Darecki Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Koledzy, proszę o opinie o silnikach Haibo, nowość z Tokareksu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Panie uchwaj mnie przed taką pićką. Jak pech to pech :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sandre Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) Osapian na 55lbs czy jakos tak ten z pogrubionymi kablami od mcsklep mają od 2 sezonów kumple. Sparowany z aku toyama 120ah i kolibri km400D potrafił wyczyniac niesamowite rzeczy... mój aku bym haibem 4 razy zajezdzil, a oni plywali. Aaale1. Styki grzaly sie ze ax plusa w aku nadtopily 2. Bez kontaktow z kamieniami ukręciła się śruba (takie gniazdo na poprzeczny bolec i nie uznali gwarancji twierdząc, że o kamien walniete)3. Maxymizer sie popierdzielil i naprawiali. 3x wysylki 150 mniej w kieszeni... do tego nalapał okropnych luzów na mocowaniu do pawęży.To co srosapian ma z plastiku sraibo ma ze stali... oba to chinole ... minnkocia fakt że klasa i firma z tradycją, ale to kosztuje ... ja wydalem za lodz przyczepe i spalinke kolo 20k ale kupiłem haibo 54 nie z tego ze jestem Syc ale prezentuje dla mnie dobra cene do jakosci... te silniki sa na prawde dobrze wykonane i doposazone... brakuje maxymizera to fakt. Wg mnie jak ktos pływa tylko na elektryku i stara sie plywac ekonomicznie czesto zmieniając predkosci polecam cos macymizerem. ... jak ktos zapina od razu maxa i tak plynie albo ma silnik na alibi jak ja polecam Haibo Nangbo japonska mysl zrealizowana w Chinach niczym Ryobi Zauber :) Edytowane 14 Marca 2016 przez Sandre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 ale to nie chinczki sa winne... to firmy im zlecaja wykonanie danego cuda w danej kwocie i tyle. to firmy sie podpisuja pod produktem , daja gwarancje , maja nadzor nad produkcja. Takze nie jedzmy po chinach bo oni maja jeszcze tania sile robocza. A niebawem bedzie made by azia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amstaf358 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 W Traxisie nic się nie psuje więc po co gwarancja. Za serwis coroczny i transport w obie strony nie trzeba bulić.Moja Kotka pewnie już 5 czy 6 rok bez problemów kręci. I nic nie odpadło. Luzy też niezauważone. Józek, postaw koło siebie Kotkę i Osapiana. Pokręć itd. Zobaczysz za co płacisz.Nic to się nie psuje w kałasznikowie a nie w silniku nawet jesli to przereklamowana kotka.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Ja już od tych opinii dostaję kręćka zakupowego. Wreszcie kupię coś dziwnego ze zwykłym przełącznikiem i będzie po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) Amen. Edytowane 15 Marca 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amstaf358 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Jak kupisz coś dziwnego np... jaxona to dopiero będzie kłopot.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 tez miałem kręćka i trzeba kalkulować mało pływasz to nie kupuj bóg wie czego, dużo pływasz kup na lata. Ja wybrałem zestaw z Tokarexu zobaczymy, cenowo tanio więc nie spodziewam się nie wiadomo czego byle bym przepłynął z miejsca w miejsce i bedzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sandre Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 (edytowane) Nikt nie jedzie po Chińczykach kolego siarq. Wręcz przeciwnie. Czytanie ze zrozumieniem i interpretacja tonu wypowiedzi widze ze Ci obce;) Bez Chin ani rusz bo nawet jak cos kupisz Deutschland to podzespoły pewnie China majac do wyboru kilka produktow wybierasz najlepszy stosunek cena/jakosc/indywidualna potrzeba ... a Chinskie sa wszystkie Edytowane 16 Marca 2016 przez Sandre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Nikt nie jedzie po Chińczykach kolego siarq. Wręcz przeciwnie. Czytanie ze zrozumieniem i interpretacja tonu wypowiedzi widze ze Ci obce;) Bez Chin ani rusz bo nawet jak cos kupisz Deutschland to podzespoły pewnie China majac do wyboru kilka produktow wybierasz najlepszy stosunek cena/jakosc/indywidualna potrzeba ... a Chinskie sa wszystkie Pewnikiem albo indyjskie bo stalownie tylko w tych krajach są .Ja osobiście dochodzę też do wniosku, by kupić 45lb a nie 60lb ze względu na apetyt prądowy. W jednym z wątków @Tornado coś o tym pisał.Mocniejszy, więc większe zużycie prądu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Józek ale szybciej doplyniesz wiec i szybciej prąd zostanie odłączony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) Józek ale szybciej doplyniesz wiec i szybciej prąd zostanie odłączonyTomek to tak jak z silnikiem w aucie.Do normalnej jazdy wystarczy 1,6-120km ale jak masz 2,5-180km to zasadniczo szybciej nie jeździsz tylko więcej benzyny Ci spala .Faktem jest, że przy wyprzedzaniu jest czym depnąć.Czy szybciej, opory rosną do kwadratu więc w stosunku do zużycia prądu nie za bardzo szybciej. Edytowane 17 Marca 2016 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Ale większy silnik nie męczy się tak przy zmianach prędkości co za tym idzie spala wtedy mniej I nie wyje jak opętany bo nie trzeba go kręcić na obroty 5000 tylko lekko dodajesz i sunie... Z silnikiem elektrycznym jest inaczej bo nie masz ograniczenia prędkości jak w aucie ... zresztą czasem jak fala się pojawi warto mieć zapas mocy na Solinie... ale to tylko moje zdanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Solina toż to kawał wody... , tam zanim bym wyplyna to ze 3 razy pogodę bym sprawdził Na dużych wodach trzeba orientować na warunki. No chyba ze się ma silniki w klasie torqeedo bądź karwin to aura juz mniej istotna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sandre Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Lepiej miec spaline awaryjnie. Przetestowalem nad Czorsztynem ... meteo.pl pogodynka windgury windfinder yr.no accuweather. .. nic nie pokazalo wiecej jak 2ms ... a do przystani doplynalem z woda za kostki na pokladzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 to był pewnie szkwał na to nie ma żadnej reguły, no modlitwa i mięśnie papaja. Przezyłem to na mietkowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amstaf358 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Solina toż to kawał wody... , tam zanim bym wyplyna to ze 3 razy pogodę bym sprawdził Na dużych wodach trzeba orientować na warunki. No chyba ze się ma silniki w klasie torqeedo bądź karwin to aura juz mniej istotnaNa Solinę silnik MUSI być jak NAJMOCNIEJSZY oraz jak się chce popływać porządnie, 2 aku minimum setki,na jednej płyniesz na drugim wracasz..wracałem ładnych parę km już na wiosłach przy niezłej fali to KOSZMAR... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Chyba ze chce się "poplywac" w zatoce jakiejś i wrócić .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Na większe pływanie to jak najbardziej 2x100Ah wskazane a rekreacyjnie dobra 100-ka i silnik 45lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Darecki Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Dziś kurier przywiózł zestaw z Tokarexu.Jak pogoda dopisze to testy jeszcze w tym miesiącu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 A mi przywiozl wczoraj ale nawet nie mialem jak rozpakowac moze w weekend. Jaki silnik masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Darecki Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 D54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawta Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Mój zestaw też dotarł wczoraj, teraz czeka na odpowiedni moment i nad wodę VST54 i 110AH ciekaw jestem jak to się będzie spisywać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 K-Pon Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 3 sezony na vst44 przy pro marine ale z boku bo na srodku pawezy mam spaline. Teraz mam d54 przy lodzi solar430 i spoko. Ten pierwszy za jakis czas wystawie na gieldzie i pewnie jeszcze kolejnemu wlascicielowi nie jeden sezon posłuży.Jak mocowałeś z boku elektryka? Masz fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Jak mocowałeś z boku elektryka? Masz fotki? Robiłem dla Sandre, ale może i Ty skorzystasz, u mnie tak rozwiązane jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Darecki
Koledzy, proszę o opinie o silnikach Haibo, nowość z Tokareksu.
Top użytkownicy dla tego pytania
73
26
25
24
Popularne dni
20 Mar
27
9 Cze
25
8 Sie
22
14 Mar
16
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 73 odpowiedzi
suhhar 26 odpowiedzi
godski 25 odpowiedzi
rafuss 24 odpowiedzi
Popularne dni
20 Mar 2016
27 odpowiedzi
9 Cze 2018
25 odpowiedzi
8 Sie 2016
22 odpowiedzi
14 Mar 2016
16 odpowiedzi
Popularne posty
and66
Witam drugi akumulator połączony równolegle tego samego typu i podobnym stanie zużycia będzie jak najbardziej OK da Ci to większy komfort bo nie będziesz musiał pilnować każdego akumulatora osobno no
rafuss
A więc już nie stoję przed wyborem, ponieważ zakupiłem silnik Haibo M150 w firmie Tokarex. Oczywiście zdjęcia filmy i testy będą z tym, że dopiero na wiosnę. Mogę tylko w kilku słowach napisać moje os
siarq
Trend jest dziś wszędzie taki ze interes ma się kręcić , niestety. Kiedyś była pralka Frania 20 lat kręciła i było spoko łożysko się zmieniło i dalej ogień. Dziś automaty po 5 latach zaczynają gnic i
Opublikowane grafiki
612 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi