Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Haibo

Darecki

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jeżeli przetwornik echosondy jest bardzo blisko silnika, a rozumiem przez to - zabudowę na pawęży (bezpośrednio obok) za pomocą sztycy, wówczas widać zakłócenia na echo. Takie są moje obserwacje obserwacje zestawienia m150 oraz strikera w wersji plus. W przypadku zabudowy na burcie (sztyca) - nie daje żadnych zakłóceń. Nie mam pojęcia, jakie będzie zachowanie w przypadku stałego mocowania przetwornika. Silnik użytkuję drugi sezon i jestem mega zadowolony.

• 0

Witam kolegów. 

Mam problem z silnikiem Haibo M200. Silnik był zakupiony we wrześniu zeszłego roku i wszystko było cacy.

Niestety teraz dosyć często jak chce płynąć na maxa (lub prawie maxa) to silnik się wyłącza. Na manetce jak przekraczam okolice 3 kreski od maxa to słychać kliknięcie takie samo jak przy wyłączeniu silnika. 

Co ciekawe jak płynę na granicy wyłączenia i  wciskam "SPORT" to przyśpiesza i nie wyłącza się. Nie wygląda to więc na problemy styków. Czy ktoś miał podobnie?

• 0

Chińcyki.

Ja jestem mega zadowolony nic sie nie dzieje.

Kolega jeden zapitala na m150 jak tylko sie pojawily i wszystkim chwali, a drugi mial jakies problemy i odeslal chyba w koncu.

Tu kolejne zgloszenia ze cos niedomaga.

A pozostali pewnie plywają zadowoleni.

To tak samo jak osapiany, toyoty i reno - zalezy jaki egzemplarz trafisz :)

Edytowane przez Drac
  • Like 1

• 0

Witam kolego test tego silnika z poborami prądu i pontonem masz na youtubie tylko w innej obudowie z nazwą RHINO 70 przy prędkości ok 4 km/h będzie to 17A przy maksymalnej tj 7 km/h z wciśniętym przyciskiem 65A większej prędkości nie uzyskasz .......Pozdrawiam Andrzej

Mam Haibo 150(zadowolony) i Fox Boat(zadowolony) z zabezpieczeniem 60A.   Jak płynę pełnym ogniem kable robią się lekko ciepłe i wywala bezpiecznik na 5 minut. Czy zabezpieczenie jest za małe ?   czy mogę bezpiecznie powiększyć ? czy szukać uszkodzenia ?