Darecki Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Koledzy, proszę o opinie o silnikach Haibo, nowość z Tokareksu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafuss Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 (edytowane) Właśnie jedzie do mnie m150 może w weekend test aż ciekawy jestem jak ta maszyna pracuje ??!!Będzie Pan zadowolony, mówię z własnego doświadczenia po sezonie użytkowania. Pływałem na kolibri 280PP, w dwie osoby ja 100kg i żona niecałe 60kg + tobołki 7km/h przy pogodzie bezwietrznej i/lub słabym wietrze. Max prędkość przy 70% odkręcenia manetki, przy dalszym odkręcaniu manetki nie zauważyłem wzrostu prędkości, tylko mieszanie wody.Dwa akumulatory po 50Ah żelowe połączone równolegle czyli 100Ah dają radę na cały dzień zabawy-oczywiście nie non stop na 100% obciążenia.Pracuje cicho, nie ma wibracji jak to bywa czytając w necie w Osapianie 55LBS, solidna stalowa konstrukcja mocowania do pawęży, port USB do ładowania tel. lub dodatkowego oświetlenia, i co ważne dla mnie, nie zakłóca echosondy Garmin 4CV, podłączonej do tych samych akumulatorów.Silnik jest bez szczotkowy-brak iskrzenia na komutatorze, a zarazem mniej awaryjny.Aktualnie wymieniłem dętkę na większą E&T Marine SE 320 na podłodze ameliniowej i z kilem, zobaczymy jak na takim sprzęcie będzie to pływało, test oczywiście będzie po próbie wodnej już niedługo.Ja ze swojej strony polecam, chociaż nie mam porównania osobistego do silników innych marek. https://photos.google.com/share/AF1QipNsLDPAgeSS_jl4DXTAlbYAhGdJdly2OGvh6GDUaAEQzXSYIrEgq9UWgbFjhcIuhA?key=NnJOTGlQdEY1U0hPeTA1R2IzSm9fNTVJMHZDME1B Edytowane 12 Kwietnia 2019 przez rafuss 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławomir Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 No i odebrany , jak na początek to robi wrażenie solidnej konstrukcji . Coś wiecej bedzie można powiedzieć za tydziepo małym pływaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skilos Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Moj już po pierwszym teście , super silnik i co najważniejsze nie zakłóca podczas pływania echa ( Ti2 7" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławomir Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Wczoraj podłączyłem moje stare aku 80 ah i wskaźnik pokazał 12,5 , myślę sobie że po tylu latach to jest dobry wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Dobry, bardzo dobry...ale nic nie mówiący o rzeczywistej pojemności akumulatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławomir Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Wczoraj pierwsze testy i tak jak pisałem w innym wątku , Już jestem :clappinghands: Jestem zadowolony ale przez pierwsze trzy godziny . Początek pływania zajefajny delikatnie , po godzinie skakania po jeziorze czas na szybsze pływanie , maxjmizer na maxsa i rogal na gębie , przycisk SPORT i czuć delikatnie czybsze płynięcie , po chwili zwalniamy i normalne pływanie . Następne dwie godziny pływania odbywa sie normalnie , dobra czas coś zjeść i spływamy na brzeg , płyniemy jakieś dziesięć sekund i silnik się wyłącza , o rzesz w morde co jest grane , maximizer na zero i próba uruchomnienia na nowo i cisza , jeszcze raz i się załacza na ponowne jakieś dziesięć sekund poczym sam się wyłacza . Sytuacja się powtarza z cztery razy i ledwo dopływamy do brzegu . Nie ma co męczyć silnika i zmieniamy silnik na drugi . Osapian kolegi pokazuje osiemdziesiąt procent aku a wielkość to 105 ah . Mieliście coś podobnego z tymi silnikami lub innymi ? Dobrze że brałem na miejscu i nie będzie problemu z reklamacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Czy plywaliscie dalej na tym aku osapianem czy tylko podpieliscie na chwilę?Wszystko wskazuje na zbyt niskie napięcie. Wczoraj plywalem swoim haibo m150 ok 12-13 h na jednym aku 100ah.Skakanie po miejscowkach na dwoch niewielkich jeziorach.Nie bylo żadnych problemów. Kolega wlasnie czeka na swojego haibo. Pływał kiedyś z moim i bardzo mu podpasowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Ja bym.tez obstawial Aku. Jak po takim czasie plywania na kwasie " wskaźnik " pokazał 85% naładowania? Co to za wskaźnik? Lampki na czapce silnika?? Jesli tak to , on pokazuje co chce w zasadzie. A na pewno nie poziom naładowania Aku. Nie twierdzę że Aku jest be A silnik dobry. Ale ta historia nie ma ladu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Haibo na czapie tez ma wskaznik napięcia.Na starcie pokazuje ok 12,4 - 12,6 v.Podczas płynięcia ok 11,5.Pod koniec plywania schodzi do ok 11 i to znak ze ubyło prądu. Wskaźnik pod obciążeniem daje JAKIŚ obraz aku, ale to raczej zaden wyznacznik - w mojej ocenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Tak pod obciążeniem pokaze spadek napięcia... tylko jeszcze kwestia wielkości tego obciążenia. Jeśli zmienili silnik i drugi pracował normalnie , świadczy ze zakupiony haibo ma jakąś wadę. Zdarza się u wszystkich producentów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Tescia namawialem na haibo ale ze względu na brak składanej rączki kupil osapiana z maxi.Jedno pływanie na razie. Przy płynięciu z dużą prędkością telepie całym silnikiem.Ma patrzeć czy coś sam źle zrobił, ale może byc wada fabryczna. Jak napisał siarq - zawsze może się trafić lipa.Ale w przypadku haibo Sławka - miejmy nadzieję ze to aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławomir Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 (edytowane) Czy plywaliscie dalej na tym aku osapianem czy tylko podpieliscie na chwilę? Osapianem pływaliśmy resztę dnia Siarg to nie aku , przyczyna była inna i to powiedzmy błachostka , nikt tego nie zauważył ale i się nie spodziewał Panowie ? wczoraj dzwoniłem do sklepu , sklep do serwisu , blebleble ko ko kola la la i sklep do mnie . Tłumaczenie takie że Haibo . Nie ma w czapie układ scalony , taki komputerek i trzeba odłączyć całkowicie on się resetuje i po ponownym podłączeniu powinno być OK . Jeżeli sytuacja będzie taka sama wtedy silnik jedzie do serwisu ..Dla mnie takie tłumaczenie było dziwne , no ale cóż . Nie wytrzymałem wczoraj z kumplem jazda nad wodę , ponton , klamoty do środka , silnik podpięty i kicha , wskaźnik nic nie pokazuje , zero reakcji , posypały się k,,,,y , no ale co jest grane ? zaczołem grzebać przy aku , wszystko ok , szybko złączka no ok ale zaraz zaraz dlaczego te kable są tak luźne , rozpinanie szybko złączki , sprawdzanie iiii kurde te kable są luźne , nic a nic nie umocowane , szybko złączka spięta , kable na siłe wciśniete i jest prąd w silniku . Kurka teraz czy działa wirnik ??? przekręcenie maximizera i rogal na gębie . Pływaliśmy na moim wysłużonym aku 80ce od południa do 18tej i tak jak Drac piszesz , początek pływania 12,5 , pod koniec pokazuje 11,1 , na pełnych obrotach nawet schodziło około 10 .Ogólnie jestem zadowolony z zakupu tego silnikaNa całe szczęście skończyło się jak skończyło i aby sytuacja sie nie powtuzyła , dobra starczy tego i zapindalam na ryby . Powodzenia nad wodą Edytowane 3 Maja 2019 przez Sławomir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 podobny problem i u mnie....jak daje na maXa manetke to przepłynę ok 200m i samoczynnie się wyłącza mryga tylko dioda z oznaczeniem ( S ), tak samo się dzieje kiedy kiedy jest wciśnięty guzior ( S ) przepłynie chwile i gaśnie... Śmigać mogłem najszybciej kiedy manetka na 3/4 była odkręcona ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławomir Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 (edytowane) Na maxsa pływałem tylko przez chwilę a na Sport tylko dla sprawdzenia , jak kupie nowe aku to wtedy mogę poszaleć .Bulion czy w Twoim też kable są luźne w szybko złączce czy jakoś usadzone stabilnie ? Edytowane 5 Maja 2019 przez Sławomir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 nooo tak z obserwacji i macania w szybko złączce przewody przylegają do siebie dobrze... próbowałem je podgiąć mocniej ale tak samo silnik działał... czyli chwila na trybie S i du...a blada ;/ ale faktycznie kabel jest luźny w złączce. Jutro zadzwonię do tokarexa i opiszę sytuację, może coś podpowiedzą bo szkoda mi teraz wysyłać na 2-3tygodnie albo i dłużej na serwis... nie chce ingerować w sprzęt bo boję się że stracę gwarancję i wtedy bedzię kaszanaaa! ;] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafuss Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Tescia namawialem na haibo ale ze względu na brak składanej rączki kupil osapiana z maxi.Jedno pływanie na razie.Przy płynięciu z dużą prędkością telepie całym silnikiem.Ma patrzeć czy coś sam źle zrobił, ale może byc wada fabryczna.Jak napisał siarq - zawsze może się trafić lipa.Ale w przypadku haibo Sławka - miejmy nadzieję ze to aku.Kolego można bardzo dużo przeczytać o tej przypadłości drgań Osapiana na różnych forach, dla tego wybrałem Haibo M150 i już drugi sezon pływam z bananem na buzi, zero problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Silnik bardzo mi się podoba, konstrukcja solidna maximizer działa ! ok 6h pływania najwolniejszym trybem przy czcińce później prawie na maxa.... i zmiana miejscówki pod fale i na x2 aku 80 równolegle spiętych nawet połowa nie zeszła... tylko ten tryb S mnie denerwuje ale mam nadzieje że sobie poradzę z tym problemem. =] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Telepanie to.chyba przypadłość dużej rzeszy haswing-ów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 najgorsze że haibo świeże maszynki i nie ma serwisów które juz grzebały w środku. Tylko serwis ;S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Haluuu ma ktoś może pożyczyć karton po haibo m150 z okolic warszawy ?? xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 odsylasz na serwis ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 (edytowane) jutro z samego rana muszę wysłać bo w piątek wyjeżdzam i będzie potrzebny ;] mam nadzieje że nowy dojdzie.. ;P Edytowane 19 Maja 2019 przez bulionn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tupas Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Panowie jak dokładnie wygląda sprawa z tymi zakłóceniami m150, używam garmina echomap 7 i nie chciałbym się wwalic na minę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Kolega ma garmina 7, chyba striker.W połączeniu z moim m150 dawalo zakłócenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Darecki
Koledzy, proszę o opinie o silnikach Haibo, nowość z Tokareksu.
Top użytkownicy dla tego pytania
73
26
25
24
Popularne dni
20 Mar
27
9 Cze
25
8 Sie
22
14 Mar
16
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 73 odpowiedzi
suhhar 26 odpowiedzi
godski 25 odpowiedzi
rafuss 24 odpowiedzi
Popularne dni
20 Mar 2016
27 odpowiedzi
9 Cze 2018
25 odpowiedzi
8 Sie 2016
22 odpowiedzi
14 Mar 2016
16 odpowiedzi
Popularne posty
and66
Witam drugi akumulator połączony równolegle tego samego typu i podobnym stanie zużycia będzie jak najbardziej OK da Ci to większy komfort bo nie będziesz musiał pilnować każdego akumulatora osobno no
rafuss
A więc już nie stoję przed wyborem, ponieważ zakupiłem silnik Haibo M150 w firmie Tokarex. Oczywiście zdjęcia filmy i testy będą z tym, że dopiero na wiosnę. Mogę tylko w kilku słowach napisać moje os
siarq
Trend jest dziś wszędzie taki ze interes ma się kręcić , niestety. Kiedyś była pralka Frania 20 lat kręciła i było spoko łożysko się zmieniło i dalej ogień. Dziś automaty po 5 latach zaczynają gnic i
Opublikowane grafiki
612 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi