woblery L.E. Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Odnośnie stradica. Kręciłem ostatnio na sucho nowym HG i moje wrażenia takie: kręci płynnie,miękko z delikatnym oporem,nie jest to praca jak w moim super GT czy stelli w których korbka pod własnym ciężarem sama się kręci maślanie. W stradicu tego nie uświadczyłem być może z czasem się dotrze.Jedynie co mnie zaniepokoiło to zbijanie kabłąka ciężkie domknięcie z obrotu korbki.Ja osobiście sam domykam ale mimo tego zwracam uwagę na takie rzeczy.Być może trafiłem na taki egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Wyższe przełożenie też robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Pierwsze wrażenia super,młynek ochrzciłem na pierwszym wypadzie 2 kleniami i 2 bolkami jako przyłowy ,napisać mogę że poezja holu i pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Pytanko do bardziej kumatych niż ja -> Który to z modeli stradica FK i rozmiarze 4000 ma najmniejsze przełożenie i najmniejszy nawój ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Pytanko do bardziej kumatych niż ja -> Który to z modeli stradica FK i rozmiarze 4000 ma najmniejsze przełożenie i najmniejszy nawój ? Generalnie stopniowanie prędkości nawoju w Shimano wygląda tak. XG>HG>PG. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 4000-4.8 ; 4000hgm -5.8; 4000xgm -6.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Dzięki Szkoda, że nie ma PG bo młynek dość zacny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 A jak, wg Was, wypada porownanie nowego Stradica do Rarenium FB czy Biomastera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Nie widziałem różnicy między Biomkiem FB a nowym Stradiciem JDM Kręciły praktycznie tak samo... Rarek to już raczej nie ta liga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 A to ciekawe, bo cenowo sa zblizone ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 (edytowane) Stradic cl4 2016 https://m.youtube.com/watch?v=pQl9LCgflxE Edytowane 27 Kwietnia 2016 przez michal00kn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Orietuje sie ktos jake lozysko pasuje zamiast tulejki pod szpule? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 (edytowane) Najprościej zmierzyć suwmiarka ... masz tulejke na wierzchu.. ewentualnie wziąć do sklepu tam Ci zmierzą jak nie masz suwmiarki Edytowane 27 Kwietnia 2016 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 (edytowane) Orietuje sie ktos jake lozysko pasuje zamiast tulejki pod szpule?MR 117 ZZ czyli 7x11x3 Edytowane 27 Kwietnia 2016 przez Jozi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 MR 117 ZZ czyli 7x11x3Albo można liczyć na Józka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Też będę musiał zakupić bo ostatnie włożyłem koledze do rarka, a w zapasie trzeba mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 MR 117 ZZ czyli 7x11x3Do wszystkich rozmiarów jest takie samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Do wszystkich rozmiarów jest takie samo? Tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 A co daje takie lozysko pod szpula? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Lepsza pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 A co daje takie lozysko pod szpula?Lżejszy start, stabilność przy oddawaniu linki i chyba najważniejsze i najlepiej odczuwalne - lepsze samopoczucie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Nie widziałem różnicy między Biomkiem FB a nowym Stradiciem JDM Kręciły praktycznie tak samo... Rarek to już raczej nie ta liga... Jak widać ilu łowiących tyle opinii. Moim zdaniem Biomek'15 pracuje lepiej od Stardica, praca jest lżejsza i bardziej płynna. Różnicy nie widzę natomiast pomiędzy Biomkiem a TP A to ciekawe, bo cenowo sa zblizone Więc warto dołożyć do Biomka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) A lekkosc i plynnosc pracy porownywales miedzy biomkiem a stradiciem hg cz zwyklym? Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez 1ns4n1ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 A lekkosc i plynnosc pracy porownywales miedzy biomkiem a stradiciem hg cz zwykłym? Jeśli do mnie skierowane to pytanie to oba były "zwykłe" z tą różnicą, że stradic był w wersji JDM a Biomek na Europę...:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Ciekawy jestem bo znajomy zastanawia sie na zakupem a biomka nie mialem w lapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi