Skocz do zawartości

Multiplikator do średniego łowienia do 30g

Pawel84

Rekomendowane odpowiedzi

Kij masz dosyc potężny, ale głęboko i ładnie sie ładujący, problem jest w tym ze do przynęt które podałeś pasowały by multiki o oczko mniejsze, rozmiarowo - shimano 51/1001/ 101 w daiwach modele Wielkości 103,

105

Moim typem by była Daiwa t3 sv , Daiwa t3 1016 +szpula sv, steez.

Pasuje jeszcze Alphas sv, Daiwa ss sv, moze nowe shimano w rozmiarach 70 ?

• Like 2

Jak dla mnie to o za mocny kij i za mocne multiplikatory pod takie łowienie.

Wybrałbym kij MF, ewentualnie ML z serii Inshore, do tego tak jak pisze meme daiwę. Moze T3 MX?

Sam pod takie łowienie właśnie kupiłem Alphasa SV.

Mistrzowski do takich celów jest najnowszy CC 101 ale cena zabija.

Czy kij za mocny? Dyskutowałbym.

To jednouncjówka. Wg. mnie, 30 g to praktycznie koniec jego możliwości rzutowych. Ładnie się gnie i wydaje mi się, że jest stworzony do takich przynęt.

Zdaję sobie jednak sprawę, że multiplikatory są "o oczko" za duże.

Cena proponowanych modeli jest dla mnie zaporowa. Nie chciałbym na ten cel przeznaczyć więcej niż 800 zł.

Jeżeli kij jest według Ciebie ok ( miałem kiedyś taki sam nawet i według mnie mozna było jeszcze +15 gram

Do tego co pisałeś ) to tak na szybko multiki w budżecie

Revo lt6 i cała rodzina podobnych

Shimano w rozmiarach 51, 71

Daiwa w rozmiarach 103,105 najtaniej td-z stara żabka brzydka, płaska ale ma lekka szpulę gigsa i ładnie lata z tęgo, Daiwa sol używki w przedziale 400-600, alphas 103, i oczywiście t3

Troche tych kołowrotków jest :)

• 4 tygodnie później...

Witam,

Szukam kolowrotka do wedki ktora planuje zakupic Savage Gear Butch Light 15-42g albo Savage Gear Black Jerk do 60g.

Opcje to

Daiwa Crossfire 150L

Quantum Accurist 501

Daiwa Air 100HL

Daiwa Laguna 100HL

Przynety glownie gumy do 40g i lowienie 80% kanaly.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Witam,

Szukam kolowrotka do wedki ktora planuje zakupic Savage Gear Butch Light 15-42g albo Savage Gear Black Jerk do 60g.

Opcje to

Daiwa Crossfire 150L

Quantum Accurist 501

Daiwa Air 100HL

Daiwa Laguna 100HL

Przynety glownie gumy do 40g i lowienie 80% kanaly.

pomysl o abu revo...

jak cast nie podejdzie latwiej Ci bedzie sprzedac :P

na gieldzie masz stx-a 

Szukam baitcastera ...

Jestem nowy w tym temacie takze slownictwo jeszcze ze spina ...

Myslalem nad REVO ale troche drogie na probe, co do gieldy to kupowanie nie tak bardzo bo mieszkam w UK.

nie znam tych co wymieniles, kup ten ktory CI sie najbardziej podoba jak chcesz tylko sprobowac, a jak juz sprobujesz i cie sie spodoba to zobaczysz ze cena nie bedzie preszkodą :) wtedy przewertuj forum, tu juz wszystko zostalo napisane (sam tez sie o tym przekonalem)

Pozdro!

Edytowane przez hose4ras

nie znam tych co wymieniles, kup ten ktory CI sie najbardziej podoba jak chcesz tylko sprobowac, a jak juz sprobujesz i cie sie spodoba to zobaczysz ze cena nie bedzie preszkodą :) wtedy przewertuj forum, tu juz wszystko zostalo napisane (sam tez sie o tym przekonalem)

Pozdro!

No wlasnie chcialbym kupic dobrze zeby nie kupowac za pare tyg nic nowego...

zobaczysz ze jak spodoba Ci sie zabawa z multikiem to na jednym sie nie skonczy

jeszcze bedziesz mial wiele pytan bez odpowiedzi:) zarwij nocke i znajdziesz odpowiedz na wszystko albo nie mysl o tym i kup stx-a, tatula tez bedzie gitara, na ebau za spoko kase mozna dorwac i przysla Ci do UK

zobaczysz ze jak spodoba Ci sie zabawa z multikiem to na jednym sie nie skonczy

jeszcze bedziesz mial wiele pytan bez odpowiedzi:) zarwij nocke i znajdziesz odpowiedz na wszystko albo nie mysl o tym i kup stx-a, tatula tez bedzie gitara, na ebau za spoko kase mozna dorwac i przysla Ci do UK

Spoko spoko wedek juz w garazu mi sie nazbieralo troche takze wiem mniej wiecej o co chodzi.

Drapiezniki to dla mnie zabawa na zimowe weekendy kiedy feederek odatawiony bo za zimno siedziec w jednym miejscu.