Boczek322 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 (edytowane) możesz zamówić u Tomka 3maj link http://lowisko.net/swidry-piki-noze.html Edytowane 31 Grudnia 2015 przez Boczek322 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Widziałem w akcji Tonara i Mikado. Jedno i drugie mogę spokojnie polecić, choć to odmienne konstrukcje. Mikado wygląda zupełnie, jak jeden z modeli słynnej Mory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 kupiłem Tonara i jest bardzo ostry wiercę bez problemu i wysiłku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczek322 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Widziałem w akcji Tonara i Mikado. Jedno i drugie mogę spokojnie polecić, choć to odmienne konstrukcje. Mikado wygląda zupełnie, jak jeden z modeli słynnej Mory...tylko jaka różnica w cenie mikado a mora ,tylko jestem ciekaw jak wygląda sprawa z nożami do mikado ??? jeszcze nie spotkałem w sklepach . Edytowane 2 Stycznia 2016 przez Boczek322 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Kręciłem zarówno Mikado jak i Tonarem - moim faworytem jest Tonar i jego używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Panowie podłączę się do tematu,bo mam problem ze świdrem mikado-jest ostry,a mimo to miele w lodzie i nie chce wiercić. Pierwsze 5-10 cm idzie jak w masło,a potem miele.Dodam,że próby przestawienia konta ostrzy też nic nie dają. Czy ktoś wie jak na to zaradzić? Raczej odradzam zakup tego świdra,bo jest zrobiony z cienkich materiałów,zgrzewy(spawy) puściły po kilku wypadach,i blachy z których jest zrobiona spirala ,do odprowadzania lodu też zaczęły się odrywać od reszty.Być może trafił mi się taki egzemplarz,ale kolega ma tonara i z nim jest wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Ja kupiłem niedawno tonara i powiem, że jest bardzo ostry. Zrobiłem już sporo dziur i wszystko super tylko plastik widać, że Rosja.I co jakiś czas muszę dokręcać śruby przy ostrzach, bo się luzują po wierceniu dziur.Ale polecam szczerze, w tej cenie SUPER. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaGacek Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 cyprys19 - czy prowadzisz przez cały czas pionowo świder? "Kolebanie" na boki, powoduje, że ostrza nie biorą lodu - wiercić należy na dwie ręce i należy trzymywać oś obrotu. silurus - nakreć na śruby taśmę teflonową (biała taśma hydrauliczna) powinno rozwiązać problem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 cyprys19 - czy prowadzisz przez cały czas pionowo świder? "Kolebanie" na boki, powoduje, że ostrza nie biorą lodu - wiercić należy na dwie ręce i należy trzymywać oś obrotu. silurus - nakreć na śruby taśmę teflonową (biała taśma hydrauliczna) powinno rozwiązać problem.dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 cyprys19 - czy prowadzisz przez cały czas pionowo świder? "Kolebanie" na boki, powoduje, że ostrza nie biorą lodu - wiercić należy na dwie ręce i należy trzymywać oś obrotu. silurus - nakreć na śruby taśmę teflonową (biała taśma hydrauliczna) powinno rozwiązać problem.staram się trzymać równo,nie wyobrażam sobie wiercenia jedną ręką...,ale chyba masz rację,bo wydaje mi się,że się badziewna rurka zgięła i dlatego kolebie się przy wierceniu. może to dobry trop.dzięki za odp. jak coś zaradzę dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 W Juli promocja na świdry Kayoba. 129 zł. http://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/wedkarstwo/wedkarstwo-podlodowe2/swidry-do-przerebli-iakcesoria/swider-do-lodu-779075 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Ostrza w świdrze Tonar mogą nie brać z powodu ułamania bardzo małego kawałka czubka ostrza, u mnie tak było i po wymianie ostrzy jest ok. Ja załatwiłem ostrza w taki sposób, że idąc po lodzie stóknąłem (jak szedłem to się oparłem ) nim kilka razy o lód i to wystarczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi