Skocz do zawartości

SHIMANO Stradic 2015 JDM opinie, uwagi

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

Dla czego ten Abu jest tak drogi ?

Legenda, trwałość, niezawodność.

W zeszłym już roku kolega zaprzestał używania tych konstrukcji ale kiedy jeszcze używał z ciekawości wziąłem to to do ręki przykręcone do wędki i byłem w ciężkim szoku jak lekko i miękko może zwijać taki kierat, który przez ponad 10 lat nie widział nowego smaru :) . Do zwykłego zwijania może być, tylko ten design :D

• Like 2

no to teraz poleciałeś, legendarne 11' TP stuka, jak żyć, nie ma już świętości ;)

Oj, pisałem już kilkukrotnie o mankamentach 11TP...a to stuki w skrajnych położeniach szpuli przy kiju trzymanym do góry, a to dziwne wyrobienie wałka posuwu szpuli po dwóch lekkich sezonach, a to w końcu wibracje rotora, wyczuwalne w łapce i powodujące klekoty bocianowe przy ściąganiu mocno pracujących przynęt, jak woblery czy wirujące ogonki, zwłaszcza na krótkim dystansie...o takim drobiazgu, jak padnięte od nowego łożysko w rolce nie ma co wspominać :D I co z tego wynika? Ano niewiele, tyle, że to chyba mój ulubiony kołowrotek, kupiłbym ponownie B)

Edytowane przez cristovo
  • Like 1

Witam wędkarską brać ;)

Postanowiłem kupić sobie dwa nowe młynki do spina. Wybór padł na Shimano stradic ci4 2500 i 4000.

Ale żeby przeciętnemu wędkarzowi utrudnić wybór to owe młynki mają różne końcówki przy rozmiarze. Przeznaczeniem rozmiaru 2500 ma być wedka okoniowa FA SKF 805-2N 244 oraz phenix fx903-2 do łowienia pstrągów. Rozmiar 4000 będzie pracował z mikado inazuma flash zander 229 i 270 głownie sandacze z opadu oraz Phenix TRX-907 którym skutecznie poławiam głowatki.

I teraz bardzo bym Was prosił objaśnijcie mi proszę co oznaczają poniższe skróty i które najlepiej by pasowały do powyższych kijków.

2500HG FB

2500RA

2500FA

4000F oraz skróty j.w.

Czytałem o tym ale strasznie słabo to ogarniam :/

Z góry dzięki.

Witam wędkarską brać ;)

I teraz bardzo bym Was prosił objaśnijcie mi proszę co oznaczają poniższe skróty i które najlepiej by pasowały do powyższych kijków.

2500HG FB

2500RA

2500FA

4000F oraz skróty j.w.

Czytałem o tym ale strasznie słabo to ogarniam :/

Z góry dzięki.

F - przedni hamulec

R - tylny hamulec

A, B - seria (generacja)

HG - szybka wersja 6.0:1