Skocz do zawartości

Multiplikator do średniego łowienia do 30g

Pawel84

Rekomendowane odpowiedzi

Tego nie wie nikt.

Zillion większy i cięższy więc teoretycznie powinien wiecej znieść. Mówię o TW1516 bez SV.

Poza tym w Zillione jest większa mozliwość wyboru nawoju/przełożenia jak również ma więcej łożysk. 

Magnetyk kontra SVS w Shimano też na korzyść Daiwy bo ma większą mozliwość regulacji i jest ona prostsza.

Niestey, jest trudniej dostępny i kosztuje więcej.

Tak przy okazji jeśli mowa o zmęczeniu to ciężko jest zajeżdzić multika (mnie się nie udało). Najczęściej padają łożyska szpulki ale ich wymiana nie jest droga a przyzwoite łożyska ogólnie dostępne.

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Chcę kupić multiplikator na sandacze do wędki Abu Veracity Cast 10-35. Wstępnie wybór padł na Tatule type r, albo tatule ct type r. Mam tylko pewien problem, mianowicie nie wiem, które przełożenie (7.3.1 czy 8.1.1) będzie się lepiej sprawować. Łowiłbym na gumy 7-15cm, główki 7-30g. Pozdrawiam kolegów po kiju.

A ja uwazam ze 8.1 to meczarnia i zarazem nieporozumienie.

Przy obciarzeniu juz 30g multik stawia opor i mam wrazenie ze jiguje juz z sandaczem na koncu zestwu. :-)

Ja stosuje 6.3 i 7.1 i tego juz nigdy nie zmienie.

Przy takim czuje komfort i relax a lowienie sprawia mi przyjemnosc.

Nawet ostatnio kupilem Ip79 i tak jak z moich poczatkow Tatula Type R.to meka.Reasumujac nie ma juz u mnie ani jednego ani drugiego.

Pisze to z moich doswiadczen.

Oczywiscie kazdy zalozy multik taki jak uwaza a moze komus pasuje przeloszenie np 8 .

Moje zdanie juz znacie :-))

Pozdrowionka Konrad

Edytowane przez kondzio 77

Mam Citica 201 e , chciałbym w przyszłym roku zamienić go na jakąś Tatulę.  Doradzi ktoś który model Tatuli będzie miał dokładnie takie same, lub bardzo podobne parametry? Citica spisuje się bardzo dobrze, bardzo się do niej przyzwyczaiłem, ale chciałbym mieć coś z Daiwy, a Tatula zbiera przednie opinie, więc to będzie mój drugi multik, na drugi zestaw. Dziękuję z góry za podpowiedzi.

• Like 1

Curado I zrobiło fajny przeskok, jest nowocześniejsze od poprzedników i bardzo przyjemne w użytkowaniu, jak sprawdza się po latach boju pokaże czas. Z tego co widzę wizualnie K różni się jedynie knobami, spustem i kolorystyką, po kształcie budy mam obawy, że środek też może być identyczny lub bardzo zbliżony.

Edytowane przez Tomek88

• 1 miesiąc temu...

Witam sprzedałem wędkę okoniową z myślą powrotu do casta, moim zdaniem więcej można robić.

Poszukuję multika do jerków max 40g

Do jakiś przynęt jest przystosowany ten multik?   Shimano SCORPION 71XG

Wiem że zaraz ktoś poleci Tatule ale już miałem 2 szt chciałbym poznać coś nowego

Dzięki za razy pozdrawiam :)

• 3 tygodnie później...

Podaj przedział cenowy i czy ma to być Multiplikator niskoprofilowy czy okrąglak.

http://www.fishing-for-men.de/download/BCdb.pdf

Tu taka mała ściągawka ale nie traktuj jej zbyt poważnie.

I sprawdź lepiej ten temat:

http://jerkbait.pl/topic/66997-poszukuję-multiplikatora-do-ciężkiej-roboty/page-14#entry2291893

Edytowane przez erqgth
  • Like 1