Catrol Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Mój JDM '15 4000 (4:8:1) po wyjęciu z pudełka pracował trochę "blee"Kręcił nawet lekko ale tak trochę "chrupał"Przeszedł jeden serwis...i postanowiłem go nie oszczędzać i użytkować zgodnie z zamiarem z jakim go kupiłem - sandacze Po ponad roku łowienia w miarę smukłymi gumami 7.5 - 9 cm z główkami 12 - 15g nic złego mu się nie dzieje.Nie podbijam z korby, tylko kijem...kiedy wpadnę w jakiś większy uciąg wody po prostu czuć, że kręci ciężej ale nie ma mowy o jakimś stukaniu, przeskokach, blokowaniu się. To całkiem fajny kołowrotek i na razie nie wymięka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Dziękuję wszystkim za cierpliwość i odpowiedzi obraz mi się troszkę wyklarował, przynajmniej tak, że podjąłem decyzję na ile słuszną czas pokaże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Jeśli to nie złudzenie optyczne to w wersji JDM - 2016 te plastikowe trybiki są jednak z metalu, przynajmniej tak sugeruje zdjęcie poglądowe na Mefiego stronie.Pokaż mi zdjęcie gdzie są metalowe zębatki pośrednie jeśli możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Drogi Edku nie wiem jak w Pacanowie a tym bardziej w fabryce kredek można zrozumieć inaczej to co cytujesz z mojego wpisu...Wiec jeszcze raz,- uznałem że zdjęcie poglądowe jakie Mefi zamieścił w opisie kołowrotka (jadąc kursorem lub myszką w dół) na swojej stronie dotyczy właśnie prezentowanego modelu czyli Stradica JDM 2016. Być może błędnie odczytałem przekaz Mefiego, albo Mefi wstawił niewłaściwe zdjęcie, dlatego zastrzegłem się na początku swojej wypowiedzi pisząc że może to złudzenie optyczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) Grzecznie poprosiłem bo Artur ma na stronie dużooooo zdjęć i najnormalniej nie wiedziałem o które konkretnie Tobie zdjęcie chodzi, z tego co widzę to na zdjęciu z wewnątrz z trybami, przekładnią itp. to jest zdjęcie vanquisha.Nie ma co się unosić, a teraz Edek Tobie powie, zębatki we wszystkich Stradicach CI4+ 2016 czy to w FB są z tworzywa i kompletnie nie ma różnic jakościowych czy to EU czy JDM.Wszystkie te zębatki robione sa dla wszystkich wersji w jednej fabryce na tych samych wtryskarkach. Edytowane 1 Września 2017 przez FlyFisherman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) z tego co widzę to na zdjęciu z wewnątrz z trybami, przekładnią itp. to jest zdjęcie vanquisha.Nie ma co się unosić, a teraz Edek Tobie powie, zębatki we wszystkich Stradicach CI4+ 2016 czy to w FB są z tworzywa i kompletnie nie ma różnic jakościowych czy to EU czy JDM.No cóż, moja nieznajomość kołowrotkow Shimano z jednej strony powoduje pytania a z drugie to, że gdy profesjonalny sprzedawca zamieszcza zdjęcie pod opisem kołowrotka to ja myślę, że ono dotyczy właśnie tego kołowrotka... Myślę, że nie uniosłem się zwracając się do ciebie zgodnie z opisem na twoim awatarze, choć może skojarzenia z dzieciństwa wzięły gorę nad poprawnością...Dziękuję za potwierdzenie plastikowości trybików Edytowane 1 Września 2017 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 To sa standardowe zdjecia ze strony Shimano reklamujace xship i g-free body Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 A nie zastanowiło Ciebie ze na zdjęciu są dwa wałki prowadzące oscylacje a stradic ma jeden no i micro moduły które zarezerwowane są tylko dla stelli, vanqish-a i exsence-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Panowie, a wiecie może coś więcej o nowym Sustain'ie FI ? Czy obie połówki skorupki będą "amelinowe" czy jedna alu druga kompozyt ?W prowadzeniu oscylacji będzie jeden wałek czy może rzucą drugi ? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 (edytowane) Jaka jest różnica w długości rączek pomiędzy Stradic 2500FB i 1000FB? Gdybym chciał podmienić 1000 do 2500 to bedzie pasować?Jak planowałem, tak i zrobiłem. Dzisiaj listonosz przyniósł mi korbeczkę do Stradic 16 CI4+ 1000FB.Oto jak się obie korbki prezentują: Mogę powiedzieć, że teraz to jest to o co mi konkretnie chodziło. Przy moim stylu łowienia, czyli głównie gumki do max 2,5g powinno być miód malinka... Różnica w długościach to 1cm, czyli korbka 2500 to 50mm, a 1000 to 40mm. Dla fanatyków tunningu prezentuję opcję "jak odchudzić mój kołowrotek o parę gram" Edytowane 8 Września 2017 przez Henri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Odkopie .Dzięki temu tematowi zdecydowałem się na zakup Stradica Ci4+ 2500 FB . Jutro ma być Do tej pory kręciłem Okumą Elektrą ETR30 z kijem Robinson Diaflex 10-38gm .Ciekawe jak będą współpracować, bo kijek to pała z akcja paraboidalną . Przerabiałem już rożne kije i taki najbardziej mi pasuje, plus plecionka na młynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Odkopie .Dzięki temu tematowi zdecydowałem się na zakup Stradica Ci4+ 2500 FB . Jutro ma być Do tej pory kręciłem Okumą Elektrą ETR30 z kijem Robinson Diaflex 10-38gm .Ciekawe jak będą współpracować, bo kijek to pała z akcja paraboidalną . Przerabiałem już rożne kije i taki najbardziej mi pasuje, plus plecionka na młynku Jakie gramatura przynęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Od 2-6 na kanale i stałych wodach, do 15 na Odrze, przy większym uciągu nie lubię łowić . Najczęściej 6-8 gm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Rozmiar młynka 2500, kij o CW 10-38 a przynęty od 2 gram do 8, max 15 ? Myślisz że dobrze będzie Ci się tym łowiło ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Ja wiem, że cyferki mówią co innego , ale miałem kilka rożnych konfiguracji i ten jest jak dla mnie najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Ja wiem, że cyferki mówią co innego , ale miałem kilka rożnych konfiguracji i ten jest jak dla mnie najlepszy Stradic Cl4+ 2500 FB to zły pomysł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Uzywam plecionki , rzadko ciągam woblery i blachy .Gumy i ryby ciągnę wędką, a kołowrotkiem wybieram luz żyłki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Uzywam plecionki , rzadko ciągam woblery i blachy .Gumy i ryby ciągnę wędką, a kołowrotkiem wybieram luz żyłki .Twój wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Mimo wszystko w przypadku Twojego łowienia poszedł bym w rozmiar 4000 2500 po jednym, intensywnym sezonie będzie lekko dojechane ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Weź jeszcze pod uwagę, że kołowrotek będzie lżejszy od wędki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 To jest argument , różnica wyniesie niecałe 40 gr z obecnym , to całkiem sporo .Jeśli nie podejdzie, pójdzie do innej lżejszej wędki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Co to za wysyp Stradic'ów na giełdzie ostatnio? I to po 500-600 zł... A Mefisto we wrześniu miał je po 1200... Na aliexpresie nakupili i sprzedają czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 raczej moritz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 nie trzeba daleko szukać w Rawenie za 600 zł kupisz jakiego chcesz .. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_PABLO_ Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Pytanko.Czy do Stradica 2500HGFK pasuje szpulka z Twinka 2500S ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi