dwóch tulejkach i jeszcze w 2 miejscach je znalazłem (schemat). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Panowie a macie doświadczenia z tymi tulejkami zamiast łożysk? Nie wyciera się to? Bo w tym stradicu worm jest na dwóch tulejkach i jeszcze w 2 miejscach je znalazłem (schemat).To Cię pocieszę bo w twin powerach z 2011 roku też worm na tulejkach lata.I w sw też i jakoś mają się dobrze Zawsze możesz wymienić na łożyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Czyli nie ma się co przejmować dzięki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Czyli nie ma się co przejmować dzięki;)Tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supelveda Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 worm shaft nie przenosi dużych obciążeń więc jak ma podparcie na tulejkach spokojnie chodzi. W wielu modelach shimano jest takie rozwiązanie i się sprawdza.Wg mnie w kołowrotkach tak naprawdę wystarczy tylko podeprzeć newralgiczne punkty łożyskami a będzie służył latami jak będzie odpowiednio traktowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 worm shaft nie przenosi dużych obciążeń więc jak ma podparcie na tulejkach spokojnie chodzi. W wielu modelach shimano jest takie rozwiązanie i się sprawdza.Wg mnie w kołowrotkach tak naprawdę wystarczy tylko podeprzeć newralgiczne punkty łożyskami a będzie służył latami jak będzie odpowiednio traktowany.Z tego co kojarzę to jeszcze starsze kołowrotki na ślizgach kręciły i kręcą do dzisiejszego czasu .Teraz to wypierdziane łożyska są..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 A które miejsca są newralgiczne według Ciebie?1. Rolka2. Główne łożysko pod rotorem3 i 4. Przekładnia po obu stronach5...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 A które miejsca są newralgiczne według Ciebie?1. Rolka2. Główne łożysko pod rotorem3 i 4. Przekładnia po obu stronach5...?tak jak napisałeś.Reszta to tylko komfort pracy w niektórych przypadkach niezauważalny.Wszystko zależy z jakiej jakości komponentów jest złożony np: główna przekładnia,pinion. Wg mnie do komfortowej pracy kołowrotka wystarczą te łożyska. Posiadam stelkę oraz twina 98 i stary model shimano super gt-fa (2010malaysia) o który dbałem,dołożyłem podstawowe łożyska czyli rolka+przekładnia i praca nie odbiega od stelli a nawet wyprzedza twina pod względem pracy.Co do luzów to tylko na szpulce minimalny na przekładni najmniejszego.Zawsze sam serwisuje swoje młynki.Wszystko zależy od tego jak się użytkuje i konserwuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 A które miejsca są newralgiczne według Ciebie?1. Rolka2. Główne łożysko pod rotorem3 i 4. Przekładnia po obu stronach5...?5.- Pinion z dwóch stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 5.- Pinion z dwóch stron.To w Stradicu wszystko na miejscu;)Np. w Zabuerze (nie bijcie) pinion od tyłu podparty na jakimś plastiku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi