Jozi Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 (edytowane) Trybiki z plastiku są m.in. w TP Fa oraz w jego odmianie JDM 02' i jakoś zepsuć się nie chcą przez całe 13 lat . W wielu konstrukcjach shimano i daiwy są plastikowe części i daję radę... Spoko, te nie przenoszą od obciążeń, więc mogą być z plastico . To też jest coś w rodzaju bezpiecznika, w razie "zacięcia" prędzej się ukruszy jak metal, więc przekładnia jest zabezpieczona od awarii. Edytowane 31 Lipca 2015 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Trybiki z plastiku są m.in. w TP Fa oraz w jego odmianie JDM 02' i jakoś zepsuć się nie chcą przez całe 13 lat . W wielu konstrukcjach shimano i daiwy są plastikowe części i daję radę... Zgadza sie.Malo tego, bo patrzac na cala koncepcje tego przeniesienia napedu, to na mysl przychodzi wlasnie ta od TP `02 - oczywiscie w zebatkach jest inna geometria i wielkosc poszczegolnych zebow, ale sam posow wzorowany na TP `02. Naturalnie sam uklad worma jest tez inny. Zreszta jak i TP `15 i stelli `14.Ale takie plastikowe zebatki (nie trzy a jedna, bo w koncu to nie koncepcja spowoleniania posowu szpuli) wystepuje w TP `98 oraz `95 i to wlasnie tych z wolniejszym przelozeniem tj. 5:1. Paradoksalnie te z przelozeniem wyzszym (wkrecane korby) tj. 6:1 maja ta zebatke duraluminiowa.. no ale tam jest zupelnie inna charakterystyka glownego kola i piniona. Ja osobiscie nie moglbym uzywac nad woda cos tak swiecacego jak owy stradic i TP `15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 moj stradic 2500s dojechal, juz po dwoch wypadach nic nie mozna mu zarzucic, dobry mlynek w rozsadnej cenie. Teraz pozostaje juz tylko poczekac jak z wytrzymalascia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 W Ravenie w Warszawie już są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Co ma wybite na stopce ten stradic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Malezje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Co ma wybite na stopce ten stradic ? a czego się spodziewałaś kołowrotek z JP, sprzęt oferowany w JP, ale nie ma podziału na wersje JDM/US/EU, wszędzie jest to "K" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) Teraz wszystko do 1 tyś. zł ma Malaysia bite , stopka ładnie wykonana , jak reszta kręciołka.Ciekawe jakie noty dostanie po 2-3 sezonach użytkowania. Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 teraz, to po 2-3 sezonach kołowrotki się zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) jezeli bedzie chodzil jak chodzi po 3 sezonach to moze byc robiony nawet w demokratycznej republice kongo a tak nawiasem wie ktos gdzie mozna kupic szpule do nowych stradicow(nie chce z biomastera) ? Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez 1ns4n1ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Tak jak w wątku, ktoś już go używa ? http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/25924/cPath/21_39_41_3116/saltwater-fishing.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 (edytowane) http://jerkbait.pl/topic/58533-stradic-2015-jdm/page-5#entry1725740 juz troche nim pokrecilem i jedynce zastrzezenie to uchwyt korby(knob) potrafic stukac/jest troche za luzny. przynety stawiajace duzy opor w wodzie nie stanowia najmniejszego problemu. ps uzywam wersji o malym przelozeniu tj. 1:5.0 Edytowane 29 Września 2015 przez 1ns4n1ty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Tak jak w wątku, ktoś już go używa ? http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/25924/cPath/21_39_41_3116/saltwater-fishing.htmlMam ale kupiony w warszawskim sklepie. W moim nic nie stuka, knob nie jest luźny. Jest cisza.Mam 2500. Kręci wzorowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Zamówiłem w poniedziałek, dostałem po 4 dniach z Japonii. Dzwoni dzisiaj Pocztex, że paczka... Myślę na pewno nie Japonia, bo Twin Power szedł prawie 2 tygi. Przyjechał, sąsiad odebrał. Mówię, w końcu będę miał w miarę dobry kołowrotek do mocniejszej okoniówki... Jakież jest moje rozczarowanie! Kurde, on szeleści głośniej od 3 sezonowego Team Dragona 920iz. Słychać, że ewidentnie coś ociera, a szczególnie w miejscu gdzie korbka równa się ze stopką po pełnym obrocie. Generalnie kupa z bakielitem za te niecałe 700 zł. Da się to jakoś wyeliminować czy Allegro? Może Józef Leśniak pomoże? Nie chce mi się nawet patrzeć na ten badziew... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 A ja byłem zły że mój zauber czasami zaszumi jak łowię 3 obrotówką .Ale żeby z japan i taki numer... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 <...>Da się to jakoś wyeliminować czy Allegro? <...>no teraz to już chyba ciężko. będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Korba ociera o stopke? Tego jeszcze nie grali ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 no teraz to już chyba ciężko. będzie [emoji14]h34r:Allegro, to takie 1000 JB.pl Korba ociera o stopke? Tego jeszcze nie grali ????Zastanawiam się gdzie napisałem średnio jasno, ale nie widzę. Słychać tarcie w momencie kręcenia kiedy korbka równa się że stopką... Sorry, prościej nie potrafię. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Da się to jakoś wyeliminować czy Allegro?A będzie tak rzetelnie opisany ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Igła z masłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Zamówiłem w poniedziałek, dostałem po 4 dniach z Japonii. Dzwoni dzisiaj Pocztex, że paczka... Myślę na pewno nie Japonia, bo Twin Power szedł prawie 2 tygi. Przyjechał, sąsiad odebrał. Mówię, w końcu będę miał w miarę dobry kołowrotek do mocniejszej okoniówki... Jakież jest moje rozczarowanie! Kurde, on szeleści głośniej od 3 sezonowego Team Dragona 920iz. Słychać, że ewidentnie coś ociera, a szczególnie w miejscu gdzie korbka równa się ze stopką po pełnym obrocie. Generalnie kupa z bakielitem za te niecałe 700 zł. Da się to jakoś wyeliminować czy Allegro? Może Józef Leśniak pomoże? Nie chce mi się nawet patrzeć na ten badziew... Sprzedać i kupić taki:http://bazar.fishing.pl/var/bazar/storage/images/aukcje/kolowrotki/kolowrotek-shimano-stradic-aero-4000/109317-3-pol-PL/Kolowrotek-Shimano-Stradic-Aero-4000.jpgNie żartuję . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) A będzie tak rzetelnie opisany ?A w Japonii też tak rzetelnie opisali?Kupujesz w sklepie internetowym i też masz taki rzetelny opis? Edytowane 17 Października 2015 przez count_martin3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) A w Japonii też tak rzetelnie opisali?Kupujesz w sklepie internetowym i też masz taki rzetelny opis?Jak mi coś nie pasuje odsyłam sprzedawcy i nawet ponosząc straty wolę odzyskać część kasy niż wciskać bubel dalej , nieświadomemu kupującemu. Nigdy nie sprzedałem nikomu (przynajmniej świadomie) bublowatego sprzętu , ani nic innego pomimo, że sam nie zawsze byłem zadowolony z zakupów.A przez takie akcje kupno kołowrotków przypomina kupowanie auta , miód (znaczy się masło ) malina , kręcony dwa razy , 4000 dla mnie za duży na jazgarze... itp. ściemy. Edytowane 17 Października 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 A skąd Ty wiesz, że ten kołowrotek to bubel? Ja jeszcze tego nie wiem, bo nie kręciłem innymi Stradicami. Piszę, że za te pieniądze to szmelc, a nie że bubel. Skąd wiesz, że jakiś człowiek nie będzie zadowolony? Ja tego nie wiem, ale sprawdzę i dam koledze pokręcić, którego najlepszym kołowrotkiem do tej pory był Spro Red Arc. Sam nie wiem czy go gdzieś wyślę na serwis, czy zostawię sobie, czy odeśle, czy sprzedam, a Ty karzesz mi z siebie robić durnia i pisać, że nowy kołowrotek z Japonii jest bublem i chcę go komuś wcisnąć. Trochę za daleko chyba :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) Oczywiście , że nie wiem , ale laurki to mu nie wystawiłeś zbyt ciepłej Niestety ja też zauważyłem , że po przesiadce z takiego kołowrotka jak RedArc , o ile trafił nam się przyzwoity egzemplarz to te wszystkie topowe modele wcale nie robią wielkiego szału , w każdym coś szumi, w każdym coś rzęzi w każdym coś postukuje czy szmera - nie ważne czy to Stella czy Turek czy inny , po prostu tak już jest. Nie kręciłem Millenium , może tam jest wszystko bezszelestne , nie wiem .Akurat sam chciałem sobie kupić takiego Stradica czy Twin Powera bo ile można kręcić samymi ponad 10-cio latkami - wyleczyłem się szybko z tego pomysłu . Edytowane 17 Października 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi