Pawel84 Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Witam. Niedawno zacząłem bawić się castingiem. Łowię na jerki do 30g oraz gumy na głowkach 8-10g. Problemem jest długość rzutu (20-30m). Używam okuma alumina, Diaflex 10-28 i pletki 0,15. Kolega radził kupić inny multik. Może jakieś propozycje w przystępnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 (edytowane) Kaska jaka? Bo jak nie podasz widelek to poszalejemy;) Edytowane 21 Maja 2015 przez MRTNZ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel84 Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Nie ma co szaleć hehe. Myślę o czymś za ok 500-600 zl. Najlepiej nowy, chociaż o jakimś japończyku z z drugiej ręki tez można pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Moja propozycja to Abu Revo STX... najlepiej pierwsza generacja ... mam używam i chwałę sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrr Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 na m.pl jest multik quantum za 200 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Daiwa po Tatuli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 witam Bierz nie będziesz żałował.http://jerkbait.pl/topic/58638-s-abu-garcia-revo-elite-7-l/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Revo jest super, ale patrz na budżet 500-600pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Revo STX II gen, jak Kolega poszuka to bez problemowo w budżecie się zmieści, podobnie Curado 201E7. Ja revo kupiłem używkę Curado nówkę, sobie chwalę oba i to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafarus Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Również polecam Daiwa Tatula, miałem Aluminke i przeskok jakościowy jest spory, teraz miotam z R-type sparowane z tym samym patykiem i od 6-7g "lotne" jest bardzo przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Z używek Curado 201e7 tez mam i chwale sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 (edytowane) Jak do 30 gr to 51e. Jerki stawiają mały opór w wodzie. Ewentualnie 201e. Sx-stx według mnie słabiej latają bardziej lekkie przynęty. To tylko moje prywatne zdanie.(wszystkie miałem). Edytowane 23 Maja 2015 przez Wojtasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Tylko 51E ma alu przekładnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Morrum sx 3601 i oblecisz bez problemu podaną gramaturę , jak będziesz chciał lżej to szpulka avail i lepsze łożyska .Sprzęt na dożywocie, tylko okrąglaczek nie każdemu pasuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Tylko 51E ma alu przekładnię. Chyba jednak mosiądz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel84 Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Dzięki za rady. Wybór padł na tatule r 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 w takim przedziale to Tatule 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Miałem tatule type r w ręku robi bardzo pozytywne wrażenie . Jak dobrzę pamiętam to Novis ma tatule type r którą miałem w rękach i w stosunku do mojego nowego antaresa hg wypada lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Nie no, spłoniłem się nureczku. Gdzie tam moja Tatula do Twojego Antaresa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Tatula wbrew pozorom (cena) nie jest zła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Antek to mistrz w przedziale 10/100g ale swoje gabaryty ma. Lata z niego pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 kolega ma HG i powiem ci PILOT, AR jest tak fajny ze szkoda byloby mi zapinac do niego wiecej jak 60gr,wiecej pewnie ze da rade nawet 100 jak piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Ja przerobiłem tego sporo, ciągle sprzedaje, próbuje nowych zastosowań, ciągła rotacja ale AntaresaHG póki co trzymam przy sobie, coś w tym jesy, przypasował mi do jerków i dużych gum. Nawet kupiłem do niego zapasową fabryczną szpulkę ale chyba pójdzie do ludzi bo tylko leży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel84 Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 (edytowane) Po kilku wypadach musze przyznać, że do tatuli r nie mam zastrzeżeń. Rzucałem gumami na głowkach 7g i jerkami 32g. Odległość rzutu mnie w zupełności zadowala. Podejrzewam, że z lżejsza główka (4-5g) tez by nie było problemu. Chodzi płynnie. Ogólnie jestem zadowolony i polecam w tym przedziale cenowym Edytowane 31 Maja 2015 przez Pawel84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubanczyk Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Witam mam zamiar zakupić nowy sprzęt, tylko nie wiem jaki xDMoże macie coś godnego polecenia do 700zł Multik będzie podpięty do wędki do 40g głównie woblery (od 7-25g) i jerki (od 10-30g) niekiedy gumy na główce około 5gPotrzebuję coś sprawdzonego i w miarę lekkiego Może macie jakieś opinie o Okumie Helios Air? jak narazie to na niego stawiam :_)Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi