Skocz do zawartości

Multiplikator do średniego łowienia do 30g

Pawel84

Rekomendowane odpowiedzi

Revo stx jest lżejszy od tatuli no i jest akurat dostępny na giełdzie wiec namawiałem kolegę, myśle ze do nauki jednak revo będzie bardziej przyjazny.

To że coś jest lżejsze to nie znaczy że to dobrze. Jak widziałem Revo u kolegi to wydaje mi się że jest mniejszy od Tatuli.

A ja polecę do nauki i na dłużej revo sx, zakres który ma obsługiwać to 10 do 50 gram więc go nie zabijesz. Jest podatny na tuning,i ma fajny hamulec rzutowy. I najważniejsze nowy jest do kupienia na ebayu za około 100 eurasów. Załapiesz bakcyla to połowisz nim dłużej nie to sprzedasz z małą stratą.

Edytowane przez welpa1809
  • Like 1

To że coś jest lżejsze to nie znaczy że to dobrze. Jak widziałem Revo u kolegi to wydaje mi się że jest mniejszy od Tatuli.

Mi akurat tatula nie podeszła za to revo sobie chwale ale to może kwestia gustu:)

Tatula to napewno pożądana maszynka jak za swoją cenę.

Z 3 generacją Abu były problemy.

A coś bliżej, wypadałoby uświadomić nowego kolegę, trochę abusiów revo przewineło się przez moje łapki i awarie spowodowane były z winy użytkownika a nie sprzętu. Pomijam przygodę z premierem opisaną na forum. Ogólnie są to udane konstrukcje i jak używa się ich zgodnie z przeznaczeniem to awaryjność nie jest większa jak innych firm.

A ja polecę do nauki i na dłużej revo sx, zakres który ma obsługiwać to 10 do 50 gram więc go nie zabijesz. Jest podatny na tuning,i ma fajny hamulec rzutowy. I najważniejsze nowy jest do kupienia na ebayu za około 100 eurasów. Załapiesz bakcyla to połowisz nim dłużej nie to sprzedasz z małą stratą.

Podatny na tuning? To znaczy dołożenie łozysk? Do Tatuli 4 sztuki dokładasz bez problemu.

Jak mieszka w UK to chyba ma amazona tez :) sx czy tatula - ja bym w tym schemacie rozpatrywał :) stx ma mieszany hamulec ktory mi sie przyjemniej nie podoba.... Ogólnie Daiwa ma lepsza jakosc pracy, według mnie lepszy hamulec rzutowy o tws nie wspomnę :) Pomyśl tez o daiwe tatuli ct - troche wezsza od zwykłem.

Pamietam jak napalilem sie kiedyś na revo sx - specjalnie jechałem z Białegostoku pociągiem do Warszawy aby kupić go, byl to 1 nowy multik w moim życiu :) zanim wróciłem do Białegostoku to juz w pociągu przewinął pewnie pare "kilometrów" na sucho :D

• Like 3

Może zwykła Tatula 100 + plus lekka szpula...w tej cenie chyba dobry wybór,jak nie najlpszy.

Używałeś takiego rozwiązania? Właśnie się zastanawiam czy,i o ile zwiększyła by się odległość rzutu po założeniu lżejszej szpulki 12gr do Tatuli 100HSL.