Skocz do zawartości

Multiplikator do średniego łowienia do 30g

Pawel84

Rekomendowane odpowiedzi

A steez sv 6.3 z 2013? czy lepiej 103 ? jak z rzutami lekkimi przynętami typu 5+ guma

A Steez SV to jest to co misie lubią najbardziej, czyli... miodzio do gramatury jakiej potrzebujesz. Od 5g z gumą to to katapultuje ;). Mówię z doświadczenia.

Pozdrawiam,

Sławek

A Steez SV to jest to co misie lubią najbardziej, czyli... miodzio do gramatury jakiej potrzebujesz. Od 5g z gumą to to katapultuje ;). Mówię z doświadczenia.

Pozdrawiam,

Sławek

Jak już doczytałem do końca, to wydaje mi się że 5g z gumą poleci ze 103 już bardziej porównywalnie (może nieco naciągam, może już nie do końca pamiętam, bo miałem też 103). Komfort SV jest taki, że schodzi śmiało poniżej 5g z gumą.

• 3 tygodnie później...

Głównie szpulą. Tutaj mamy szpule sv z duraluminu g1. Przełożenie również nieco wyższe. Nie jestem pewien z czego przekładnia. Zonda to na sto procent mosiądz.

Sprawdziłem jest również mosiężna.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Xiaou

Przymierzam się z zamiarem zrobić sobie zapasowy kreciol pod opad sandaczowy,okoń na ciezko 10-30g

Zastanawiam się w co lepiej przycelowac:

Abu Garcia REVO MGXtreme

Daiwa tatula sv tws 103

Za abu przemawia na pewno waga.

Mam Revo Mgxtreme 2 i 30 do niego to za dużo. Były Spigota na smarowaniu i powiedział że max 15g żeby go nie zajechać. Ja do takich gramatur używam i śmiało mogę polecić Revo MGX2.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

On chyba też ma wagę coś pod 150 ? O tym mowa ? Powiedz od ilu on startuje i do ilu komfortowo można ładować?

Spodobał mi się jeszcze Daiwa Tatula SV TW 103XSL

Waga katalogowa chyba 144g. U mnie chodzi od 5g plus guma 7cm do 20g i guma 12cm.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...

Witam, 

poszukuję multika który będę mógł spasować z kijem Dragon Black Rock 3-18, jednak mniejszych przynęt niż spinmady 4g nie użwam, więc multik fajnie jakby startował od tych 4g, a max to myślę 20-25g.

Budżet, hmmm im taniej tym lepiej, więc i Aliexpress wchodzi w grę :) 

Witam,

poszukuję multika który będę mógł spasować z kijem Dragon Black Rock 3-18, jednak mniejszych przynęt niż spinmady 4g nie użwam, więc multik fajnie jakby startował od tych 4g, a max to myślę 20-25g.

Może Spartacus z Ali?

Witam, 

poszukuję multika który będę mógł spasować z kijem Dragon Black Rock 3-18, jednak mniejszych przynęt niż spinmady 4g nie użwam, więc multik fajnie jakby startował od tych 4g,..

Może Spartacus z Ali?

Bankowo! Pojemność szpulki predysponuje do takich przynęt.

Kup Spartakusa, a będziesz mniej niż "średnio" zadowolony.

Edytowane przez HaDe

Witam, 

Nie będę odkrywczy proponując Tatulę CT 100, zapewni Ci pełne zaspokojenie Twoich wymagań za wyjątkiem ceny. Chyba, że uda Ci się trafić coś używanego.

Natomiast mogę Ci z czystym sumieniem polecić https://allegro.pl/oferta/multiplikator-konger-streeto-cast-r-7200lh-do-ul-8405242725. Nie sugeruj się, że dystrybutor zaleca go do UL-a, bo do tego nadaje się jak wół do karety, ale do Twojego Black Rocka będzie pasował jak ulał. Mam go i używam aktualnie z wędziskiem 4-10g, ale używałem również z 7-21g i jest :good:

Edytowane przez Alexspin

• 1 miesiąc temu...
  • 9 miesięcy temu...

Witam 

Mam pewną zagwostkę, otoż planuje złożenie nowego zestawu shimano zodias 1610mh 7-21 wedke chciialbym uzupelnic i tutaj wlasnie pojawia sie problem zastanawiam sie nad powyzszymi mlynkami nowym zillionem albo metanium.

shimano metanium 2020 vs daiwa zillion 2021

Ktory z tych multikow lepiej sie sprawdzi do przynet max 35 gramow ? 

Z gory dziekuje za porady i uwagi 

Pozdrawiam 

jan

Edytowane przez Jano

... tu podpowiedzi... Shimano Metanium Hg Left - New 2020 - Mefisto FishingDaiwa ZILLION TW 1000HL - NEW 2021 - Mefisto Fishing

Tu są podpowiedzi. Zdecydowanie Metanium. Wynika to nawet z parametru pojemności/ ,,wagomiaru" linki podanego przez producenta.

• Like 2

Witam 

Mam pewną zagwostkę, otoż planuje złożenie nowego zestawu shimano zodias 1610mh 7-21 wedke chciialbym uzupelnic i tutaj wlasnie pojawia sie problem zastanawiam sie nad powyzszymi mlynkami nowym zillionem albo metanium.

shimano metanium 2020 vs daiwa zillion 2021

Ktory z tych multikow lepiej sie sprawdzi do przynet max 35 gramow ? 

Z gory dziekuje za porady i uwagi 

Pozdrawiam 

jan

Sprawdzałeś, czy 35 g przynęty Zodias udźwignie?

• Like 1