Skocz do zawartości

SHIMANO Stradic 2015 JDM opinie, uwagi

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

Tak ogólnie wspomniałem, że drażni mnie brak różnicy średnicy jeśli chodzi o Shimano 2500 vs. 3000 :)

Nie odnosiło się to do konkretnego wędziska.

Ja kołowrotek dobieram po laicku i działa :)

Do mocy wędziska i tym samym przynęt których zamierzam używać z danym patykiem, do rozmiaru przelotek, waga też ma znaczenie bo ja zestawy składam według "PSS" - kołowrotek sporo cięższy od wędki.

Do "łopadingu" takie złożenie zestawu się sprawdza :)

A mój Stradic 4000 (JDM) skończył pod Inazumą Flash Perch 260 / 20 (cork) załadowałem go plecionką Sunline Super PE8 10lb.

Gumy 7.5 - 9 cm główki do 15g

To mój średni zestaw na sandacze i na razie jest ok. Zobaczymy czy Stradic da radę...i jak długo. Zaznaczam, że unikam podbijania z korby :)

• 1 miesiąc temu...

Dzięki. Nie widziałem tego tematu, nie zaglądam tam. Moge wiedzieć ile kosztował? Bo porównanie z ceną xg w Pl to wychodzi ze prawie połowe tanszy jest nie wiem czemu.

Fajnie się to moze sprawdzić przy szczupłym na lekko w Pl realiach wielkościowych.

Edytowane przez przemow

Dzięki. Nie widziałem tego tematu, nie zaglądam tam. Moge wiedzieć ile kosztował? Bo porównanie z ceną xg w Pl to wychodzi ze prawie połowe tanszy jest nie wiem czemu.

Fajnie się to moze sprawdzić przy szczupłym na lekko w Pl realiach wielkościowych.

Zapłaciłem za niego 728 zł z pp wliczonym, był na forum na giełdzie do kupienia to go zgarnąłem. Właśnie pod szczupaka na lekko go kupiłem, pokazałem zresztą nawój linki na niego w kolejnym wpisie w tamtym temacie. To model jaki znajdzie się w katalogu shimano na 2017 rok.

• Like 1

XG to chyba model jdm. Tez sie zastanawiam skad ta roznica w cenie jdm vs eu

Tyle że wszystkie stradic'ki od 2016 a nie wiem czy nawet nie od 2015 są robione w Malezji , mój ma na stopce Malayzja. Nie ma w wersji Made in Japan na stopce.

Skrót JDM nie oznacza Made in Japan. Japan domestic market, czyli młynek na wewnętrzny rynek japoński.

Może ale nie musi być Made in Japan.

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Tak sobie zerknąłem na opis na wstępie filmu i pomyślałem, że te nasze dyskusje o kołowrotkach, to jeden   :lol:

No własnie Waldku. Nasze dyskusje o kołowrotkach to jeden... nie powiem co   :lol: .Japońce nie przejmują się tak kołowrotkami jak my,tylko łowią.

I w tej zabawie wędkarskiej o to własnie chodzi,a jak ktoś lubi kręcić w fotelu to niech sobie kręci dalej i wsłuchuje się we wszystkie odgłosy pracy mechanizmu z kołowrotkiem przy uchu i w różnych dziwacznych pozycjach. To co usłyszy i tak nie będzie w stanie tego dobrze zinterpretować. Ot tacy przeczuleni ludzie szukający dziury w całym.

Pozdrawiam Waldek.

Edytowane przez Józef Lesniak
  • Like 2

Bo autem z turbiną trza umieć jeździć tak jak łowić stradiciem 2000 i plecionką 20lb,stosuję taki olej i jakoś żadna turbina mi nie padła :) ale tu nie mowa o czterech kółkach.

Brat łowi stradiciem 2500Fi już ładnych parę lat i raczej nie na paproszki tylko 20-30gr i opad i kołowrotek od nowości nie rozbierany i daję bez problemów radę.

• Like 1