Darecki Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Koledzy, proszę o opinie o silnikach Haibo, nowość z Tokareksu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławomir Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Na mnie również zrobił bardzo pozytywne wrażenie, zobaczymy jak się sprawi w boju na wodzie nie mogę się już doczekać Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkChętnie rzuciłbym okiem na twoje testy , mam elektryka 40 lbs i do pontonu 3metrowego wystarczał ale zmieniłem na 3,60 myślę o zmianie na większy , jak by co to możemy się kontaktować co do twoich testów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafuss Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Chętnie rzuciłbym okiem na twoje testy , mam elektryka 40 lbs i do pontonu 3metrowego wystarczał ale zmieniłem na 3,60 myślę o zmianie na większy , jak by co to możemy się kontaktować co do twoich testówSpoko ja mam zamiar kupić amperomierz cęgowy i mierzyć prąd przy różnych prędkościach i obciążeniach będę na pewno wszystko wrzucał na forum każde spostrzeżenia i uwagi szczególnie ze to nowość na rynku i niewiele osób posiada ten model silnika, ale jak będziesz chciał coś extra śmiało pisz jak tylko będę w stanie to posprawdzam i przetestuje co tam będziesz potrzebował Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 40lbs do pontonu 3m, to przy w miarę dobrej pogodzie da radę... kiedyś miałem takie cudo przy detce 3.2m po pierwszym załamaniu pogody , sprzedałem. Panowie myślcie o swoim bezpieczeństwie. Nie zawsze jest flauta i piękna pogoda. Przy eleltrycznych silnika 12V ,zjawisko zbyt mocnego silnika nie występuje...ludzie roztrzasaja się 40lbs a.moze 45 ? A może wiatr we włosach i 55lbs... Przy detkach 3m+ czy krypach moim zdaniem nie powinno byc silników slabszych niż 600W. To takie minimum , dla w miare komfortowego i bezpiecznego przemieszczania sie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Odnośnie prędkości i prądożerności M150 to Rhino 70 BLX to jest 1:1 ten sam model: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 A więc już nie stoję przed wyborem, ponieważ zakupiłem silnik Haibo M150 w firmie Tokarex. Oczywiście zdjęcia filmy i testy będą z tym, że dopiero na wiosnę. Mogę tylko w kilku słowach napisać moje osobiste wrażenie.Silnik z wyglądu zewnętrznego, budowy, i wyposażenia jest dokładnie taki sam jak jego droższy klon RHINO 70 BLX.Rodzaj silnika - BEZ SZCZOTKOWYElement mocujący silnik do pawęży nie jest plastikowy tylko jest wykonany z odlewu chyba żeliwnego-mocne i solidne.Posiada cyfrowy wskaźnik napięcia akumulatora-sprawdzony z Voltomierzem, działa i wskazuje wartość napięcia zgodnie z miernikiem.Dodatkowym elementem, który posiada silnik to gniazdo USB do ładowania tel i/lub podłączenia jakiegoś dodatkowego oświetlenia.Maxixmizer działa perfekcyjnie, tzn minimalne obroty są naprawdę bardzo znikome dalej w całym zakresie obroty wzrastają bardzo płynnie, nie widać wyraźnych skoków obrotów.Obudowa jest plastikowa ale solidna nic nie trzeszczy, jest dobrze spasowana. Silnik posiada dodatkowy przycisk koło wskaźnika napięcia Sport Mode, który powoduje zwiększenie maksymalnej prędkości obrotowej śruby-jaki będzie miało to wpływ na prędkość sprawdzimy na wiosnę Korpus silnika również jest stalowy.Kabel rozłączany od silnika jest na szybko-złączkę w której styki są grube i solidne. Kabel dodatkowo jest w oplocie ochronnym.Śruba 3 łopatkowa.Pobór prądu podany przez producenta to przy prędkości maksymalnej 50A i przy dodatkowo włączeniu przycisku Sport Mode 65A Pływałeś już może, jeśli tak to jakie wrażenia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 apioo Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) W sobotę razem z kolegą pływaliśmy na M150, ja na Kolibri 330DSL kolega Kolibri 260. Na mniejszym pontonie na maksa bez sportu 7mk/h, ze sportem 8km/h(jedna osoba, dwa aku 93ah+graty), ja nie miałem jak zmierzyć prędkości, ale bardzo nie odstawała. Podczas pływania wyraźnie słychać pracę przekładni, ale nie jest dla mnie bardzo głośna czy uciążliwa, silnik szczególnie na wstecznym biegu po włączeniu reaguje z małym opóźnieniem co trzeba brać pod uwagę, ale szybko idzie się przyzwyczaić. Całość sprawia bardzo dobre wrażenie, jedyne do czego mogę się przyczepić w wykonaniu to guma na rumplu, obaj odnieśliśmy wrażenie, że może nie być trwała.Na minus, ale już nie w samym wykończeniu, są zakłócenia jakie wytwarza mi na Lowrance, u kolegi na Garminie brak takich efektów, więc pewnie będę musiał poeksperymentować z ustawieniem przetwornika, albo wywalić go na bok pontonu.Pierwsze wrażenia bardzo na plus, silnik jak na elektryka ma moc Coś więcej ciężko napisać po 15km na wodzie, jeśli okaże się trwały, to będzie można uznać, że z silników 12V nic lepszego na rynku nie ma, a już na pewno nie za taką cenę. Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez Apioo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafuss Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 W sobotę razem z kolegą pływaliśmy na M150, ja na Kolibri 330DSL kolega Kolibri 260. Na mniejszym pontonie na maksa bez sportu 7mk/h, ze sportem 8km/h(jedna osoba, dwa aku 93ah+graty), ja nie miałem jak zmierzyć prędkości, ale bardzo nie odstawała. Podczas pływania wyraźnie słychać pracę przekładni, ale nie jest dla mnie bardzo głośna czy uciążliwa, silnik szczególnie na wstecznym biegu po włączeniu reaguje z małym opóźnieniem co trzeba brać pod uwagę, ale szybko idzie się przyzwyczaić. Całość sprawia bardzo dobre wrażenie, jedyne do czego mogę się przyczepić w wykonaniu to guma na rumplu, obaj odnieśliśmy wrażenie, że może nie być trwała.Na minus, ale już nie w samym wykończeniu, są zakłócenia jakie wytwarza mi na Lowrance, u kolegi na Garminie brak takich efektów, więc pewnie będę musiał poeksperymentować z ustawieniem przetwornika, albo wywalić go na bok pontonu.Pierwsze wrażenia bardzo na plus, silnik jak na elektryka ma moc Coś więcej ciężko napisać po 15km na wodzie, jeśli okaże się trwały, to będzie można uznać, że z silników 12V nic lepszego na rynku nie ma, a już na pewno nie za taką cenę.Ja jeszcze nie pływałem na swoim M150 brak czasu, ale powiedz kolego jak z poborem prądu w ciągu jednego dnia wykorzystaliście 2 akumulatory? jak sprawia się maximizer jest dokładny, jak jego prędkość minimalna da się pływać w trollingu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafuss Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Pływałeś już może, jeśli tak to jakie wrażenia?Nie jeszcze nie pływałem z powodu braku czasu, jak tylko będę po testach podzielę się swoimi wrażeniami na pewno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Pal to sześć, zaryzykuję i wezmę go kupię do testów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafuss Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Pal to sześć, zaryzykuję i wezmę go kupię do testów.Myślę, że to dobry wybór a gwarancja 5 lat w Tokarexie też daje pewien spokój, bo nie słyszałem/czytałem żeby ktoś narzekał na ich serwis w odróżnieniu od serwisów Osapiana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jammaey Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 (edytowane) Dotarł do mnie Haibo M150..Na pierwszy rzut oka wszystko ok, porządnie wykonany, sprawia wrażenie solidnego..Zamontowałem śrubę i zdziwienie..Trzpień z gwintem wystaje poza obrys śruby o jakieś 1,5 cm..Tak to ma wyglądać? Nie powinien być na równo z końcem śruby?U Was też to tak wygląda?Jeśli wszystko jest ok i tak ma być to taki kikut nie będzie bardziej zbierał żyłek,plecionek czy zielska? Edytowane 17 Kwietnia 2018 przez Jammaey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 apioo Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 U mnie wygląda tak samo, ale sądząc po zdjęciach z instrukcji i pudła, można dołożyć drugą, mniejszą śrubę i mieć 6 łopatek, wówczas nie będzie już gwint wystawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Druga śrubę? I co to zmieni ? Jest ona w zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 apioo Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Tak, drugą. Nie wiem, nie posiadam. Nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Dziś miałem okazję pierwszy raz przetestować M150 choć krótko, to powiem że jestem pod wrażeniem.Silnik naprawdę ma kopa jak na elektryka, łódka 3,60 z dwoma rosłymi chłopami szła jak jak burza bo 7 km/h, a po włączeniu trybu sport poszła 7,5 km/h.Testy nie trwały długo bo i akwen nie powalał wielkością ale niedługo wezmę go na swoją łódź 4,20 i popływam po większej wodzie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 I na sąsiednim akwenie również było słychać ten silnik?Pytam, bo na "moim" ktoś pływa takim chyba wynalazkiem i łomot jest niesamowity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lepton Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 (edytowane) Piotrze, czy w czeluściach instrukcji (lub w innym miejscu) znalazłeś informacjez jakimi obrotami pracuje ten silniczek ? (tj. jakie są max obroty śruby). Edytowane 3 Maja 2018 przez Lepton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 I na sąsiednim akwenie również było słychać ten silnik?Pytam, bo na "moim" ktoś pływa takim chyba wynalazkiem i łomot jest niesamowity. Takim wynalazkiem na pewno nie, ten słuchać tylko jak masz ustawione niskie zanurzenie. Piotrze, czy w czeluściach instrukcji (lub w innym miejscu) znalazłeś informacjez jakimi obrotami pracuje ten silniczek ? (tj. jakie są max obroty śruby). Niestety instrukcja to całe dwie strony xero A4 i nie ma takich danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafuss Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 (edytowane) I na sąsiednim akwenie również było słychać ten silnik?Pytam, bo na "moim" ktoś pływa takim chyba wynalazkiem i łomot jest niesamowity.Posiadam również ten silnik i jeżeli chodzi o hałas to moim skromnym zdaniem jest bardzo cichy, silnik jest zamontowany na pontonie z niewielkim zanurzeniem i dodatkowo powiem, że po podłączeniu na chwile do testów pod tą samą baterie echosondy nie jest ona zakłócana przez prace silnika - echoGarmin 4 striker . https://www.youtube.com/watch?v=DqxfU1PixvU Edytowane 4 Maja 2018 przez rafuss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Posiadam również ten silnik i jeżeli chodzi o hałas to moim skromnym zdaniem jest bardzo cichy, silnik jest zamontowany na pontonie z niewielkim zanurzeniem i dodatkowo powiem, że nie zakłóca echa Garmin 4 striker. https://www.youtube.com/watch?v=DqxfU1PixvURafał- jaki masz rozmiar dętki? Jaką prędkość osiągasz na tym haibo? To model M150? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafuss Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Rafał- jaki masz rozmiar dętki? Jaką prędkość osiągasz na tym haibo? To model M150?Mam długość 2,80 tak silnik to M150 bez większego wiatru osiągnąłem 7 km/h bez funkcji sport Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Mam długość 2,80 tak silnik to M150 bez większego wiatru osiągnąłem 7 km/h bez funkcji sport Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkDzięki za wieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piotr Boruch Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Popływałem trochę na M150 i powiem tyle że jest w porządku prędkość i moc jak najbardziej na plus. Na minus zaliczkam lekkie opóźnienie szczególnie przy starcie zarówno w przód jak i tył...trzeba się przyzwyczaić oraz guma na rumplu która kręci się w koło....natomiast w tej cenie ...THE BEST ...zobaczymy jak z trwałością...Co do prądu myślałem że będzie zdecydowanie gorzej a pobór też zaliczam na plus...Pływane na dętka 3.3m z dwoma rosłymi facetami z dwoma aku i mocą sprzętu... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 A mógłbyś jaśniej o osiągach. Bo samo zadowolnie nic nie mowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piotr Boruch Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Co tu dużo pisać przy dużym obciążeniu ok 300kg prędkość max bez sport to 6,5km/h, ze sport gdzieś 7km/h 7 godzin pływania aku 100ah wypływane drugie lekko ruszone także spoko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Darecki
Koledzy, proszę o opinie o silnikach Haibo, nowość z Tokareksu.
Top użytkownicy dla tego pytania
73
26
25
24
Popularne dni
20 Mar
27
9 Cze
25
8 Sie
22
14 Mar
16
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 73 odpowiedzi
suhhar 26 odpowiedzi
godski 25 odpowiedzi
rafuss 24 odpowiedzi
Popularne dni
20 Mar 2016
27 odpowiedzi
9 Cze 2018
25 odpowiedzi
8 Sie 2016
22 odpowiedzi
14 Mar 2016
16 odpowiedzi
Popularne posty
and66
Witam drugi akumulator połączony równolegle tego samego typu i podobnym stanie zużycia będzie jak najbardziej OK da Ci to większy komfort bo nie będziesz musiał pilnować każdego akumulatora osobno no
rafuss
A więc już nie stoję przed wyborem, ponieważ zakupiłem silnik Haibo M150 w firmie Tokarex. Oczywiście zdjęcia filmy i testy będą z tym, że dopiero na wiosnę. Mogę tylko w kilku słowach napisać moje os
siarq
Trend jest dziś wszędzie taki ze interes ma się kręcić , niestety. Kiedyś była pralka Frania 20 lat kręciła i było spoko łożysko się zmieniło i dalej ogień. Dziś automaty po 5 latach zaczynają gnic i
Opublikowane grafiki
612 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi