Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Haibo

Darecki

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

silnik zaburtowy z maxymixerem jest najbardziej przydatny przy trolingu. Do przepływania z miejsca na miejsce wystarczy tańszy silnik bez maxymizera.

A co z oszczędnością energii? Która właśnie jest największą przy pływaniu z prędkościami pośrednimi ?

• Like 1

• 0

W większości ludzie   którzy po raz pierwszy mają styczność z silnikiem elektrycznym pływają na max prędkości  jaka jest możliwa   :D   do momentu jak zajeżdżą  akumulator  lub staną na środku jeziora i reszta drogi   dopłyną  na wiosłach  , ja wykończyłem aku   :P  . Przychodzi refleksja  co zrobić żeby takich niespodzianek uniknąć  i tu pisanie że się płynie  tylko z miejsca na miejsce  , nie oznacza że może nam prądu wystarczyć i taki wynalazek jak maxymizer ratuje nam tyłek . Co rok aku słabsze i tego nikt nie uniknie . Do spaliny wleje paliwo  i płynę , a nie raz nie ma gdzie aku naładować  i każda oszczędność prądu bezcenna  ;)   

• 0

Poczytałem i miałem kupic M150 ale jak słyszę ze jedne sa w porządku a inni po serwisach latają i jeszcze zakłócają echo to dzieki bardzo, miałem MK Traxxis 55 i ostatnio MG R3 55lbs pierwszy niezawodny zero drgań czy problemów przez 4 lata sprzedałem bo zachciało mi sie nowego innego, MG R3 55lbs zero zakłóceń,stabilna praca,zero problemów ale predkosc jak na MK 36/40 dlatego sprzedałem.

Nic będę szukał dalej innego rozwiązania.

• 0

MG R3 55lbs zero zakłóceń,stabilna praca,zero problemów ale predkosc jak na MK 36/40 dlatego sprzedałem.

Jaką miałeś prędkość na tym MG? Bo chciałem iść w tym kierunku.

Też miałem kupić Haibo ale po tym co słyszałem chyba zrezygnuje. Mam MG Varimax i coś się dzieje z maximizerem bo mi zakłóca echo, ale po około 10 latach katowania ma prawo.

• 0

Poczytałem i miałem kupic M150 ale jak słyszę ze jedne sa w porządku a inni po serwisach latają i jeszcze zakłócają echo to dzieki bardzo, miałem MK Traxxis 55 i ostatnio MG R3 55lbs pierwszy niezawodny zero drgań czy problemów przez 4 lata sprzedałem bo zachciało mi sie nowego innego, MG R3 55lbs zero zakłóceń,stabilna praca,zero problemów ale predkosc jak na MK 36/40 dlatego sprzedałem.

A czemu nie MK znowu? Cena? Zero drgań, super pasywny maksymizer działający w pełnym zakresie, dobrze rozwiązane mocowanie i bardzo dobra śruba wedless.

Jak swojego po latach zużyję to będzie MK.

• 0

A czemu nie MK znowu? Cena? Zero drgań, super pasywny maksymizer działający w pełnym zakresie, dobrze rozwiązane mocowanie i bardzo dobra śruba wedless.

Dobrze prawisz :)

Moja MK, to pewnie już taka dotrumienna będzie. 

• 0

Bo sa drogie a mam inne wydatki? Bo wydałem majątek 2.650 na Traxxisa z Hinskim maxymizerem z MC i siał jak dziki po echo ?

Bo ktoś rozłożył na czynniki pierwsze MK i na Politechnice Gdańskiej i wcale nie jest tak różowo jak tobie i mi sie wydaje ???

Nie wiem chce cos innego

• 0

Rozmawiałem wczoraj z pracownikiem Tokarexu - po sezonie 2020 żaden egzemplarz M150 nie wrócił do nich na reklamacje podobno problemu z nimi juz nie ma,koleg moj tez pływa 3 sezon i jest spokój

Ale pytam dlaczego nie wzięliście Rinho Blx70 ? Cena wyższa wiec moze ciut szybszy lepszy ? Gwatrancja na plus dla Haibo

• 0

Bo sa drogie a mam inne wydatki? Bo wydałem majątek 2.650 na Traxxisa z Hinskim maxymizerem z MC i siał jak dziki po echo ?

Pierwsze słyszę, że są takie maksymizery. Zaskoczyłeś mnie. W moim Traxxisie są produkcji USA.

Rozmawiałem wczoraj z pracownikiem Tokarexu - po sezonie 2020 żaden egzemplarz M150 nie wrócił do nich na reklamacje podobno problemu z nimi juz nie ma

A co innego mógłbyś usłyszeć od sprzedawcy? Moja pierwsza MK, którą sprzedałem znajomemu pracuje już dwadzieścia parę lat, tak  bliżej pewnie pod 30.

Edytowane przez Janusszr

• 0

Pierwsze słyszę, że są takie maksymizery. Zaskoczyłeś mnie. W moim Traxxisie są produkcji USA.

A co innego mógłbyś usłyszeć od sprzedawcy? Moja pierwsza MK, którą sprzedałem znajomemu pracuje już dwadzieścia parę lat, tak  bliżej pewnie pod 30.

Bo pewnie miał dokładany w MC - były wersje Traxisa bez maksymizera. Też kiedyś dokładałem do MG i nie polecałem bo zepsuł się na pierwszym wyjeździe i wył jak wilk.

• Like 1

• 0

Bo ktoś rozłożył na czynniki pierwsze MK i na Politechnice Gdańskiej i wcale nie jest tak różowo jak tobie i mi sie wydaje ???

Możesz doprecyzować co masz na myśli?

Ja mam MK 44 Maxxum kupioną w 1999 r czyli już 22 letnią i poza tym, że starły się wszystkie napisy technicznie działa bez zarzutu

• 0

Pytanie do posiadaczy Haibo M150 : czy dzis wybralibyscie cos innego czy mimo wszystko jesteście zadowoleni ????

Dziś dojechała do mnie M250 24V kupiona od naszego forumowego kolegi @Cabage

Jak przetestuje to dam oczywiście znać jak wrażenia i wyniki pomiarów

• Like 1

• 0

Mam od chyba 5 lat i gdybym musiał wybrać coś ponownie w 12V na pewno poszedłbym w M150. Pływany w 90% w trollu więc jakiś tam przebieg ma...

W trollu silnik zazwyczaj pracuje na b. małej mocy, a więc powinien pracować jeszcze z 10 lat. I to chyba chodzi.

• 0

Bo pewnie miał dokładany w MC - były wersje Traxisa bez maksymizera. Też kiedyś dokładałem do MG i nie polecałem bo zepsuł się na pierwszym wyjeździe i wył jak wilk.

Tak jak Godski pisze = silnik zakupiony w Sonarze po  tuningu wiejskim w MC = finał taki że w serwisie Minn Koty nikt go nie dotknie a odesłanie do MC Tunning nic nie dało,szczotki wymieniono i sprawdzono pod echo i dalej siał jak siał po echo ( mowa o Traxxisie) 

Pany Kupiłem dziś już silnik Rinho BLX 70  także ten..... dziękuję za pomoc i uwagę 

Edytowane przez PiernikTorunski

• 0

Witam Szanowne Grono.

Mam takie pytanie. A mianowicie czy rozbierał ktos tą główkę z wyświetlaczem w Haibo M150?

Chodzi mi o to że jest tam taka złączka z pinami 3x4 gdzie sa to 3 rzedy po 4 zwarte piny. I niestety u mnie jest to rozpiete a nie wiem jak to teraz podlaczyc czy one maja byc zwarte czy nie. Złożone jest tak ze luzny jest szary przewod

Silnik bez gwarancji.