grunwald18 Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 otoz w katalogu umieszczone sa wedziska ze wzgledu na metody lowienie i jako przyklad do jerkowania hardbaitami do 120 gr podany jest kij st.croix premier pc66hf i tu zadaje pytanie,dlaczego zostal podany ten kij jesli jego cw to 1/2- 1 1/2 oz a moc to 10-25lb i to samo z hardbaitami do 90 gr podany jest ten sam kij a to 30 gr roznicy..???do 60gr podano st.croix premium pc66mhf i jest kij o cw 3/8-1oz imocy 10-20lb....jak zatem dobierac kij do przynety??nie sugerowac sie cw tylko moca i akcja??nastepne pytanko to czy abu revo s podany jako niskoprofilowy w kategori do 90gr podolalby na dluzsza mete z takimi przynetami??prosze nie odbierac tego jako wscibskosc poprostu jestem dociekliwy i lubie miec wszytsko jasne i proste..dziekuje za wytlumaczenie tego problemu...c&r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 grunwlad niemal od samgo początku tego forum zaznaczamy ze wedki St. Croix sa po prostu nieco inaczej opisywane i mozliwosc przeciazenia ich o 50 a neiejdnokrotnei nawet 100% nie stanowi dla nich wielkiego problemu. niestety - wedka to nie kolowrotek i najlepiej ja miec w rece zanim sie kupi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald18 Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 wystarczylo zaufac moja dociekliwosc kiedys mnie zgubi;p ....czy dziala to rowniez wdruga strone??czyli majac kij 1/2 -1 1/2oz pc7hf2(dwuczesciowy) bede mogl (moc wiadomo ze bede mogl ale czy to beda zadowalajace rzuty) rzucic woblerkiem 8 gr oraz jerkiem 70 gr??dzieki za odpowiedz....znasz mozekijek abu vendetta 1/2-3 oz 7'6mhf??c&r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 raczej nie bardzo - prznajmniej ja nie mialem do czynienia z takowymi patykami... na ogol niedokladnosci opisowe tycza sie jednej granicy. oczywiscie trafiaja sie kije o NIECO szerszm spektrum obslugiwanych przynet w stosunku do opisu (tu szcegollnie kije typu moderate oraz kije dluzsze) ale kije obslugujace DOBRZE przynety w calym zakresie 8-80 to raczej podobne zyczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald18 Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 rozumie.dzieki za odpowiedz.c&r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 dobra rozbieżność mają tidemastery Croixa,to takie hot shoty.mam 3 cz 2,30m subletny szczyt , beton w dolniku(bez zbrojenia drutem) machnie to i kropkowego Sławkowego 6cm wobka i jiga 5gr a i gómy na 35 gr głowie sie nie boi.słowem cw 5-45 z blanku opisanego jako 21gramowy 17lb kij.do lekkiego łowienia ryb morskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 UFM Gunship XXH (GS-69XXH) 1/4-3oz wg producenta (!!!)... ale jak piszą koledzy nie można nim zacinać do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald18 Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 nie mozna zacinac do gory???tzn???za sztywny??wogole to dziwne oznacznie troche jak na 1/2-3oz xxh to raczej waga cieezka.prosze o wyjasnienie z tym zacinaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Ja mam taki kij i zacinam jak mi pasuje ale kilku kolegów uważa, że zgodnie z instrukcją firmową nie wolno zacinać tymi kijami do góry.Niestety nie ma kijów którymi komfortowo łowi się przynętami z takiego zakresu. Ja tym kijem łowiłem jigami 5gramowymi i 50gramowymi ale są lepsze kije do 5gramowych przynęt!!! Dodatkowo, ponad 50cm okoń niemal nie ugina kija przy holu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi