Kuba Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Niestety nie. Wylowili i zabrali. Bialotyb też. Wszystko zgodnie z prawem. A ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Cytuję fragment artukułu, do którego linka podałeś: "jeśli byśmy odławiali szczupaka po 1 maja to byśmy nie uzyskali ikry, dzięki której zarybiamy jezioro"Wynika z niego, że zębate zostały dawcami ikry/mlecza w jakimś ośrodku. Tak więc musiały zostać do niego zabrane.Tak ja to rozumiem. Czy pozyskany w ten sposób wylęg trafi akurat do jeziora Necko, a jeśli jednak to w jakiej ilości - to już inna kwestia. Natomiast samo pozyskanie tarlaków i zabranie ich to raczej normalny element gospodarki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Niestety nie. Wylowili i zabrali. Bialotyb też. Wszystko zgodnie z prawem. A Ano zabrali.A jak inaczej ryby miały się znaleźć w ośrodku zarybieniowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 https://augustowskireporter.pl/aktualnosci/10687-odlowili-szczupaka.htmlJeśli ktoś miał zamiar wybrać się tam na szczupaka, proponuję zmienić plany. … to odpowiem Koledze...w trzech turach zostało zarybione w Necku/ Rospudzie 850 tys. sztuk szczupaka, najwyższa transza w ostatnich 3-4 latach. Kolega Maciek K., Skarbnik Koła w trzecim brał udział.Od 2016 odłowów gospodarczych nie ma na tej wodzie. Tarlaki też trzeba pozyskać, jak się wcześniej dokłada do wody. Z tego co wiadomo, to Milosciwie Panujący Prezs PZW był nie raz już w Mieście i kilku innych w regionie i prowadzone były rozmowy. Widocznie już jakiś czas temu stwierdzono ,że z licencje dają dużo większe wpływy budżetowe niż odłowy. A miejscowi wędkarze też nie trawią siat rybaków, czy kłusoli i obieg informacji i działania dają efekty... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 eee... a tak poza tym, to co to jest 300 kg szczupaków z 400 ha? Jakoś ta ilość nie zrobiła na mnie mega wrażenia. Jakby napisali 30 ton, to już inna bajka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Nie z 400 a 500 bo Necko i Rospuda liczą się razem.300 kg to odłowią wedkarze w tydzień jak bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 chyba 10 ciu wędkarzy jak bierze a sądzę ,że tam łowi kilka razy tylu.Oby tylko "odławiali" a nie beretowali wszystkiego ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokodyl Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 A tu taka miła rybka złowiona w okolicy Augustowa Dokładnie 100cm 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokodyl Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 A tu taka miła rybka złowiona w okolicy Augustowa Dokładnie 100cm IMG_4711.JPG Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Chyba poznaje tereny. Wychowałem się tam. Pozdrooooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Chyba poznaje tereny. Wychowałem się tam. PozdroooooooWybacz ale nie bardzo wierze w to aby ten wycinek trzcin pozwalał Ci zidentyfikować miejscówkę.Takich ujęć tam można zrobić pewnie tysiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Pewnie tak. Jak Bóg da może jak będziesz w lipcu w okolicach to zabierzmy się razem na łódź i pokażę Ci parę lepszych wycinków. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 https://augustowskireporter.pl/aktualnosci/10970-zakaz-polowow-sieciowych.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braco Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Panowie proszę o pomoc, nie wiem gdzie jest miejsce na forum by o to pytać, ale może tu zaglądają jacyś obeznani w okolicy. Jadę do kopanicy, na tak samo nazwane jezioro, łączy się ono z j. Tobolowo. Że ryb tam nie ma to już wiem, chce się dowiedzieć tylko kto jest zarządca tego jeziora i jak moge uzyskać pozwolenia.Druga sprawa to może ktoś poleci jakaś rzekę w okolicy? Wykupilbym dniówki w tamtejszym PZW jeśli warto gdzieś pochodzic. Nie mam wielkich wymagań co do ryb byle coś plywalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 (edytowane) Panowie proszę o pomoc, nie wiem gdzie jest miejsce na forum by o to pytać, ale może tu zaglądają jacyś obeznani w okolicy. Jadę do kopanicy, na tak samo nazwane jezioro, łączy się ono z j. Tobolowo. Że ryb tam nie ma to już wiem, chce się dowiedzieć tylko kto jest zarządca tego jeziora i jak moge uzyskać pozwolenia.Druga sprawa to może ktoś poleci jakaś rzekę w okolicy? Wykupilbym dniówki w tamtejszym PZW jeśli warto gdzieś pochodzic. Nie mam wielkich wymagań co do ryb byle coś plywaloOdnośnie Kopanicy: 2 minuty w googlach: http://lgr-pojezierze.eu/wp-content/uploads/2014/04/przewodnik-w%C4%99dkarski.pdf Użytkownik rybacki - zezwolenia wędkarskie: Michał Osewski, tel. 600 994 266, Tobołowo 6c Żeby nie było że wiedziałem..... Nigdy nie byłem nad tymi jeziorami. Edytowane 21 Sierpnia 2020 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 (edytowane) Odnośnie Kopanicy: 2 minuty w googlach: http://lgr-pojezierze.eu/wp-content/uploads/2014/04/przewodnik-w%C4%99dkarski.pdf Użytkownik rybacki - zezwolenia wędkarskie: Michał Osewski, tel. 600 994 266, Tobołowo 6c Żeby nie było że wiedziałem..... Nigdy nie byłem nad tymi jeziorami.A ja byłem, nawet w tym tygodniu. Powiem więcej, mieszkałem nad jeziorem Tobołowo 23 lata. Ta część jeziora w Kopanicy jest niestety o wiele mniej atrakcyjna niż ta w samym Tobołowie. Z drapieżników możesz liczyć na szczupaki, jako tako brały mimo upałów. Okonie możesz olać, po nich pozostało jedynie wspomnienie. Jeśli interesują Cię karpiowate spróbuj na lina. Jest go sporo ale niestety dominują osobniki które da radę podnieść do góry na wędce bez podbieraka. Edytowane 21 Sierpnia 2020 przez Pumba 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Druga sprawa to może ktoś poleci jakaś rzekę w okolicy? Wykupilbym dniówki w tamtejszym PZW jeśli warto gdzieś pochodzic. Nie mam wielkich wymagań co do ryb byle coś plywaloHańcza i Marycha. Wczoraj kupiłem zezwolenia na PZW Białystok. Będę nad Szelmentem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 Cześć. Wybieram się do Augustowa. Podpowiedzcie gdzie się wybrać poszukać z delikatnym patykiem okonie. W Nettcie coś pływa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 ... na pewno wąsate . Praktycznie od Portu do ,,wylotu", czyli połączenia rzeki z Neckiem możesz ogarniać street fishing. Patyk raczej dłuższy, tak od 2,30. Znajomi po 2,70 stosują, wklejki. Jakieś twisterki, w brudnych kolorach, tiogopodobne. Pod samym mostem można, z obydwu stron, od jeziora. Obecnie i tak wszystko jest spóźnione, o tym , już tu wiele napisane zostało. Fajne jest nocne łowienie na bulwarze przy oświetleniu i zmieniających się kolorach podświetlenia mostu. Tu już zestaw z wyższej kategorii wagowej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Dzięki. W nocy masz na myśli sandały? Zamierzałem zabrać streeto air xul 1.9m :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 ...raczej szczupaki i sum. Zębate łowiłem celowo, bez szałów rozmiarowych ale coś się działo. Wypad u Kolegi w najbliższym czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Dzięki. Z wąsatymi myślałem,że żartujesz ;] W środę jadę na kilka dni z rodziną, także możliwości będą ograniczone ale coś się uda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 https://augustow.org/2021/ryby-bogactwem-ziemi-augustowskiej/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Też będę w tym okresie w Augustowie i spróbuję swoich sił w okolicznych wodach , może uda się minąć gdzieś po drodze ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 3 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 (edytowane) Jutro uderzam na studziennicze bądź białe , w zależności na którym uda mi się w miarę sensowną łódź z silnikiem wypożyczyć to dam znać co i jak Edytowane 3 Czerwca 2021 przez AdrianMa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi