francisco scaramanga Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Cena nie istotna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Cena nie istotna.Jak nie istotna to bierz Daiwę Z 2020SHL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Poszukam gdzie to można kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Poszukam gdzie to można kupić.Japonia albo ktoś z forum. Mogę podesłać na priv info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Ok jak możesz podesłać info to super.Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Piekna bestia z tej Zetki ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Fajny multik, tak oglądam i widzę, że Ryoga też jest ciekawą alternatywą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Kwestia gustu płaskie czy krągłe Jeden i drugi to w końcu górna półka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Fajny multik, tak oglądam i widzę, że Ryoga też jest ciekawą alternatywą.Porównałem CC201 DC i Ryogę 2020L/zakupiłem od Andrzeja Stanka /Na razie długość rzutu na plus CC/w Ryodze wymienię łożyska na HS/ ale praca/masło w maśle / i jak mi się wydaje trwałość/wytrzymałość przekładni/ przy przynętach powyżej 100g jest przy Ryodze .Czekam na NFC BB 806 IM/,będzie sparowany z Ryogą do dużych gum/Hubertus będzie zbroił / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Co do Ryogi 2020l to potwierdzam masło w maśle.Teraz warto poczekać na nową odsłone Ryogi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Porównałem CC201 DC i Ryogę 2020L/zakupiłem od Andrzeja Stanka /Na razie długość rzutu na plus CC/w Ryodze wymienię łożyska na HS/ ale praca/masło w maśle / i jak mi się wydaje trwałość/wytrzymałość przekładni/ przy przynętach powyżej 100g jest przy Ryodze .Czekam na NFC BB 806 IM/,będzie sparowany z Ryogą do dużych gum/Hubertus będzie zbroił / Odległości z CC 201DC i R2020 są porównywalne. Różnica natomiast pomiędzy nimi zaczyna się holując konkret na kiju. Ryoga daje moc, stabilność holu, nie przepuszcza na hamulcu co w CC zdarza się szczególnie na firmowych okładzinach, polecam te z Carbontex-u. Duża korba też robi swoje, brak luzów poprzecznych wzbudza zaufanie przy ściąganiu dużych sterów, wirówek. Jedyny minus to gabaryt w stosunku do CC 201, ten ostatni lepiej leży w ręce. Ocena subiektywna... Warto mieć obydwa, wybrałem pośrednie rozwiązanie - CC 201DC do pomocy CC 101 + R1016HL. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Miał ktoś może do czynienia z Team Dragon Big Bait MF250iL ? Jakie ogólnie wrażenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Persi Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Co możecie powiedzieć o Multiku Abu Garcia Revo Vinch gen 4? Jakiej wielkości przynęty obsłuży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigbite Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Ja go biorę pod woblery głęboko chodzące do tego jest stworzony i taka maszynkę potrzebuje na nowy sezon. Ile uciągnie tego dokładnie ci nie powiem ale pewnie sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio76 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Witam. Jaki tani w miare dobry multik do wedki do 28g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 http://jerkbait.pl/topic/108742-s-shimano-curado-201hg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) Te Curado K ogarnie rzutowo 10g od dołu całkowitej masy przynęty? Szukam swojego pierwszego multika do przynęt 10-30g i waham się pomiędzy Tatulą CT Type R, a właśnie Curado K Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez pointman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Witam. Jaki tani w miare dobry multik do wedki do 28g ?Tani multiplikator to niestety, przeważnie wyrzucone pieniądze. Moim zdaniem najtańszym jakim warto się zainteresować to TATULA CT 100HSL. Bez problemów ogarnie Twoje potrzeby. Co prawda nówka to wydatek rzędu 600-700 zł, ale na giełdzie i OLX pojawiają się używane za około 300-400 zł. Mam dwa używane i nie mam do nich zastrzeżeń, pracują w zestawach z wędziskami 7-21g i 10-35g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Tani multiplikator to niestety, przeważnie wyrzucone pieniądze. Moim zdaniem najtańszym jakim warto się zainteresować to TATULA CT 100HSL. Bez problemów ogarnie Twoje potrzeby. Co prawda nówka to wydatek rzędu 600-700 zł, ale na giełdzie i OLX pojawiają się używane za około 300-400 zł. Mam dwa używane i nie mam do nich zastrzeżeń, pracują w zestawach z wędziskami 7-21g i 10-35g.Pozwolę sobie nie zgodzić się z kolegą, tatula to jest jedna z opcji, ale na pewno nie jest to jedyny multik "najtańszy jakim warto się zainteresować".Mam curado 71 (w ravenie za 560zł) od początku roku przy wędce do 21g, byłem z nim kilkanaście razy na rybach i nie wyobrażam sobie wrócić do daiwy W plecionie są abu garcia revo 4 sx albo revo 4 x. Rzucałem Sx-em, bardzo przyjemny multiplikator. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Mam curado 71 (w ravenie za 560zł) od początku roku przy wędce do 21g, byłem z nim kilkanaście razy na rybach i nie wyobrażam sobie wrócić do daiwy Przemek rozwiń powyższą wypowiedź ... czyli dlaczego nie tatula, a właśnie curado ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) Jeżeli chodzi o samo curado, to lepiej obsługuje przynęty z niższego zakresu niż tatulą, przez to ze ma płytszą i lżejsza szpulę.Jeżeli chodzi o hamulec, to:- moim zdaniem svs jest łatwiejszy w obsłudze.- łatwiej i przyjemniej mi się rzuca, mam wrażenie ze szpula nie wpada w wibrację jak przy magnetyka,- osiągam lepsze odległości,- nie muszę za każdym razem go ustawiać przy zmianie gramatury, tępo obrotu szpuli reguluje palcem, dzięki temu doskonale technikę rzutową.Wszystko kwestia indywidualna, latałem z magnetykiem ponad dwa lata i na nim uczyłem się rzucać, na dzień dzisiejszy tylko hamulec odśrodkowy Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez Przemek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) Moim zdaniem dla osób początkujących - domyślam się że takim jest @pio76 - lepszym, prostszym rozwiązaniem jest hamulec magnetyczny, ale może się mylę, bo sam jestem nadal jeszcze "zielony"... Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 curado 71 będzie łatwiejsze rzutowo od tatuli ct na początek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Co prawda nie miałem Curado w ręku, ale ciekawi mnie na czym opierasz tę opinię? Osobiście uczyłem się na Tatuli i uważam że jest to multiplikator bardzo "przyjazny" dla początkujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Też miałem tatulę i tatulę ct i uważam ze curado jest bardziej przyjazne użytkownikowi, na więcej można sobie pozwolić Nie chce zachwalać, to jest moje zdanie. Wszystko ma swoje zalety i wady, trzeba próbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi