Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Haibo

Darecki

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tomku, może wyraziłem się mało precyzyjnie.. nie ma podziału na złącze i wtyczkę. Rzuciłem jedynie taki slogan, po którym można znaleźć w/w w wyszukiwarce.

Zarówno na kablu (aku), jak i na silniku są takie same złącza ;)

EDIT Złącze ANDERSONA

Edytowane przez dkowal

• 0

Witam Koledzy, po dłuższym czasie czytania o silnikach wybrałem Haibo m150. Po pierwszym pływaniu jestem bardzo zadowolony. Silniczkowi mocy nie brakuje. Pływam na dętce 320 pro marine navigator z aku 100ah. Wogóle silnik bardzo dobrze wykonany, ciężki jak stodoła, nie znam się ale jak dla mnie wcale niegłośny.

• Like 2

• 0
  • 0

Aktualnie pływam na silniku Haibo VST 44 i gumiaku Kolibri KM280PP, prędkość max 5.3-5.5km/h. Chcę zmienić silnik na HAIBO M150. Jest to chyba najmocniejszy silnik pod 12v jaki znalazłem. Pływa może ktoś z was na takim silniku i podobnym pontonie? Jakie prędkości na nim osiągacie ?

Edytowane przez zandermafija

• 0

Jesli zależy Ci na mocy to pewnie m150 mocniejszy.na ospaiana możesz mieć i 10 lat gwarancji

Z tą gwarancją to nie tak szybko. Bo za każde wydłużenie gwarancji trzeba zapłacić za przegląd jak dobrze podliczę wysyłki przesyłki plus przeglądy to okaże się, że warto było kupić 2 m150 każdy z gwarancją na 5 lat  

• 0

tu kwestia  jest prad i masa . sam silnik - ogladalem to w zeszlym roku i tym roku na targach, zalatuje ostra tandeta wykonania + jakies dodatkowe przetwornice .... Sama moc silnika chodz marketingowo to kolos 11hp , ale w rzeczywistosci to 2,5KW. Prad okolo 50A.  Ciekawa sprawa w specyfikacji jest odnosnie aku. 48V 100A a dla 60V 200A...:) Napiecie sie zwieksza aby prad spadal , tu natomiast mamy ten sam prad wedlug producenta dla 48V i 60V...  50A. wiec marketing czyni cuda.  Odnosnie ceny 7,5k za ten wynalazek to naprawde duzo za duzo. Epropulsion 3kw kupisz za 9k z grosikiem, a jakosc wykonania bije w kazdym detalu tego haibo. Odnosnie AKu , kwasy potrzebujesz dla pelnej mocy napewno nie mniej niz 80-100Ah. i to dobrej jakosci, zapy itp. "rozjada" sie pewnie w 2 sezony. Przy takich mocach silnikow , aby to bylo wydaje i waga nie zabijala to tylko lit

• 0

Jeżeli zamierzasz używać echa na łódce, to odradzam Haibo i inne czajnikowe wynalazki w wersji z maxi. Bardzo często mocno sieją. Echa możesz sobie wtedy używać w dryfie albo płynąc na maxa. Gadka jest zawsze ta sama. Producenci/dystrybutorzy/sprzedawcy nigdy nie widza problemu i nigdy o nim nie słyszeli. Tylko jakoś wszyscy co dzwonią i piszą, że na elektryku nie da się używać echo mają Haibo, Haswingi i inne wynalazki typu dokładany maxi. I wszyscy jak twierdzą kontaktowali się z producentem/dystrybutorem/sprzedawcą. Żeby nie było - MK i Motoeguide też trochę dają, szczególnie przy ruszaniu, ale nie tak jak czajniki.

Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez psulek
  • Like 1

• 0

Na m3 śmigam w połączeniu z Bushem 380 oraz różnymi lodkami malymi. Jestem mega zadowolony.

Na minus nieskladany rumpel.

Edit:

Psułek dobrze pisze. Moj silnik mocno zaklucal echo kolegi. Mojego starego garmina jakos nie.

Edytowane przez Drac
  • Like 1

• 0

Jeżeli echa Ci nie zakłóci to bedziesz zadowolony.

Choc to chinczyk. Wiec pewnie jaki egzemplarz trafisz....

Tak jest w haswingach. Czytalem o reklamacjach i awariach, a u mnie leży stary bialy 55lbs ktory przechodzil przez wiele rąk i dalej jest niezawodny, szkoda ze bez maxi. Lezy jako zapas.

Bierz haibo.

• Like 1

• 0

Witam.

Haibo M 150

Ma ktoś z kolegów doświadczenia z tym silnikiem ?

Ostatnie strony coś było o nim. Ogólnie bardzo fajny mocny silnik. U mnie w połączeniu z aku agm 100ah, plywam na ok 80% mocy i na dluuugo wystarcza.

Na wypadek silnego wiatru jest czym płynąć pod fale.

Niestety rumpel nie składa sie tak jak w haswingach.

Na poprzedniej stronie Psulek napisał ze bardziej niz inne silniki zakłóca pracę echa. I to potwierdzam. Nie wszystkie, ale jednak.

Silnik tani, wygodny, mocny.

Oby trafić dobry egzemplarz bo z chinami różnie z powtarzalnoscią.

• Like 3