slava Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 A steez sv 6.3 z 2013? czy lepiej 103 ? jak z rzutami lekkimi przynętami typu 5+ gumaA Steez SV to jest to co misie lubią najbardziej, czyli... miodzio do gramatury jakiej potrzebujesz. Od 5g z gumą to to katapultuje . Mówię z doświadczenia. Pozdrawiam,Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slava Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 A Steez SV to jest to co misie lubią najbardziej, czyli... miodzio do gramatury jakiej potrzebujesz. Od 5g z gumą to to katapultuje . Mówię z doświadczenia. Pozdrawiam,SławekJak już doczytałem do końca, to wydaje mi się że 5g z gumą poleci ze 103 już bardziej porównywalnie (może nieco naciągam, może już nie do końca pamiętam, bo miałem też 103). Komfort SV jest taki, że schodzi śmiało poniżej 5g z gumą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 A widział ktoś na ali lekką szpulkę do curado 71 ?Podłączam się pod pytanie o szpule do curado 71 i dodaje pytanie o łożyska. Niekoniecznie aliexpress, może ma ktoś coś sprawdzonego do przynęt 5-20g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Daiwa SS SV też się spokojnie sprawdzi w przedziale 5-20gr. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 (edytowane) Czy ktoś użytkuje tego multiplikator pod sandacza?LAUDA 72Czy można go jakos porównać do którychś modeli Daiwy ? Edytowane 24 Kwietnia 2020 przez salmon1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Bazuje na alphas sv Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 A czym się od zondy różni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 (edytowane) Głównie szpulą. Tutaj mamy szpule sv z duraluminu g1. Przełożenie również nieco wyższe. Nie jestem pewien z czego przekładnia. Zonda to na sto procent mosiądz. Sprawdziłem jest również mosiężna. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Kwietnia 2020 przez Xiaou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Przymierzam się z zamiarem zrobić sobie zapasowy kreciol pod opad sandaczowy,okoń na ciezko 10-30g Zastanawiam się w co lepiej przycelowac:Abu Garcia REVO MGXtremeDaiwa tatula sv tws 103 Za abu przemawia na pewno waga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi82 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Przymierzam się z zamiarem zrobić sobie zapasowy kreciol pod opad sandaczowy,okoń na ciezko 10-30g Zastanawiam się w co lepiej przycelowac:Abu Garcia REVO MGXtremeDaiwa tatula sv tws 103 Za abu przemawia na pewno waga.Mam Revo Mgxtreme 2 i 30 do niego to za dużo. Były Spigota na smarowaniu i powiedział że max 15g żeby go nie zajechać. Ja do takich gramatur używam i śmiało mogę polecić Revo MGX2. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) On chyba też ma wagę coś pod 150 ? O tym mowa ? Powiedz od ilu on startuje i do ilu komfortowo można ładować? Spodobał mi się jeszcze Daiwa Tatula SV TW 103XSL Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez Marcin1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi82 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 On chyba też ma wagę coś pod 150 ? O tym mowa ? Powiedz od ilu on startuje i do ilu komfortowo można ładować? Spodobał mi się jeszcze Daiwa Tatula SV TW 103XSLWaga katalogowa chyba 144g. U mnie chodzi od 5g plus guma 7cm do 20g i guma 12cm. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rigie Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 Witam, poszukuję multika który będę mógł spasować z kijem Dragon Black Rock 3-18, jednak mniejszych przynęt niż spinmady 4g nie użwam, więc multik fajnie jakby startował od tych 4g, a max to myślę 20-25g.Budżet, hmmm im taniej tym lepiej, więc i Aliexpress wchodzi w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nales Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 Witam, poszukuję multika który będę mógł spasować z kijem Dragon Black Rock 3-18, jednak mniejszych przynęt niż spinmady 4g nie użwam, więc multik fajnie jakby startował od tych 4g, a max to myślę 20-25g.Budżet, hmmm im taniej tym lepiej, więc i Aliexpress wchodzi w grę Może Spartacus z Ali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 (edytowane) Witam, poszukuję multika który będę mógł spasować z kijem Dragon Black Rock 3-18, jednak mniejszych przynęt niż spinmady 4g nie użwam, więc multik fajnie jakby startował od tych 4g,.. Może Spartacus z Ali?Bankowo! Pojemność szpulki predysponuje do takich przynęt. Kup Spartakusa, a będziesz mniej niż "średnio" zadowolony. Edytowane 20 Maja 2020 przez HaDe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 (edytowane) Witam, poszukuję multika który będę mógł spasować z kijem Dragon Black Rock 3-18, jednak mniejszych przynęt niż spinmady 4g nie użwam, więc multik fajnie jakby startował od tych 4g, a max to myślę 20-25g.Budżet, hmmm im taniej tym lepiej, więc i Aliexpress wchodzi w grę Nie będę odkrywczy proponując Tatulę CT 100, zapewni Ci pełne zaspokojenie Twoich wymagań za wyjątkiem ceny. Chyba, że uda Ci się trafić coś używanego.Natomiast mogę Ci z czystym sumieniem polecić https://allegro.pl/oferta/multiplikator-konger-streeto-cast-r-7200lh-do-ul-8405242725. Nie sugeruj się, że dystrybutor zaleca go do UL-a, bo do tego nadaje się jak wół do karety, ale do Twojego Black Rocka będzie pasował jak ulał. Mam go i używam aktualnie z wędziskiem 4-10g, ale używałem również z 7-21g i jest Edytowane 21 Maja 2020 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nales Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Bankowo! Pojemność szpulki predysponuje do takich przynęt. Kup Spartakusa, a będziesz mniej niż "średnio" zadowolony.Spartacus spokojnie daje rade. Tutaj łowi nim nawet UL. https://youtu.be/cvP7oQ_tyxA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Testował ktoś Lews speed spool lfs?Będzie to "gadać" z przynętami 7-15g?Szukam czegoś budżetowego do tego zakresu Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankazimierczak Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) Witam Mam pewną zagwostkę, otoż planuje złożenie nowego zestawu shimano zodias 1610mh 7-21 wedke chciialbym uzupelnic i tutaj wlasnie pojawia sie problem zastanawiam sie nad powyzszymi mlynkami nowym zillionem albo metanium.shimano metanium 2020 vs daiwa zillion 2021Ktory z tych multikow lepiej sie sprawdzi do przynet max 35 gramow ? Z gory dziekuje za porady i uwagi Pozdrawiam jan Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 ... tu podpowiedzi... Shimano Metanium Hg Left - New 2020 - Mefisto Fishing, Daiwa ZILLION TW 1000HL - NEW 2021 - Mefisto FishingTu są podpowiedzi. Zdecydowanie Metanium. Wynika to nawet z parametru pojemności/ ,,wagomiaru" linki podanego przez producenta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankazimierczak Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) super dzieki zapomnailem tylko wspomniec ze zestaw bedzie mi sluzyl do polowu szczupaka sandacza "na lekko" pozdrawiam Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez jankazimierczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Witam Mam pewną zagwostkę, otoż planuje złożenie nowego zestawu shimano zodias 1610mh 7-21 wedke chciialbym uzupelnic i tutaj wlasnie pojawia sie problem zastanawiam sie nad powyzszymi mlynkami nowym zillionem albo metanium.shimano metanium 2020 vs daiwa zillion 2021Ktory z tych multikow lepiej sie sprawdzi do przynet max 35 gramow ? Z gory dziekuje za porady i uwagi Pozdrawiam janSprawdzałeś, czy 35 g przynęty Zodias udźwignie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankazimierczak Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Sprawdzałeś, czy 35 g przynęty Zodias udźwignie?zamierzam przekaldac multika pomiedzy 2 wedkami jedna nowa - zodias do 21 druga stary diaflex do 35 bodajze czy tam 30 ale cos kolo tego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankazimierczak Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 zamierzam przekaldac multika pomiedzy 2 wedkami jedna nowa - zodias do 21 druga stary diaflex do 35 bodajze czy tam 30 ale cos kolo tego pytanie tylko jakie przynety ogarnia metanium oraz zillion gora i dol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Sprawdzałeś, czy 35 g przynęty Zodias udźwignie?Zobacz na YT Sławek Soboleski,to Ci "gały wyjdą" ze zdziwienia ile ten kijek może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi