Catrol Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Tak ogólnie wspomniałem, że drażni mnie brak różnicy średnicy jeśli chodzi o Shimano 2500 vs. 3000 Nie odnosiło się to do konkretnego wędziska. Ja kołowrotek dobieram po laicku i działa Do mocy wędziska i tym samym przynęt których zamierzam używać z danym patykiem, do rozmiaru przelotek, waga też ma znaczenie bo ja zestawy składam według "PSS" - kołowrotek sporo cięższy od wędki.Do "łopadingu" takie złożenie zestawu się sprawdza A mój Stradic 4000 (JDM) skończył pod Inazumą Flash Perch 260 / 20 (cork) załadowałem go plecionką Sunline Super PE8 10lb.Gumy 7.5 - 9 cm główki do 15gTo mój średni zestaw na sandacze i na razie jest ok. Zobaczymy czy Stradic da radę...i jak długo. Zaznaczam, że unikam podbijania z korby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie moge nic znaleźć o tym młynku więc tu się podczepie. Stradic ci4+4000 fb z przełożeniem 4:8. Posiada ktoś? i może opisać swoje wrażenia z użytkowania?W całkiem sensownej cenie są na ebay. Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez przemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Mam http://jerkbait.pl/topic/51050-pochwal-si%C4%99-nowym-sprz%C4%99tem/page-67#entry1962137 na sucho pracuje bardzo ładnie, nad wodą nie był bo jest u mnie od wczoraj, dziś nawinąłem dopiero plecionkę.Testy w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) Dzięki. Nie widziałem tego tematu, nie zaglądam tam. Moge wiedzieć ile kosztował? Bo porównanie z ceną xg w Pl to wychodzi ze prawie połowe tanszy jest nie wiem czemu.Fajnie się to moze sprawdzić przy szczupłym na lekko w Pl realiach wielkościowych. Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez przemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Dzięki. Nie widziałem tego tematu, nie zaglądam tam. Moge wiedzieć ile kosztował? Bo porównanie z ceną xg w Pl to wychodzi ze prawie połowe tanszy jest nie wiem czemu.Fajnie się to moze sprawdzić przy szczupłym na lekko w Pl realiach wielkościowych. Zapłaciłem za niego 728 zł z pp wliczonym, był na forum na giełdzie do kupienia to go zgarnąłem. Właśnie pod szczupaka na lekko go kupiłem, pokazałem zresztą nawój linki na niego w kolejnym wpisie w tamtym temacie. To model jaki znajdzie się w katalogu shimano na 2017 rok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) No właśnie. Ja to na ebay w Berlinie znalazłem przez przypadek za 795zł a wersja xg u nas ok1300zł koszuje... Skąd taka różnica? Dziwne. Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez przemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Marża dystrybucyjna może. Wersja Shimano Stradic CI4+ 4000 XGFB ma przełożenie 6,2:1 i nawój 99 cm i takiego pod szczupaki bym nie kupił bo za szybki moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 XG to chyba model jdm. Tez sie zastanawiam skad ta roznica w cenie jdm vs eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Tyle że wszystkie stradic'ki od 2016 a nie wiem czy nawet nie od 2015 są robione w Malezji , mój ma na stopce Malayzja. Nie ma w wersji Made in Japan na stopce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Nie lepszy tyle ze ciezszy i z zapasowa szpula bedzie biomek 4000 fb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) Na przełamanie mojego podejścia do "kosmicznego plastiku" jest akurat :-) Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez przemow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 XG to chyba model jdm. Tez sie zastanawiam skad ta roznica w cenie jdm vs eu Tyle że wszystkie stradic'ki od 2016 a nie wiem czy nawet nie od 2015 są robione w Malezji , mój ma na stopce Malayzja. Nie ma w wersji Made in Japan na stopce.Skrót JDM nie oznacza Made in Japan. Japan domestic market, czyli młynek na wewnętrzny rynek japoński.Może ale nie musi być Made in Japan. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Skrót JDM nie oznacza Made in Japan. Japan domestic market, czyli młynek na wewnętrzny rynek japoński.Może ale nie musi być Made in Japan.Wiem Andrzeju. Mimo to dzięki za przypomnienie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaex Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Czy wersja Ci4+ FB posiada przełącznik blokady wstecznych obrotów? Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 nie posiada 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaex Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 @pmiszk1 Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Tak sobie zerknąłem na opis na wstępie filmu i pomyślałem, że te nasze dyskusje o kołowrotkach, to jeden 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Póki co, mój 3000 był na kilku wypadkach, kręci nawija jak marzenie, w życiu nie miałem tak dobrze pracujacego hamulca. Zobaczymy jak po następnym sezonie sprawa będzie wygladala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) Tak sobie zerknąłem na opis na wstępie filmu i pomyślałem, że te nasze dyskusje o kołowrotkach, to jeden No własnie Waldku. Nasze dyskusje o kołowrotkach to jeden... nie powiem co .Japońce nie przejmują się tak kołowrotkami jak my,tylko łowią.I w tej zabawie wędkarskiej o to własnie chodzi,a jak ktoś lubi kręcić w fotelu to niech sobie kręci dalej i wsłuchuje się we wszystkie odgłosy pracy mechanizmu z kołowrotkiem przy uchu i w różnych dziwacznych pozycjach. To co usłyszy i tak nie będzie w stanie tego dobrze zinterpretować. Ot tacy przeczuleni ludzie szukający dziury w całym. Pozdrawiam Waldek. Edytowane 8 Września 2016 przez Józef Lesniak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Kołowrotek 2000 a linka 1,5.Niezłe połączenie. U nas 2000 to do UL a nie takie basy targać . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Kołowrotek 2000 a linka 1,5.Niezłe połączenie. U nas 2000 to do UL a nie takie basy targać .Ale Józek tak się łowi,tylko trzeba umieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Ciekawe czy co niektórzy jak kupią nowe auto to też je rozkręcają bo Japoniec czy Niemiec słabo przesmarował 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbrojarz Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Ciekawe czy co niektórzy jak kupią nowe auto to też je rozkręcają bo Japoniec czy Niemiec słabo przesmarował Coś w tym jest, nie ufam jakoś olejom "long life". Dziwnie szybko turbiny na nich padają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Bo autem z turbiną trza umieć jeździć tak jak łowić stradiciem 2000 i plecionką 20lb,stosuję taki olej i jakoś żadna turbina mi nie padła ale tu nie mowa o czterech kółkach.Brat łowi stradiciem 2500Fi już ładnych parę lat i raczej nie na paproszki tylko 20-30gr i opad i kołowrotek od nowości nie rozbierany i daję bez problemów radę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Coś w tym jest, nie ufam jakoś olejom "long life". Dziwnie szybko turbiny na nich padają.Nie na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi