Darecki Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Koledzy, proszę o opinie o silnikach Haibo, nowość z Tokareksu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zMazur Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 i też zastanawiam się dlaczego wszyscy ekscytują się prędkością maksymalną której praktycznie się nie wykorzystuje a nikt nie pisze o prędkości minimalnej która jest ważna przy połowach trolingowych - zwłaszcza gdy płyniemy z wiatrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 A ktoś tutaj pytał do czego bardziej przydatny jest silnik z maximizerem? To, że Ty nie wykorzystujesz prędkości maksymalnej jeszcze o niczym nie świadczy. Minimalna prędkość Haibo M150 to 1,2-1,5 km/h więc nawet z wiatrem nie będzie za szybko do trolla. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 silnik zaburtowy z maxymixerem jest najbardziej przydatny przy trolingu. Do przepływania z miejsca na miejsce wystarczy tańszy silnik bez maxymizera.A co z oszczędnością energii? Która właśnie jest największą przy pływaniu z prędkościami pośrednimi ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 W większości ludzie którzy po raz pierwszy mają styczność z silnikiem elektrycznym pływają na max prędkości jaka jest możliwa do momentu jak zajeżdżą akumulator lub staną na środku jeziora i reszta drogi dopłyną na wiosłach , ja wykończyłem aku . Przychodzi refleksja co zrobić żeby takich niespodzianek uniknąć i tu pisanie że się płynie tylko z miejsca na miejsce , nie oznacza że może nam prądu wystarczyć i taki wynalazek jak maxymizer ratuje nam tyłek . Co rok aku słabsze i tego nikt nie uniknie . Do spaliny wleje paliwo i płynę , a nie raz nie ma gdzie aku naładować i każda oszczędność prądu bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Poczytałem i miałem kupic M150 ale jak słyszę ze jedne sa w porządku a inni po serwisach latają i jeszcze zakłócają echo to dzieki bardzo, miałem MK Traxxis 55 i ostatnio MG R3 55lbs pierwszy niezawodny zero drgań czy problemów przez 4 lata sprzedałem bo zachciało mi sie nowego innego, MG R3 55lbs zero zakłóceń,stabilna praca,zero problemów ale predkosc jak na MK 36/40 dlatego sprzedałem. Nic będę szukał dalej innego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maras5 Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 MG R3 55lbs zero zakłóceń,stabilna praca,zero problemów ale predkosc jak na MK 36/40 dlatego sprzedałem. Nic będę szukał dalej innego rozwiązania.Jaką miałeś prędkość na tym MG? Bo chciałem iść w tym kierunku.Też miałem kupić Haibo ale po tym co słyszałem chyba zrezygnuje. Mam MG Varimax i coś się dzieje z maximizerem bo mi zakłóca echo, ale po około 10 latach katowania ma prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Pytanie do posiadaczy Haibo M150 : czy dzis wybralibyscie cos innego czy mimo wszystko jesteście zadowoleni ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arto83 Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 (edytowane) Mam z pierwszych wypustów. Teraz będzie 4 sezon jak będą pływał i mega zadowolony póki co. Edytowane 16 Marca 2021 przez arto83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Poczytałem i miałem kupic M150 ale jak słyszę ze jedne sa w porządku a inni po serwisach latają i jeszcze zakłócają echo to dzieki bardzo, miałem MK Traxxis 55 i ostatnio MG R3 55lbs pierwszy niezawodny zero drgań czy problemów przez 4 lata sprzedałem bo zachciało mi sie nowego innego, MG R3 55lbs zero zakłóceń,stabilna praca,zero problemów ale predkosc jak na MK 36/40 dlatego sprzedałem.Nic będę szukał dalej innego rozwiązania.A czemu nie MK znowu? Cena? Zero drgań, super pasywny maksymizer działający w pełnym zakresie, dobrze rozwiązane mocowanie i bardzo dobra śruba wedless.Jak swojego po latach zużyję to będzie MK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 A czemu nie MK znowu? Cena? Zero drgań, super pasywny maksymizer działający w pełnym zakresie, dobrze rozwiązane mocowanie i bardzo dobra śruba wedless.Jak swojego po latach zużyję to będzie MK.Dobrze prawisz Moja MK, to pewnie już taka dotrumienna będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jerktom Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Pytanie do posiadaczy Haibo M150 : czy dzis wybralibyscie cos innego czy mimo wszystko jesteście zadowoleni ????Ja mam swój dwa albo trzy sezony i zero problemów, jestem bardzo zadowolony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 A czemu nie MK znowu? Cena? Zero drgań, super pasywny maksymizer działający w pełnym zakresie, dobrze rozwiązane mocowanie i bardzo dobra śruba wedless.Jak swojego po latach zużyję to będzie MK.Bo sa drogie a mam inne wydatki? Bo wydałem majątek 2.650 na Traxxisa z Hinskim maxymizerem z MC i siał jak dziki po echo ? Bo ktoś rozłożył na czynniki pierwsze MK i na Politechnice Gdańskiej i wcale nie jest tak różowo jak tobie i mi sie wydaje ??? Nie wiem chce cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Rozmawiałem wczoraj z pracownikiem Tokarexu - po sezonie 2020 żaden egzemplarz M150 nie wrócił do nich na reklamacje podobno problemu z nimi juz nie ma,koleg moj tez pływa 3 sezon i jest spokój Ale pytam dlaczego nie wzięliście Rinho Blx70 ? Cena wyższa wiec moze ciut szybszy lepszy ? Gwatrancja na plus dla Haibo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 (edytowane) Bo sa drogie a mam inne wydatki? Bo wydałem majątek 2.650 na Traxxisa z Hinskim maxymizerem z MC i siał jak dziki po echo ?Pierwsze słyszę, że są takie maksymizery. Zaskoczyłeś mnie. W moim Traxxisie są produkcji USA. Rozmawiałem wczoraj z pracownikiem Tokarexu - po sezonie 2020 żaden egzemplarz M150 nie wrócił do nich na reklamacje podobno problemu z nimi juz nie maA co innego mógłbyś usłyszeć od sprzedawcy? Moja pierwsza MK, którą sprzedałem znajomemu pracuje już dwadzieścia parę lat, tak bliżej pewnie pod 30. Edytowane 16 Marca 2021 przez Janusszr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Pierwsze słyszę, że są takie maksymizery. Zaskoczyłeś mnie. W moim Traxxisie są produkcji USA. A co innego mógłbyś usłyszeć od sprzedawcy? Moja pierwsza MK, którą sprzedałem znajomemu pracuje już dwadzieścia parę lat, tak bliżej pewnie pod 30.Bo pewnie miał dokładany w MC - były wersje Traxisa bez maksymizera. Też kiedyś dokładałem do MG i nie polecałem bo zepsuł się na pierwszym wyjeździe i wył jak wilk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Bo ktoś rozłożył na czynniki pierwsze MK i na Politechnice Gdańskiej i wcale nie jest tak różowo jak tobie i mi sie wydaje ??? Możesz doprecyzować co masz na myśli?Ja mam MK 44 Maxxum kupioną w 1999 r czyli już 22 letnią i poza tym, że starły się wszystkie napisy technicznie działa bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Pytanie do posiadaczy Haibo M150 : czy dzis wybralibyscie cos innego czy mimo wszystko jesteście zadowoleni ???? Dziś dojechała do mnie M250 24V kupiona od naszego forumowego kolegi @CabageJak przetestuje to dam oczywiście znać jak wrażenia i wyniki pomiarów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Dziś dojechała do mnie M250 24V kupiona od naszego forumowego kolegi @CabageJak przetestuje to dam oczywiście dam znać jak wrażenia i wyniki pomiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Pytanie do posiadaczy Haibo M150 : czy dzis wybralibyscie cos innego czy mimo wszystko jesteście zadowoleni ????Mam od chyba 5 lat i gdybym musiał wybrać coś ponownie w 12V na pewno poszedłbym w M150. Pływany w 90% w trollu więc jakiś tam przebieg ma... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Mam od chyba 5 lat i gdybym musiał wybrać coś ponownie w 12V na pewno poszedłbym w M150. Pływany w 90% w trollu więc jakiś tam przebieg ma...W trollu silnik zazwyczaj pracuje na b. małej mocy, a więc powinien pracować jeszcze z 10 lat. I to chyba chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 ERRATA. I o to chyba chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 (edytowane) Bo pewnie miał dokładany w MC - były wersje Traxisa bez maksymizera. Też kiedyś dokładałem do MG i nie polecałem bo zepsuł się na pierwszym wyjeździe i wył jak wilk. Tak jak Godski pisze = silnik zakupiony w Sonarze po tuningu wiejskim w MC = finał taki że w serwisie Minn Koty nikt go nie dotknie a odesłanie do MC Tunning nic nie dało,szczotki wymieniono i sprawdzono pod echo i dalej siał jak siał po echo ( mowa o Traxxisie) Pany Kupiłem dziś już silnik Rinho BLX 70 także ten..... dziękuję za pomoc i uwagę Edytowane 19 Marca 2021 przez PiernikTorunski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczepan_k Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Witam Szanowne Grono.Mam takie pytanie. A mianowicie czy rozbierał ktos tą główkę z wyświetlaczem w Haibo M150?Chodzi mi o to że jest tam taka złączka z pinami 3x4 gdzie sa to 3 rzedy po 4 zwarte piny. I niestety u mnie jest to rozpiete a nie wiem jak to teraz podlaczyc czy one maja byc zwarte czy nie. Złożone jest tak ze luzny jest szary przewodSilnik bez gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jerktom Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Witam, czy miał ktoś jakiekolwiek doświadczenie z silnikami haibo WFT54DG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Beny232 Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Witam potrzebuje opinie o silniku haibo d54 silnik by pracował na łódce 3.10 na małych rzekach i jeziorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Darecki
Koledzy, proszę o opinie o silnikach Haibo, nowość z Tokareksu.
Top użytkownicy dla tego pytania
73
26
25
24
Popularne dni
20 Mar
27
9 Cze
25
8 Sie
22
14 Mar
16
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 73 odpowiedzi
suhhar 26 odpowiedzi
godski 25 odpowiedzi
rafuss 24 odpowiedzi
Popularne dni
20 Mar 2016
27 odpowiedzi
9 Cze 2018
25 odpowiedzi
8 Sie 2016
22 odpowiedzi
14 Mar 2016
16 odpowiedzi
Popularne posty
and66
Witam drugi akumulator połączony równolegle tego samego typu i podobnym stanie zużycia będzie jak najbardziej OK da Ci to większy komfort bo nie będziesz musiał pilnować każdego akumulatora osobno no
rafuss
A więc już nie stoję przed wyborem, ponieważ zakupiłem silnik Haibo M150 w firmie Tokarex. Oczywiście zdjęcia filmy i testy będą z tym, że dopiero na wiosnę. Mogę tylko w kilku słowach napisać moje os
siarq
Trend jest dziś wszędzie taki ze interes ma się kręcić , niestety. Kiedyś była pralka Frania 20 lat kręciła i było spoko łożysko się zmieniło i dalej ogień. Dziś automaty po 5 latach zaczynają gnic i
Opublikowane grafiki
612 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi