leszekw72 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Na olx słyszałem już o kilku takich przypadkach. Uważajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert77 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 UWAGANa olx znowu na 99% wałek. Kołowrotek Shimano Stradic 2500 HG Hagane made in Japan - za jedyne 180 zł. !!!!Schemat działania ten sam. Telefon milczy, konto z końca września, wystawione klocki lego i dysk do kompa plus jeszcze jakaś szpula.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Ja kiedyś jeszcze wędkę st croix namierzyłem i na prośbę o wysyłkę za pobraniem ze sprawdzeniem zawartości otrzymałem pozytywna wiadomość i kijek też nie doszedł Ale patent z tym umówieniem się na odbiór osobisty z późniejszym odwołaniem, genialny. Ze sprawdzeniem adresu i danych osób mieszkających pod adresem wysyłki też dobry, będę stosował przy ,,okazjach'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 (edytowane) Uważać trzeba moja sprawa została przekazana do prokuratury w Gdańsku bo na terenie tego miasta ujawniono w śledztwie że działał człowiek (podejrzewać mogę że to jedynie trop i przelew poszedł do centrum rozliczeniowego jego banku w Gdańsku) to sam sprawdziłem więc mam pewność. Na tą chwilę wchodząc na Olx wystarczy wejść w zakładkę elektronika - telefony- htc W wyszukiwaniu wpisać one m9 czyli njowy model telefonu i oczom ukazują się 2 ogłoszenia o identycznych zdjęciach! Ze starszego ogłoszenia nikt nie odpisuje co do nowszego otrzymałem taką samą informacje jak w przypadku,, mojego wałka" w grę wchodzi odbiór własny lub przelew z góry z tym że z tym pierwszym nikt się pojawi w umówionym miejscu... A jakby tego było mało to nawet lokalizacja z tego bieżącego ogłoszenia nawet bardzo bardzo bliska do tej którą była podana w ogłoszeniu z którego zostałem oszukany Mało tego wchodząc dokładnie tak samo ale w pole wyszukiwania wpisując one m8s czyli poprzedni model znów ukazuje się ogłoszenie wg mnie całkiem nieprzypadkowo z,, Nowego Targu" i cena znów jest 100-200 zł niższa od odpowiedników ;-) Nie chce mi się już z tym chodzić na policję bo sam nie wiem czy jest to już bardziej śmieszne żałosne czy jeszcze coś innego... Jak widać jednym słowem opłacalny proceder i ryzyko znikome skoro tak prężnie działa :-) Edytowane 9 Października 2015 przez tyczkasport1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Shimano Stradic 2500 FB kołowrotek made in Japanhttp://olx.pl/oferta/shimano-stradic-2500-fb-kolowrotek-made-in-japan-CID767-IDc8IXP.htmlUwaga kolejny oszust. Dużo przedmiotów w tym samym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
i_de Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 A może komuś stella millenium się marzy http://olx.pl/oferta/shimano-stella-millennium-4000ss-CID767-IDc6NAh.html#9b6b5f0a25 pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 A może komuś stella millenium się marzy http://olx.pl/oferta/shimano-stella-millennium-4000ss-CID767-IDc6NAh.html#9b6b5f0a25 pozdr.Chamsko zerżnięte foty z Ebaya,ta Stella stała jakiś czas temu za 2000 euro,potem ciut taniej,aż w końcu poszła na licytacji:http://www.ebay.pl/itm/252102729567 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
i_de Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 No wiem, dlatego w tym dziale dałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert77 Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Stelki już nie ma. Może ktoś zgłosił naruszenie na olx albo nacięli kolejną osobę. Ja jak dzwoniłem na policję i powiedziałem, że oszust działa na olx i mogę podać id jego ogłoszenia to stwierdzili tylko, że muszą otrzymać osobiste zgłoszenie wyłudzenia środków finansowych od poszkodowanego w przeciwnym razie nie podejmują żadnych czynności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 14 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 I to jest paranoja.... Bo jak widać po moim przykładzie nawet po zgłoszeniu zbyt wiele nie robią i tak... Na tą chwilę bawią się w,, psychologię " akta przesłali z jednostki gdzie zgłaszałem po niespełna 2 miesiącach do prokuratury w Gdańsku bo tam niby ujawnili że działał oszust. Po kolejnym 1,5 miesiąca prokuratura z Gdańska odesłała akta do Bydgoszczy północ (składałem zawiadomienie w Bydgoszczy centrum) i w ten sposób za chwilę będzie pół roku i pewnie zostanie przedawniona z powodu braku dowodów... A Oszust działa prężnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert77 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 W mojej sprawie podobnie. Przesyłają akta z komendy do prokuratury, ta występuje do banku, z banku znów do prokuratury, która zapewne odeśle z powrotem tam gdzie zgłaszałem sprawę bądź umorzy śledztwo. W trakcie rozmowy telefonicznej dowiedziałem się jedynie, że to zawsze tak długo trwa, tak jak bym akurat tego nie wiedział. Oszuści sobie nadal grasują w najlepsze, działając tą samą metodą, jednak policja nie przewiduje żadnych działań prewencyjnych. Już nie wnikałem, czy nie mają na to środków finansowych, zbyt mała obsada, czy też prawo nie przewiduje podejmowania takich czynność. Pani przez telefon powiedziała mi tylko, że nie będzie siedzieć w internecie i szukać podejrzanych ogłoszeń....Trzeba uważać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi