Darecki Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Koledzy, proszę o opinie o silnikach Haibo, nowość z Tokareksu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 godski ale ten styropian z opakowania jest drobny zbity widac ze jak sie go nie uszkodzi to nie bedzie sie sypal, chyba ze cos innego pod aku dac ale co ? bo gołego do pontonu go wsadzac nie za bardzo mi sie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michaex Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Dobrze rozumiem, że chcesz wstawić aku do pontonu bez podłogi? Nie wiem jaki to ponton, ale przemyślałbym sprawę wstawienia go do większej skrzyni, żeby zwiększyć powierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 ponton kolibri k280 brak pełnej podłogi własnie dlatego kombinuje zeby ciezar rozbić na wieksza powierzchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bob61 Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 (edytowane) godski ale ten styropian z opakowania jest drobny zbity widac ze jak sie go nie uszkodzi to nie bedzie sie sypal, chyba ze cos innego pod aku dac ale co ? bo gołego do pontonu go wsadzac nie za bardzo mi sie widzi. Może to rozwiąże Twój problem http://allegro.pl/pojemnik-na-akumulator-lodka-65ah-74ah-100ah-maly-i6059086637.html http://allegro.pl/pojemnik-skrzynka-na-akumulator-pas-sciagajacy-i6016625699.html jest i w barwach narodowych http://allegro.pl/pojemnik-na-akumulator-do-lodzi-czerwony-02604-i6066433746.html Jak za drogie to sklep gospodarstwa domowego i tam na pewno coś dobierzesz . Edytowane 21 Marca 2016 przez bob61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michaex Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 @ suhhar, proponuję wizytę w castoramie albo pochodnych i kupienie skrzyni. Będzie ekonomicznie, a może jeszcze znajdziesz dla niej inne zastosowanie poza przechowywaniem aku. Inne manele, echo, czy skrzynia jako siedzisko, choć w Twoim przypadku pewnie nie będziesz chciał dokładać wagi. Styropian nie jest dobrą opcją do zwiększania powierzchni - złamie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 https://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/lodzie-i-mariny/lodziowe-systemy-elektryczne/akumulatory-lodziowe/pojemnik-na-akumulator-650382/ Mam ten większy. Wala się u mnie . 4 dyszki + wysyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Panowie a dajecie coś pod motylki silnika zeby przypadkiem silnik sie nie ruszal ? W pontonie mam plastikową pawęż i boje sie że po niej silnik będzie latał mimo skrecenia na maxa. Widziałem gdzies na filmiku ze ktos chyba kawałek skóry daje pod motylki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Jak dokrecisz to się ruszać niebedzie nie ma szans . Mi się jeszcze nigdy nie przemiescil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Panowie a dajecie coś pod motylki silnika zeby przypadkiem silnik sie nie ruszal ? W pontonie mam plastikową pawęż i boje sie że po niej silnik będzie latał mimo skrecenia na maxa. Widziałem gdzies na filmiku ze ktos chyba kawałek skóry daje pod motylki.Na siłę nie dokręcaj jak Ci sugeruje siarq, po kilku takich mykach uwalisz gwinty i dopiero będzie kłopot.Wszystko trzeba z wyczuciem, metal też nie wytrzymuje głupoty ludzkiej. Ja na śliskiej pawęży używałem kawałka skóry, było OK. Kładłem na pawęż kawał skóry i dopiero zakładałem silnik, skóra była z obu stronOczywiście elektryk. Spalinę przykręcam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pan bubu 1 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Dzisiejszy mokry teścik na Zegrzu wypadł zadawalająco. Silnik demonem prędkości nie jest, ale już na 3 biegu dość żwawo posuwał 3 metrowy ponton z dwuosobową załogą i to pod wiatr i niemałą falę. Ponad 5 godzin prawie ciągłego pływania ( trzy 10 minutowe postoje) i testowania silnika na różnych biegach na środku Zegrza rozładowało mi dwa połączone aku 55Ah do 11 V . To chyba całkiem nieźle ? Skręcone na nierdzewne śrubki dołączone do zestawu i nic się nie grzało. Cyfrowy woltomierz w modelu D54 działa i chyba dość rzetelnie pokazuje stan aku, ale niestety w słońcu jest kompletnie nieczytelny. Nad silnikiem trzeba się mocno pochylić aby cokolwiek dojrzeć. Denerwuje to trochę... Ogólnie jestem zadowolony i już się trzęsę na następny wypad, bo w sumie to nie miałem czasu na łowienie Na wodzie również żadnych wędkarzy nie widziałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amstaf358 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Powiedz kolego mi czy sprawdzałeś swoją knagę zaciskową z linką, bo mam taką samą a mimo to linkę o grubosci 10 mm włożoną w zacisk potrafi czasami przepuszczać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pan bubu 1 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 No właśnie....Knaga szczękę ma jak rekin i trza do niej solidnej pyty Dziesiątka to minimum . Ja miałem linkę 6 mm i mogłem nią sobie...pomachać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sandre Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Najlepiej zeby wskazniki na silniku miały potencjometr. Gdybys dzisiaj w słońcu widział dokładnie napięcie to przy nocnym pływaniu nie widziałbys nic prucz niego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) Pan bubu a mozesz mi napisa gdzie mocujesz przetwornik z echo bo nie widze.i na czym u ciebie stoi aku? Edytowane 29 Marca 2016 przez suhhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pan bubu 1 Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) Echa się jeszcze nie dorobiłem. Ale w pocie czoła na nie pracuje . Aku stoją na podłodze którą sobie dociąłem z płyty poliwęglanu komorowego. Mam dwa kawałki łączone profilem z tego samego materiału. Ranty przyciętej płyty potraktowałem pilnikiem i zabezpieczyłem podwójną warstwą szarej zbrojonej taśmy. Przyznaje, że taka podłoga super sztywna nie jest, ale mi to osobiście nie przeszkadza a błyskawiczny montaż i znikoma waga ( ok.1 kg.) skutecznie rekompensują lekkie ugięcie. W ślizgu pływać nie będę, tańczyć również nie zamierzam.W całym pontonie mam idealnie płaską powierzchnię na którą rozwijam dociętą na wymiar ( tak aby luźno się rozwijała ) specjalną wykładzinę ochronną z pcv tzw. bateco (widać na zdjęciu ). Jest ona antypoślizgowa i bardzo łatwa w czyszczeniu. Wilgotna ściereczka -jedna minutka i podłoga czyściutka . Pewnie pewną niedogodnością w okresie letnim będzie jej nagrzewanie, bo jest czarna, ale do upałów jeszcze coś wymyślę. Potrzeba matka wynalazków czy jakoś tak... Edytowane 30 Marca 2016 przez pan bubu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bob61 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 No i mam i ja Haibo D-44,imieniny miałem i taki prezent 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ememiks Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 No i mam i ja Haibo D-44,imieniny miałem i taki prezent Strach się bać na urodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bob61 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Samochód się psuje to pewno rower będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Dzisiaj dopiero testowałem zestaw z tokarexu. Powiem tak...nie jest zle ale moglo byc lepiej. Wiadomo jaka kasa taki towar. Co zauwazylem to: wykonanie troche tandetne, rączka ma jakies luzy i tak sobie lata ale biegi przełancza. Raz z 3 na 2 silnik stanął czyli nie przełączył biegu. PEwnie cos tam chyba nie styka. Akumulator niby na full naładowany a przy plywaniu pokazywał 11.8,v po 4 godzinach plywania spadło na 11.4v czy tak ma być ? Kurde akumulator wazy chyba z 50 kg ;/ Ogolnie na 5 biegu zapierdziela niezle ale prad żre i spada na 11.2v Do przemieszczania sie na małych wodach jest ok ale na duzy zbiornik bym tego nie brał, Acha kilka razy słyszałem jak silnik popiskiwał czy tak ma być ? Narazie 1 wypad i nic sie nie spaliło wiec chyba nie jest zle. Trzeba moze sie przyzwyczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Darecki Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Wykonanie faktycznie słabe.Aku z 12,8 spadł do 12,4 tak gdzieś po 4 kilometrach na pontonie.Przełącznik niestety ma przycięcia.Nie popiskuje ale za to dość głośno burczy.Na piątce 6km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Na Każdym aku pod obciazendem napięcie spadnie nie ma dyskusji nawet. Prędkość 6km/h ok, więcej na żadnym 12v nie osiągalne. Chyba ze z wiatrem bądź nurtem rzeki. Wykonanie tak jak piszecie coś za coś. Mercedesa w cenie malucha nie kupimy. Jak przetrwa 3 sezony to można go uznać za udany wyrób w swej klasie cenowej. Z ciekawości zapytam . Macie gdzieś w instrukcji zapis odnosnie ciągłego pływania na najwyższym biegu ? Kiedyś miałem niejaki silnik nerasus czy coś takiego. Stopily się na którejś wyprawie szczotkotrzymacze. Zareklamowalem i naprawił .później z ciekawości czytałem instrukcje . I dotarłem do punktu w którym był zapis , że pływać na najwyższym biegu w jednym ciągu można nie dluzej niż pół godziny poczym 15 min przerwy... ot technologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 czytałem instrukcje i nigdzie nie ma tam napisane ze nie mozna. Zauwazylem ze srube trzeba dac jakies 15 cm pod wode bo jak wsane z ławki to ponton idzie do gory i sruba wylazi ponad wode. Szkoda ze nie mozna wylaczyc tego wskaznika napiecia i caly czas sie swieci czy plywam czy stoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek_ Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 przy pływaniu pod obciążeniem napięcie spada ale wystarczy się zatrzymać i aku szybko sie regeneruje napięcie rośnie do powyżej 12V na moim 100Ah Haibo 54VST na pontonie kolibri 280 wystarcza na jakieś 4h łódką wigry 355 płyawałem ostatnio na zawodach 7h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Tomek mam taki sam zestaw czyli kolibri 280 i haibo ale powiedz mi jedno plywalem jakies 4-5 godzin na 4 biegu napiecie juz spadało na 11.2 wiec myslalem ze aku słaby ale dziwne ze ładował się tylko ok 12 godziny gdzie inni piszą ze laduje sie im 20h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Tomek mam taki sam zestaw czyli kolibri 280 i haibo ale powiedz mi jedno plywalem jakies 4-5 godzin na 4 biegu napiecie juz spadało na 11.2 wiec myslalem ze aku słaby ale dziwne ze ładował się tylko ok 12 godziny gdzie inni piszą ze laduje sie im 20h.Czas ładowania zależy od pojemności akumulatora, stopnia jego rozładowania, stanu technicznego akumulatora, temperatury otoczenia i ładowarki. Ja swoje dwa akumulatory po 120Ah ładuję równocześnie 4 do max. 6 godzin w zależności od stopnia rozładowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Darecki
Koledzy, proszę o opinie o silnikach Haibo, nowość z Tokareksu.
Top użytkownicy dla tego pytania
73
26
25
24
Popularne dni
20 Mar
27
9 Cze
25
8 Sie
22
14 Mar
16
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 73 odpowiedzi
suhhar 26 odpowiedzi
godski 25 odpowiedzi
rafuss 24 odpowiedzi
Popularne dni
20 Mar 2016
27 odpowiedzi
9 Cze 2018
25 odpowiedzi
8 Sie 2016
22 odpowiedzi
14 Mar 2016
16 odpowiedzi
Popularne posty
and66
Witam drugi akumulator połączony równolegle tego samego typu i podobnym stanie zużycia będzie jak najbardziej OK da Ci to większy komfort bo nie będziesz musiał pilnować każdego akumulatora osobno no
rafuss
A więc już nie stoję przed wyborem, ponieważ zakupiłem silnik Haibo M150 w firmie Tokarex. Oczywiście zdjęcia filmy i testy będą z tym, że dopiero na wiosnę. Mogę tylko w kilku słowach napisać moje os
siarq
Trend jest dziś wszędzie taki ze interes ma się kręcić , niestety. Kiedyś była pralka Frania 20 lat kręciła i było spoko łożysko się zmieniło i dalej ogień. Dziś automaty po 5 latach zaczynają gnic i
Opublikowane grafiki
612 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi