Darecki Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Koledzy, proszę o opinie o silnikach Haibo, nowość z Tokareksu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dkowal Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Jeżeli przetwornik echosondy jest bardzo blisko silnika, a rozumiem przez to - zabudowę na pawęży (bezpośrednio obok) za pomocą sztycy, wówczas widać zakłócenia na echo. Takie są moje obserwacje obserwacje zestawienia m150 oraz strikera w wersji plus. W przypadku zabudowy na burcie (sztyca) - nie daje żadnych zakłóceń. Nie mam pojęcia, jakie będzie zachowanie w przypadku stałego mocowania przetwornika. Silnik użytkuję drugi sezon i jestem mega zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek.el Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Witam, Pływał ktos na : SILNIK ZABURTOWY HAIBO M150 3HP 70LBS maximizer, razem z echosondą LOWRANCE HOOK 7?Bo zastanawiam się nad kupnem tego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Mi haibo 150 coś rozłącza jak odkręcam manetkę na maca... Zareklamowalem, dostałem nowy ale sytuacja się powtarza... Wydaje mi się że ta złączka jest niepotrzebna w tym przypadku. Może na krótko podlaczyc trzeba nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 a moze elektronika niewytrzymuje badz akumulator kleka przy takim obciazeniu i rozlacza obwod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Rozłącza Ci na opcji sport? Siarq ma racje na maksymalnym rozkręceniu bierze z 60-70A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 I Kwasiak 100ah mało który wytrzyma taki prąd...70A to sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 I Kwasiak 100ah mało który wytrzyma taki prąd...70A to sporoNie wiem czy płyt w kwasiaku nie zdeformuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Mam dwa tuborgi marine po 80Ah równolegle podłączone i wywala... Aku sprawdzony- w dobrej kondycji i gęstość zrobiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Jeśli baterie pradowo wyrabiania to zostaje silnik. Rozlacza odrazu po nacianieciu guzika czy po chwili- np 10/30 sekund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Po chwili ale niekiedy płynę dwie minuty i ciach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Jeśli masz możliwość podpięcie voltomierza to sprawdź napięcie w momencie gdy naciskasz ten guzik sport. Zobaczysz do jakiej wartosci spada..Może.byc że elektronika odcina że względu na temp. Bądź spadek U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 I tak zrovie, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek.el Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Witam, Pływał ktos na : SILNIK ZABURTOWY HAIBO M150 3HP 70LBS maximizer, razem z echosondą LOWRANCE HOOK 7?Bo zastanawiam się nad kupnem tego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Mi 7sv łapie zakłócenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek.el Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Mi 7sv łapie zakłóceniaAle używasz osobnego aku czy na tym samym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Osobny i mocowany na uchwycie-sztycy po prawej stronie silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Na którąś z burt przeniose Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Witam, Pływał ktos na : SILNIK ZABURTOWY HAIBO M150 3HP 70LBS maximizer, razem z echosondą LOWRANCE HOOK 7?Bo zastanawiam się nad kupnem tego silnika.W/w silnik z 7Ti zero zakłóceń, oczywiście na osobnych aku. Przy próbie podpiecia na jednym sieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rompacz Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Witam kolegów. Mam problem z silnikiem Haibo M200. Silnik był zakupiony we wrześniu zeszłego roku i wszystko było cacy.Niestety teraz dosyć często jak chce płynąć na maxa (lub prawie maxa) to silnik się wyłącza. Na manetce jak przekraczam okolice 3 kreski od maxa to słychać kliknięcie takie samo jak przy wyłączeniu silnika. Co ciekawe jak płynę na granicy wyłączenia i wciskam "SPORT" to przyśpiesza i nie wyłącza się. Nie wygląda to więc na problemy styków. Czy ktoś miał podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 @romapcz , a dzwoniles do serwisu z tym problemem ? przeciez jest jeszcze na gwarancji , wiec skorzystaj z niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rompacz Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 @romapcz , a dzwoniles do serwisu z tym problemem ? przeciez jest jeszcze na gwarancji , wiec skorzystaj z niej Będę dzwonił/odsyłał, ale chciałem podpytać, bo liczyłem po cichu że jest jeszcze coś w użytkowaniu o czym nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Mam ten sam problem. Dostałem nowy m150 i to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 (edytowane) Chińcyki.Ja jestem mega zadowolony nic sie nie dzieje.Kolega jeden zapitala na m150 jak tylko sie pojawily i wszystkim chwali, a drugi mial jakies problemy i odeslal chyba w koncu.Tu kolejne zgloszenia ze cos niedomaga.A pozostali pewnie plywają zadowoleni.To tak samo jak osapiany, toyoty i reno - zalezy jaki egzemplarz trafisz Edytowane 1 Lipca 2019 przez Drac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Witam kolego test tego silnika z poborami prądu i pontonem masz na youtubie tylko w innej obudowie z nazwą RHINO 70 przy prędkości ok 4 km/h będzie to 17A przy maksymalnej tj 7 km/h z wciśniętym przyciskiem 65A większej prędkości nie uzyskasz .......Pozdrawiam Andrzej Mam Haibo 150(zadowolony) i Fox Boat(zadowolony) z zabezpieczeniem 60A. Jak płynę pełnym ogniem kable robią się lekko ciepłe i wywala bezpiecznik na 5 minut. Czy zabezpieczenie jest za małe ? czy mogę bezpiecznie powiększyć ? czy szukać uszkodzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Wywala bo tj. Automat , który działa na bimetalu i się grzeje czego skutkiem jest zadzialanie... kwestia jest tego typu czy silnik wytrzyma długotrwałe obciążenie takim prądem... bo 60A to już jest trochę ciepla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Darecki
Koledzy, proszę o opinie o silnikach Haibo, nowość z Tokareksu.
Top użytkownicy dla tego pytania
73
26
25
24
Popularne dni
20 Mar
27
9 Cze
25
8 Sie
22
14 Mar
16
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 73 odpowiedzi
suhhar 26 odpowiedzi
godski 25 odpowiedzi
rafuss 24 odpowiedzi
Popularne dni
20 Mar 2016
27 odpowiedzi
9 Cze 2018
25 odpowiedzi
8 Sie 2016
22 odpowiedzi
14 Mar 2016
16 odpowiedzi
Popularne posty
and66
Witam drugi akumulator połączony równolegle tego samego typu i podobnym stanie zużycia będzie jak najbardziej OK da Ci to większy komfort bo nie będziesz musiał pilnować każdego akumulatora osobno no
rafuss
A więc już nie stoję przed wyborem, ponieważ zakupiłem silnik Haibo M150 w firmie Tokarex. Oczywiście zdjęcia filmy i testy będą z tym, że dopiero na wiosnę. Mogę tylko w kilku słowach napisać moje os
siarq
Trend jest dziś wszędzie taki ze interes ma się kręcić , niestety. Kiedyś była pralka Frania 20 lat kręciła i było spoko łożysko się zmieniło i dalej ogień. Dziś automaty po 5 latach zaczynają gnic i
Opublikowane grafiki
612 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi