bazyloss Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 (edytowane) jakby nie masakryczne zamykanie ręką kabłąka, to kupiłbym C3 i lżejszy od TP, tylko 233g a obecne wersje z przekładnią wykonaną w CNC Edytowane 13 Stycznia 2017 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Cardinale ciągle budzą pożądanie na całym globie, choć ja wolę młodsze w JP można nawet nabyć zestawy do obniżania wagi http://www.itocraft.com/cardinal/CX.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 jakby nie masakryczne zamykanie ręką kabłąka, to kupiłbym C3 Ciekawe, ja zawsze zamykam kabłąk ręką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Paweł, to przecież Nowy, 34t jenów, Ito i jeszcze parę dodatków od IOS i 100t pęka chodzi o to, co trzeba zrobić, aby zamknąć kabłąk ręką, ja właśnie też zawsze tak zamykam i w tym C3 , to jest problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Dla czego ten Abu jest tak drogi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Dla czego ten Abu jest tak drogi ?Legenda, trwałość, niezawodność.W zeszłym już roku kolega zaprzestał używania tych konstrukcji ale kiedy jeszcze używał z ciekawości wziąłem to to do ręki przykręcone do wędki i byłem w ciężkim szoku jak lekko i miękko może zwijać taki kierat, który przez ponad 10 lat nie widział nowego smaru . Do zwykłego zwijania może być, tylko ten design 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Design chyba właśnie to przyciąga tak wielu fanów, symbol oldschool młynków, tak jak piszesz legenda która wciąż żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 (edytowane) no to teraz poleciałeś, legendarne 11' TP stuka, jak żyć, nie ma już świętości Oj, pisałem już kilkukrotnie o mankamentach 11TP...a to stuki w skrajnych położeniach szpuli przy kiju trzymanym do góry, a to dziwne wyrobienie wałka posuwu szpuli po dwóch lekkich sezonach, a to w końcu wibracje rotora, wyczuwalne w łapce i powodujące klekoty bocianowe przy ściąganiu mocno pracujących przynęt, jak woblery czy wirujące ogonki, zwłaszcza na krótkim dystansie...o takim drobiazgu, jak padnięte od nowego łożysko w rolce nie ma co wspominać I co z tego wynika? Ano niewiele, tyle, że to chyba mój ulubiony kołowrotek, kupiłbym ponownie Edytowane 15 Stycznia 2017 przez cristovo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mahone Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Witam wędkarską brać Postanowiłem kupić sobie dwa nowe młynki do spina. Wybór padł na Shimano stradic ci4 2500 i 4000. Ale żeby przeciętnemu wędkarzowi utrudnić wybór to owe młynki mają różne końcówki przy rozmiarze. Przeznaczeniem rozmiaru 2500 ma być wedka okoniowa FA SKF 805-2N 244 oraz phenix fx903-2 do łowienia pstrągów. Rozmiar 4000 będzie pracował z mikado inazuma flash zander 229 i 270 głownie sandacze z opadu oraz Phenix TRX-907 którym skutecznie poławiam głowatki. I teraz bardzo bym Was prosił objaśnijcie mi proszę co oznaczają poniższe skróty i które najlepiej by pasowały do powyższych kijków. 2500HG FB2500RA2500FA 4000F oraz skróty j.w. Czytałem o tym ale strasznie słabo to ogarniam :/ Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaex Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Skoro piszesz o "ci4", to masz pewnie FB na myśli. Tu masz wszystko:http://fish.shimano-eu.com/content/eu/en/Home/products0/reels/spinning/stradic-ci4plus-fb.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Stradic i glowatki? Eeeeeee ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mahone Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Ooo właśnie! To teraz pytanie dla kołowrotka rozmiar 4000 do wskazanych metod połowu lepsze będzie przełożenie 4.8:1 czy 6.2:1 i to samo pytanie odnośnie rozmiaru 2500 lepiej 6.0:1 czy 5.0:1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Przy 2500 wszystko jedno, jak tam lubisz. A 4000...bierz Biomka, ten zdaje sie tylko w niskim przelozeniu, wiec tu nie trzeba sie glowic ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Witam wędkarską brać I teraz bardzo bym Was prosił objaśnijcie mi proszę co oznaczają poniższe skróty i które najlepiej by pasowały do powyższych kijków.2500HG FB2500RA2500FA4000F oraz skróty j.w.Czytałem o tym ale strasznie słabo to ogarniam :/Z góry dzięki.F - przedni hamulecR - tylny hamulecA, B - seria (generacja)HG - szybka wersja 6.0:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mahone Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Czy ten egzemplatz biomka jest ok? Bo jakoś dziwnie korbka wyglądahttp://allegro.pl/shimano-biomaster-4000fb-nowy-i6679398171.html#thumb/1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Korbka jak najbardziej OK. Pozdrawiam: Adam K. Wysłane z tel. kom. LG G4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 tak to jest korbka taka jak ma byćbiomek 3000sfb od biomka 2500 fbróżnią się korbkami i pojemnością szpul ale wielkościowo są identyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 A dokładniej, w 3000 korba jest o 5mm dluzsza (bodajże 55mm) i ma T-Knob, w 2500 jest 50mm i I-knob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 A dokładniej, w 3000 korba jest o 5mm dluzsza (bodajże 55mm) i ma T-Knob, w 2500 jest 50mm i I-knob.Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Podobno nie ma głupich pytań, więc zadaję ????... Czy tą białą podkładkę się ściąga, czy ma zostać? Próbowałem ją wysunąć za pomocą wykałaczki, żeby nie porysować szpuli, ale ciężko idzie i nie chcę urwać tego zaczepu do żyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 To ma zostać to jest chyba teflon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Biały plastik pod klipsem ma zostać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Ten zaczep jest tak blisko tej podkładki, że ciężko żyłkę 0,12 tam wsunąć, a co dopiero grubszą plecionkę... Dlatego myślałem, że to się ściąga. Może z czasem się dotrze sprzęt.Dobrze, że z cięższym sprzętem do usuwania się nie zabrałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) W nowym Vańku też jest taki klips.....niestety!Masakra! Edytowane 18 Stycznia 2017 przez Salmon63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 No masakra! http://www.szczupak.pl/daiwa-neoprenowe-opaski-na-szpule-i7375.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi