Skocz do zawartości

SHIMANO Stradic 2015 JDM opinie, uwagi

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

Mój JDM '15 4000 (4:8:1) po wyjęciu z pudełka pracował trochę "blee"

Kręcił nawet lekko ale tak trochę "chrupał"

Przeszedł jeden serwis...i postanowiłem go nie oszczędzać i użytkować zgodnie z zamiarem z jakim go kupiłem - sandacze :D

Po ponad roku łowienia  w miarę smukłymi gumami 7.5 - 9 cm z główkami 12 - 15g nic złego mu się nie dzieje.

Nie podbijam z korby, tylko kijem...kiedy wpadnę w jakiś większy uciąg wody po prostu czuć, że kręci ciężej ale nie ma mowy o jakimś stukaniu, przeskokach, blokowaniu się.

To całkiem fajny kołowrotek i na razie nie wymięka :)

Gość EdekZfabrykiKredek

Jeśli to nie złudzenie optyczne to w wersji JDM - 2016 te plastikowe trybiki są jednak z metalu, przynajmniej tak sugeruje zdjęcie poglądowe na Mefiego stronie.

Pokaż mi zdjęcie gdzie są metalowe zębatki pośrednie jeśli możesz.

Drogi Edku ;) nie wiem jak w Pacanowie a tym bardziej w fabryce kredek można zrozumieć inaczej to co cytujesz z mojego wpisu...

Wiec jeszcze raz,- uznałem że zdjęcie poglądowe jakie Mefi zamieścił w opisie kołowrotka (jadąc kursorem lub myszką w dół) na swojej stronie dotyczy właśnie prezentowanego modelu czyli Stradica JDM 2016. 

Być może błędnie odczytałem przekaz Mefiego, albo Mefi wstawił niewłaściwe zdjęcie, dlatego zastrzegłem się na początku swojej wypowiedzi pisząc że może to złudzenie optyczne...

Gość EdekZfabrykiKredek

Grzecznie poprosiłem bo Artur ma na stronie dużooooo zdjęć i najnormalniej nie wiedziałem o które konkretnie Tobie zdjęcie chodzi, z tego co widzę to na zdjęciu z wewnątrz z trybami, przekładnią itp. to jest zdjęcie vanquisha.

Nie ma co się unosić, a teraz Edek Tobie powie, zębatki we wszystkich Stradicach CI4+ 2016 czy to w FB są z tworzywa i kompletnie nie ma różnic jakościowych czy to EU czy JDM.

Wszystkie te zębatki robione sa dla wszystkich wersji w jednej fabryce na tych samych wtryskarkach.

Edytowane przez FlyFisherman
  • Like 1

z tego co widzę to na zdjęciu z wewnątrz z trybami, przekładnią itp. to jest zdjęcie vanquisha.

Nie ma co się unosić, a teraz Edek Tobie powie, zębatki we wszystkich Stradicach CI4+ 2016 czy to w FB są z tworzywa i kompletnie nie ma różnic jakościowych czy to EU czy JDM.

No cóż, moja nieznajomość kołowrotkow Shimano z jednej strony powoduje pytania a z drugie to, że gdy profesjonalny sprzedawca zamieszcza zdjęcie pod opisem kołowrotka to ja myślę, że ono dotyczy właśnie tego kołowrotka... 

Myślę, że nie uniosłem się zwracając się do ciebie zgodnie z opisem na twoim awatarze, choć może skojarzenia z dzieciństwa wzięły gorę nad poprawnością...

Dziękuję za potwierdzenie plastikowości trybików  :)

Edytowane przez Rheinangler

Jaka jest różnica w długości rączek pomiędzy Stradic 2500FB i 1000FB? Gdybym chciał podmienić 1000 do 2500 to bedzie pasować?

Jak planowałem, tak i zrobiłem. Dzisiaj listonosz przyniósł mi korbeczkę do Stradic 16 CI4+ 1000FB.

Oto jak się obie korbki prezentują:

post-58705-0-00222100-1504897851_thumb.jpg

Mogę powiedzieć, że teraz to jest to o co mi konkretnie chodziło. Przy moim stylu łowienia, czyli głównie gumki do max 2,5g powinno być miód malinka... Różnica w długościach to 1cm, czyli korbka 2500 to 50mm, a 1000 to 40mm.

Dla fanatyków tunningu prezentuję opcję "jak odchudzić mój kołowrotek o parę gram"

post-58705-0-21015400-1504898064_thumb.jpg

post-58705-0-42611000-1504898069_thumb.jpg

Edytowane przez Henri

• 3 miesiące temu...

Odkopie .Dzięki temu tematowi zdecydowałem się na zakup Stradica Ci4+ 2500 FB . Jutro ma być  ;) Do tej pory kręciłem Okumą Elektrą ETR30 z kijem Robinson Diaflex 10-38gm .Ciekawe jak będą współpracować, bo kijek to pała z akcja paraboidalną . Przerabiałem już rożne kije i taki najbardziej mi pasuje, plus plecionka na młynku  B)  

Odkopie .Dzięki temu tematowi zdecydowałem się na zakup Stradica Ci4+ 2500 FB . Jutro ma być  ;) Do tej pory kręciłem Okumą Elektrą ETR30 z kijem Robinson Diaflex 10-38gm .Ciekawe jak będą współpracować, bo kijek to pała z akcja paraboidalną . Przerabiałem już rożne kije i taki najbardziej mi pasuje, plus plecionka na młynku  B)

Jakie gramatura przynęt?

• 2 tygodnie później...