hose4ras Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 a moze kolega co sprzedaje stxa zgodzi sie na wysylke do uk, ja kupuje sprzet z japoni i ze stanow i nie mam z tym problemu, dla chcacego nic trudnego ja polecam Ci abu revo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Jakby Ci się trafiła gdzieś Daiwa Tatula Type R ( nie musi być 103, 100 też da radę) to mógłbyś być zadowolony. Tyle, że ta z mniejszym przełożeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Zamiast Revo wolałbym Tatulę. Nawet zwykłą 100HL albo HSL. Używam już kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Zamiast Revo wolałbym Tatulę. Nawet zwykłą 100HL albo HSL. Używam już kilka lat. A tak z czystej ciekawości co jest takiego w daiwie że revo odpada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Revo stx jest lżejszy od tatuli no i jest akurat dostępny na giełdzie wiec namawiałem kolegę, myśle ze do nauki jednak revo będzie bardziej przyjazny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 A tak z czystej ciekawości co jest takiego w daiwie że revo odpada?TWS. Jest sprawdzona przez wielu i nie słychać narzekań. Z 3 generacją Abu były problemy. Miałem SX i STX poprzedniej generacji i po przejściu na Tatulę poczułem różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Revo stx jest lżejszy od tatuli no i jest akurat dostępny na giełdzie wiec namawiałem kolegę, myśle ze do nauki jednak revo będzie bardziej przyjazny.To że coś jest lżejsze to nie znaczy że to dobrze. Jak widziałem Revo u kolegi to wydaje mi się że jest mniejszy od Tatuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 (edytowane) A ja polecę do nauki i na dłużej revo sx, zakres który ma obsługiwać to 10 do 50 gram więc go nie zabijesz. Jest podatny na tuning,i ma fajny hamulec rzutowy. I najważniejsze nowy jest do kupienia na ebayu za około 100 eurasów. Załapiesz bakcyla to połowisz nim dłużej nie to sprzedasz z małą stratą. Edytowane 26 Listopada 2016 przez welpa1809 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 To że coś jest lżejsze to nie znaczy że to dobrze. Jak widziałem Revo u kolegi to wydaje mi się że jest mniejszy od Tatuli.Mi akurat tatula nie podeszła za to revo sobie chwale ale to może kwestia gustu:) Tatula to napewno pożądana maszynka jak za swoją cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Z 3 generacją Abu były problemy. A coś bliżej, wypadałoby uświadomić nowego kolegę, trochę abusiów revo przewineło się przez moje łapki i awarie spowodowane były z winy użytkownika a nie sprzętu. Pomijam przygodę z premierem opisaną na forum. Ogólnie są to udane konstrukcje i jak używa się ich zgodnie z przeznaczeniem to awaryjność nie jest większa jak innych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 napisze takoba sa fajne ,tak wiec ktorego bys nie wybral,dokonasz dobrego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 A ja polecę do nauki i na dłużej revo sx, zakres który ma obsługiwać to 10 do 50 gram więc go nie zabijesz. Jest podatny na tuning,i ma fajny hamulec rzutowy. I najważniejsze nowy jest do kupienia na ebayu za około 100 eurasów. Załapiesz bakcyla to połowisz nim dłużej nie to sprzedasz z małą stratą.Podatny na tuning? To znaczy dołożenie łozysk? Do Tatuli 4 sztuki dokładasz bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 (edytowane) Podatny http://www.avail.jp/customize/abu/revo_sx/index.html#ad-image-1 wystarczy szpulka plus łożyska. Można taki light i medium z jednego młynka wycisnąć. Edytowane 26 Listopada 2016 przez welpa1809 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 w tej wersji jest gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Do Tatuli też pełen wybór akcesoriów. Pewnie nawet więcej. I taniej. Aliexpress. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 (edytowane) no i zeby nie bylo gorzejtak wiec oba sa fajne Edytowane 26 Listopada 2016 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Do Tatuli też pełen wybór akcesoriów. Pewnie nawet więcej. I taniej. Aliexpress.niby tak,swoja droga ciekawe gdzie avail,hedgehog,zpi czy ktf maja swoje fabryki?,trzeba by sie zastanowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Kolego @Alzak tak wiec jak masz w UK dostępną tatule to bierz a jak nie to bierz stxa z giełdy. Dobranoc Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Jak mieszka w UK to chyba ma amazona tez sx czy tatula - ja bym w tym schemacie rozpatrywał stx ma mieszany hamulec ktory mi sie przyjemniej nie podoba.... Ogólnie Daiwa ma lepsza jakosc pracy, według mnie lepszy hamulec rzutowy o tws nie wspomnę Pomyśl tez o daiwe tatuli ct - troche wezsza od zwykłem. Pamietam jak napalilem sie kiedyś na revo sx - specjalnie jechałem z Białegostoku pociągiem do Warszawy aby kupić go, byl to 1 nowy multik w moim życiu zanim wróciłem do Białegostoku to juz w pociągu przewinął pewnie pare "kilometrów" na sucho 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Obydwa multiki są dostępne na angielskim Amazonie, czy eBay "od ręki". Wysyłka wprost z UK, wiec cła nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Obydwa multiki są dostępne na angielskim Amazonie, czy eBay "od ręki". Wysyłka wprost z UK, wiec cła nie ma. ale kolega chyba mial ograniczony budżet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alzak Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Daiwa kupiona Type R 100XSL Sent from my LG-H815 using Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Daiwa kupiona Type R 100XSL Sent from my LG-H815 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alzak Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Teraz tylko dobry kijek musze kupic nie wiem czy Butch Light bedzie odpowiedni czy zdecydowac sie na cos innego... Sent from my LG-H815 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki1983 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Może zwykła Tatula 100 + plus lekka szpula...w tej cenie chyba dobry wybór,jak nie najlpszy.Używałeś takiego rozwiązania? Właśnie się zastanawiam czy,i o ile zwiększyła by się odległość rzutu po założeniu lżejszej szpulki 12gr do Tatuli 100HSL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi