cristovo Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 A cenowo jak wychodzi porównanie, także nie widać różnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) Stradic Ci4+ 2500FB - 600zlSzpulka Vanquish 2500S '16 - 340zlKorbka Vanquish 2500 45mm - 100zl (choć normalnie ok 250 chyba)Łożyska 3szt - 40zl Razem wyszło mi 1080zl. Do tego sprzedałem szpulke oryginał i korbkę od Stradica za 280zl, wiec całośc wyszła 800zl. Fabryczny Vanquish 2500S '16 to koszt ok 1750-1800zl, wiec powiedzmy, ze mamy polowe kwoty ;) Do tego jest lzejszy niz Vaniek Edytowane 2 Lutego 2017 przez Żbiku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Mimo wszystko...a łowię C3000...chyba bym wolał Vańka Mój Stradic kosztował 750 zł, gdybym wszystko pododawał, a z odsprzedażami nie mam szczęścia, wyszłoby pewnie 1400 zł...za blisko do Vanquisha. Stradic jest fajnym kołowrotkiem do UL, zwłaszcza do jigów i innych gumek. Ale to tylko Stradic......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) Powiem Ci, ze pozbyłem sie praktycznie nowego Vanquisha 1000S '12, bo uważam, ze w stosunku do Stradica Ci4+ 1000FB nie jest wart prawie 3-krotnej ceny Stradica.A ze jedyne dwa kołowrotki spiningowe jakie posiadam (reszta to multiki) kręcą z wędkami 6 i 8lb, to uważam, ze Stradic w zupełności wystarczy Edytowane 2 Lutego 2017 przez Żbiku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Do takich wędek i w domyśle przynęt niezbyt mocno "oporowych"......jak najbardziej, pełna zgoda, Stradic FB jest wystarczający. Jeśli do tego zmieściłeś się w budżecie, o którym wspomniałeś, tylko przyklasnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Powiem Ci, ze pozbyłem sie praktycznie nowego Vanquisha 1000S '12, bo uważam, ze w stosunku do Stradica Ci4+ 1000FB nie jest wart prawie 3-krótkiej ceny Stradica.A ze jedyne dwa kołowrotki spiningowe jakie posiadam (reszta to multiki) kręcą z wędkami 6 i 8lb, to uważam, ze Stradic w zupełności wystarczy a ja właśnie idę w tą druga stronę .. moim zdaniem warto dołożyć .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 a ja właśnie idę w tą druga stronę .. moim zdaniem warto dołożyć ..możesz rozwinąć dlaczego warto dołożyć ? ja też wymieniłem kolowrotki ale nie vańka tylko stelle wymieniłem na stradici i bardzo dobrze mi z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) Nie uważam absolutnie, ze Stradic Ci4+ FB jest lepszy od Vanquisha czy Stelli. Miałem Vanquisha 1000S '12, miałem dwie Stelle 2500 '10, miałem TP 2500 '11. One na pewno kręcą trochę lzej i płynniej niz Stradic. Nie mniej, uważam, ze ta roznica w pracy nie jest absolutnie warta 3-4x tyle w cenie (Stradic 600, Vanquish 1800, Stella 2400), a nawet 2-krotnej różnicy, porownujac TP za 1200. Do lekkich wedek 4-10lb Stradic jest dla mnie hitem sezonu. Można go fajnie stuningować (szpulki, korby od wyższych modeli), dołożyć mu łożysk (co i tak nie polepszy jakos odczuwalnie jego pracy, tak samo jak nie polepsza jej w wyższych modelach), jest lekki (lzejszy niz wyższe modele) i po odrobinie "dopieszczenia" pracuje bardzo przyzwoicie. Edytowane 3 Lutego 2017 przez Żbiku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Teraz nadchodzi juz gotowe rozwiązanie dla tych co nie lubią kombinowac http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/4649 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) dla mnie vaniek kręcił duzo lepiej od stradica i był idealny do ul, nie pisze tu o rozmiarze 1000 ale 3000 (193g) bo lubię mieć większy młynek do ul ,a łowie kijami do 240 -260 cm Edytowane 3 Lutego 2017 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) dla mnie vaniek kręcił duzo lepiej od stradica i był idealny do ul, nie pisze tu o rozmiarze 1000 ale 3000 (193g) bo lubię mieć większy młynek do ul ,a łowie kijami do 240 -260 cmNa pewno troszkę lepiej ale nie 3 x lepiej a kosztuje 3x więcej nie będę się spieral co jest lepsze bo vaniek na pewno wygra ale cena stradica do jego jakości jest korzystniejsza niż przy vanku jak dla mnie vaniek nie jest wart tych pieniędzy ile trzeba za niego zaplacic Edytowane 3 Lutego 2017 przez tony1983 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 mam jednego i drugiego, każdy ma swoje wady i zalety, Stradica się nie pozbywam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) Bazyl - jaka wg Ciebie największa wada stradica ? Edytowane 3 Lutego 2017 przez Rebus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 nie ma "wad" pracuje lekko, równo i gładko, jest dobrze spasowany, luzy jak na Shimano są małe,nic nie stuka i puka, ale mój wydaje przy kręceniu takie cichutkie cmokanie, pykanie, jest to słyszalne w domu z odległości 50, max 70cm, dziwne, ale w niczym nie przeszkadzające, nie da się tego "wyczuć" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 nie ma "wad" pracuje lekko, równo i gładko, jest dobrze spasowany, luzy jak na Shimano są małe,nic nie stuka i puka, ale mój wydaje przy kręceniu takie cichutkie cmokanie, pykanie, jest to słyszalne w domu z odległości 50, max 70cm, dziwne, ale w niczym nie przeszkadzające, nie da się tego "wyczuć"To cmokanie to rybek, co wołają, a Ty iść nie chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 ano i chyba niestety miałeś rację z tą pogodą i sezon zacznie się w marcu, dlatego nie nawijam na niego jeszcze żyłki docelowej, zobaczymy, czy będzie to 4lb i jazie, czy 6lb i pstrągi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 A może już w głowie cmoka z tęsknoty za wiosenką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 cmokanie w siemano żabkowanie w daiwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) Moim zdaniem Stradic jak i wszystkie te plastiki to pomyłka. Jedynym CI4+ jaki bym kupił był Rarenium FB. Nowy Stradic to popsuty Rarek - nie jest tak spasowany i trzeba wybrać z kilku sztuk bo różnice w pracy są bardzo duże. Jeśli coś poniżej Twin Powera to tylko Biomaster. A jeśli komuś te kilkadziesiąt gram przeszkadza to niech zmieni hobby na oglądanie telewizji lub inne kanapowe rozrywki. Jestem nie obiektywny bo lubię kołowrotki z amelinium i już. Edytowane 3 Lutego 2017 przez Pawgas 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 ciekawe i subiektywne, miałem 2szt Rarenium, CI4 i CI4+ obie były zdecydowanie gorzej spasowne od 3szt 16 Stradica CI4+ jakie miałem w ręku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 cmokanie w siemano żabkowanie w daiwach cmoka ,bo zaraz będzie ząbkować, trzeba to przeżyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 ciekawe i subiektywne, miałem 2szt Rarenium, CI4 i CI4+ obie były zdecydowanie gorzej spasowne od 3szt 16 Stradica CI4+ jakie miałem w ręku miałem w ręku kilkadzisiąt stradicków Ci4+ FB i rarków FB.....rarek przy tym nowym stradicu wypada blado pod każdym wzgledem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) @ Mefi , a który Ty byś polecił młynek do UL w wadze do 220 g rozmiar 2500 - 3000 ? a jak ten nowy complex? .. Edytowane 3 Lutego 2017 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) @ Mefi , a który Ty byś polecił młynek do UL w wadze do 220 g rozmiar 2500 - 3000 ? a jak ten nowy complex? nowy complex trzaby być na targach w japonii by cos powiedzieć nikt go nie miał w reku jeszcze ale to jak widać hybryda stradic i vankisz i cena nie będzie niska ok 1570 zł brutto ( chyba, że ktos sobie sam sprowadzi bez podatków ) więc na pewno lepiej brać vanquish bo cena dobra...jak taniej to stradic Ci4+...220 gram to dużo jak do UL chyba, że masz dłuuugi kij? Edytowane 3 Lutego 2017 przez MefistoFishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 http://www.mefistofishing.pl/shimano-complex-ci4-2500hgs-f6-p-1157.html to ten? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi