Kamil_Be Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Mam SuperGT 3000S. Na pewno nie jest to mityczny JDM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Mam SuperGT 3000S.Na pewno nie jest to mityczny JDM Bardziej mi chodziło o obecne konstrukcje, tym bardziej, ze temat o modelu 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaex Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 TP15 2500s jest na europę I jest z 2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Ciekawe czy w fabryce malezyjskiej nie kleją również nalepek made in Japan na stopki? W cale bym się nie zdziwił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 TP15 2500s jest na europę I jest z 2015 Dlatego napisałem, ze nie wiem czy to prawda Kupując szpulke zapasowa do Stradica Ci4+ (i do FK) dostałem info, ze do wersji EU sa tylko standardowe głębokie szpule, a jak chce płytka S, to jedynie od wersji JDM, do ściągniecia z JP (i prawie 2-krotnie droższa...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Ciekawe czy w fabryce malezyjskiej nie kleją również nalepek made in Japan na stopki? W cale bym się nie zdziwił...Chcesz wywołać falę samobójstw wśród gadżeciarzy? Alivio, Catana, Exage, Aernos czy Nasci też mają szpulki z oznaczeniem S. Modele 2015 oczywiście. Wysyp JDM, Shimano dba o ego Polaka z najbardziej wymagającego rynku świata. Czy na prawdę te JDM ma takie znaczenie? Edytowane 28 Grudnia 2016 przez Kamil_Be 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Japończycy wymyślili te JDM tylko na Polskę, dla naszych pedanckich wędkarzy. Na moim Shimano jest CCCP i też daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Mam ultegre made in japan z 2002 roku pięknie kręci. Miałem malezyjską produkcję super GT-Fa praktycznie bliźniacze konstrukcje i również byłem bardzo zadowolony. Mam najnowsze shimano nasci c3000 malezja i także nic złego na razie nie powiem o tym kołowrotku.Wręcz jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Mój Twinek malezja kręci lepiej niż nowy Twinek 2500 2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Mój Twinek malezja kręci lepiej niż nowy Twinek 2500 2015 Bo on nie wie, że Malezja jest passe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Nie wiem, czy zauważyliście, ale nowy stradic ma bardzo wolny system oscylacji, ruch szpuli od dołu do góry to 10 obrotów rotora. w przypadku vanquisha '12 to ok 6 obrotów rotora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michumzt Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 To kto powie czy SHIMANO STRADIC 4000 XG FK będzie odpowiednią maszynką pod szczupaka na lekko-średnio ? Czy jednak dołożyć parę złotych i kupić BIOMASTER 400 FB choć powiem , że przełożenie ze stradica by mi nie przeszkadzało bo czy zwija 99 cm żyłki czy 85 to dla mnie nie jest różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Wg mnie nawój 99 to zdecydowanie za dużo pod szczupłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michumzt Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 (edytowane) A według mnie to nie przeszkadza nawet czasami pomaga bo zdarzyła mi się sytuacja wiele razy , że szczupaki tylko reagowały na szybkie prowadzenie a jeżeli reagują na wolniejsze to wtedy kręcę korbą mozolnie i te 99 cm nawoju nie przeszkadza najbardziej chodzi mi o pracę i płynność zwijania . Trochę ,,przeorałem " te forum i opinie są różne dlatego nie wiem czy zaryzykować i wziąć tego stradica czy biomka a w grę wchodzi też caldia 300 a Edytowane 9 Stycznia 2017 przez michumzt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Stradic i Biomaster to dwa odlegle swiaty! Jesli chcesz lowic ciezko, nie ma tu zadnej zagadki, tylko Biomek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michumzt Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Aż tak ciężko to nie będę łowił , maksymalnie 25 gram i to rzadko zazwyczaj gumy 10 cm uzbrojone w główki 7-10 gramowe . Nowy stradic będzie fajnie pasował do mojej wędki i ogólnie podoba mi się Biomek też niczego sobie lecz już 300 stówki drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Aż tak ciężko to nie będę łowił , maksymalnie 25 gram i to rzadko zazwyczaj gumy 10 cm uzbrojone w główki 7-10 gramowe . Nowy stradic będzie fajnie pasował do mojej wędki i ogólnie podoba mi się Biomek też niczego sobie lecz już 300 stówki drożejDołóż do biomka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zapnij do stradica coś co stawia opór w wodzie np. obrotówkę albo dobrze trzepiącego wobka to zobaczysz różnice na korzyść biomka.Jeśli masz zamiar łowić tylko na gumy to i Stradic może być ale....przy takim nawoju i "szczupakowaniu" to naprawdę trzeba ręki pilnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michumzt Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 To chyba się na tego biomka uprę dzięki za podpowiedzi pozdrawiam M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 To chyba się na tego biomka uprę dzięki za podpowiedzi pozdrawiam M I to będzie słuszna decyzja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Ja też miałem wybór Biomek 4000 FB vs. Stradi'c 4000 (2015 4:8:1)...lepiej byłoby trzymać w ręku 18g więcej kołowrotka w ręku, mieć 2 szpule...i masywniejszą obudowę Stradic jakoś kręci, nawój nie jest idealny, jeszcze nie miałem czasu się za niego wziąć...dzisiaj kupiłbym Biomka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Panowie, posiadacze Stardic 2500 Ci4+, czy Wasz kołowrotki, kręcąc na sucho tez tak strasznie szumią ?Głównie z prawej strony korby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Tak, zarówno moja 1000, jak i 2500 tak szumi. Nad woda tego nie słychać Edytowane 10 Stycznia 2017 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Szumią to knieje...i Vanquishe 2012 Bo przykładowo mój Stradic C3000 Ci4+ 2016 pracuje bardzo przyzwoicie, chociaż z wyczuwalną wewnętrzną suchością. Znacznie ciszej kręci niż Vaniek. Coś tam słychać oczywiście, ale jaki z tego wniosek? Żaden. Dobry kołowrotek do lekkiego łowienia, zwłaszcza na przynęty mało-oporowe, czyli gumy i jigi. Czy wytrzyma większe przeciążenia...nie wiem. U mnie trafił do działu UL. Przy okazji fotka nawoju, raczej bez większych zarzutów (a wyżej jeden z Kolegów narzeka na Stradica 2015 w tym zakresie, dziwna sprawa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Te szumy to tylko we fotelu U mnie co prawda zwykły stradic 1000Fk,nowy po wyjęciu z pudełka szumiał dość slyszalnie, ale po kilkukrotnym użyciu nad wodą ucichł.Więc polepszyło mu się lub też moje ucho nie zwraca juz na to uwagi 4000xg tej przypadłości wogóle nie miał. Edytowane 10 Stycznia 2017 przez marcin186 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi