Skocz do zawartości

Multiplikator do średniego łowienia do 30g

Pawel84

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...

Witam,

Szukam multiplikatora który będzie współgrał z kijem st croix LTMU69XHF, przeznaczenie cięższe przynęty szczupakowe. 

Budżet do 2,5 tys.

Wpadł mi w oko ten model ale nie jestem pewien czy będzie ok, 

Shimano Calcutta Conquest 201 LINK

Proszę o poradę. 

Nie doradzajcie mu zetki do kija, który ma górę 80lb...akurat ten kij kupił ode mnie i wiem co potrzeba do niego.

Żeby ten kij miał okazję zapracować musi być dobrany odpowiedni hamulec i defacto mocny cały multiplikator.

Poza tym nawet do uchwytu w tym kiju zetka będzie ginąć w tym gnieździe i śmiesznie wyglądać oraz będzie permanentnie przeciążona.

Jedyny słuszny wybór ośmielę się wskazać, revo toro nacl 51, bo 61 zbyt szerokie przez szpulę a te same bebechy.

IMG_20151007_191756710.jpg

Edytowane przez Tomek88

Proszę o podpowiedź - mam możliwość kupić w dość okazyjnej cenie Tatule 100 HSL czy dołożyć i kupić Type R?. Czy między nimi jest różnica za którą warto dopłacić?. Czy Tatula 100 HSL obsłuży od 10 gr przynęty?

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Proszę o podpowiedź - mam możliwość kupić w dość okazyjnej cenie Tatule 100 HSL czy dołożyć i kupić Type R?. Czy między nimi jest różnica za którą warto dopłacić?. Czy Tatula 100 HSL obsłuży od 10 gr przynęty?

type r, będzie bardziej komfortowo pracowała w dolnych zakresach gramatury i te 10gr to już ciężar, który na zwykłej może być już trochę za mały, od ilu startuje kwestia trochę umowna, ale permanentnie chcąc ciskać 10gr to tylko type r z tych dwóch.

Witam,

Szukam multiplikatora który będzie współgrał z kijem st croix LTMU69XHF, przeznaczenie cięższe przynęty szczupakowe. 

Budżet do 2,5 tys.

Wpadł mi w oko ten model ale nie jestem pewien czy będzie ok, 

Shimano Calcutta Conquest 201 LINK

Proszę o poradę. 

Co masz na myśli pisząc cięższe przynęty szczupakowe? Max. 100 gramów, 200 czy więcej? Jakiej grubości linka zagości?

jak masz mozliwosc kupic okazyjnie HSL,to ja bym tak zrobil i dokupil ew.lekka szpule z ali.com,chociaz zwykla hsl smialo od 8gram mozesz smigac

Panowie pytanko, może niełatwe, a nawet dwa ;) Który z multików do lekkiego casta tak max ze 35 gram ma największą szpulę ?

Albo do jakiego można taką dokupić i włożyć ... ?

tatula ma wystarczajaca srednice do dalekich rzutow z lekka szpula ,0.18PP wejdzie,na oko okolo 70metrow,wiec do 35gram mozna by sie pokusic zejsc ze srednica do powiedzmy 0.14,o ile chcesz miec wiecej plecionki na mlynku.

moze 35gram bylo by przesada ,jesli chodzi o lekka szpule do tatuli,ta z ali

ale te 20 smialo bym zalozyl,i masz mlynek 4-20gram torpeda :D

Ja 5g+ mały canibal 7,5cm rzucam całkiem komfortowo z tatula 100hsl

Wyobraź sobie, że na te kilkanaście metrów, a może więcej (mogę zmierzyć) to ja sobie radzę royal kastking-iem i meppsem wirówką rozmiar 3 oraz plećką tri poseidon choć jak to piszą komfortowe to chyba nie jest.

Kurdę ten royal to niedoceniony mocno sprzęt jest :) Pytanie jak długo wytrzyma ...

Edytowane przez SlawekNikt

Pawelek,kto teraz takie modele kupuje? ABU Revo Premier? Większość początkujących castingowców nie kojarzy tej konstrukcji. Hm, to multik, z  którym po dokupieniu lżejszej szpuli można  udać się z pstrągowania na jerkowanie. A że konstrukcja parę latek ma? Nie jest to żadną wadą.

• Like 1