Skocz do zawartości

Wiosenne pstrągi

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

Cóż, post moja pierwsza troszkę stracił na ważności, gdyż większość z tu obecnych ma już na koncie pierwsze rybki. Dlatego dla lubiących kropki i chętnych dzielenia się sukcesem otwieram nowe miejsce. Może się przyjmie?!? :mellow:

Dziś z Andrzejem szukaliśmy wiosny w górach. Dostałem lekcję od mistrza i mimo, że okazów nie uświadczyliśmy, to tylko powąchałem rybkę kolegi. Trzeba czekać aż opadnie ta lodowata wysoka woda...

Pozdrawiam

post-43-1348913195,0768_thumb.jpg

post-43-1348913195,1269_thumb.jpg

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

hehe... widzę że wątek żyje własnym życiem i zmienia fora jak rękawiczki. Dziś już zmienił lokalizację ze trzy razy...

a dlaczego wobki? W szybkiej i płytkiej wodzie łowienie gumkami mija się z celem. W takim Bobrze, gdzie dołki mają i po 3 metry gumka zyskuje pewną oczywistą przewagę nad wobkiem...

Także przynęty dopieramy do łowiska. Tym razem był to typowy górski potok i wobki zdawały się najrozsądniejszym wyborem.

YO!

Cześć,

Na poczatku wielkie dzięki dla Remka za pomoc w umieszczeniu zdjęć..

Nie wiem czy nie popełniam fau pax pokazując tę rybkę przed relacją Rognisa, no ale to nie jest moja życiówka więc mam nadzieję, że mi przebaczysz Sebastian.. :unsure:

Tak więc wczoraj udało mi się przechytrzyć takiego oto pstrążka o długości 43cm.. Sprawa o tyle ciekawa, że rzucałem ze skarpy widocznej na dolnym zdjęciu, więc widziałem doskonale wyjście i branie a zaraz potem jechałem na tyłku 4 metry w dół aby podebrać rybę.. Ot i cała historia.

5 minut później na Executora 7SR RTR miałem wyjście i uderzenie ryby, którą oceniam na jakieś 55 cm, ale niestety nie udało mi się zaciąć.. Może jeszcze się spotkamy.. B)

Pozdrawiam,

hehe.... Efex w glorii i chwale... dobre sobie.... hehehe :lol: :mellow: <_<

No nie wiem Efex. Na miejscu Sebastian nieco bym się wkurzył. Koleś buduje napięcie, wszyscy już zagryzają wargi, a Ty tu wyjeżdżasz z jakimś takim bladawym czterdziestaczkiem. :mellow:

Wstydziłbyś się normalnie. :unsure:

Gratulacje i nie ściemniaj z tym 55cm. Lepiej go złów po prostu!!!

Trzymam kciuki.

Rognis, dawaj tego Twojego pstrąga, bo jak się stonka z nad Pasłęki rozkręci, to twoje szczęście przepadnie w tłumie. <_<

Heniutek a to ci sprytny tandemik :mellow: .

Poczułem dreszcz po plecach na widok tego zestawu,zwłaszcza po ostatnich rybkach na których razem z Baloo widzieliśmy mnóstwo ospałych żab.Tylko ich rozmiar przekraczał wielokrotnie normy :D .Sztuki po 12-15 cm!Na spokojniejszą wodę przy trawach wróżę Tobie wiele emocji-zwłaszcza prowadząc to tuż pod powierzchnią.

Efex śliczny ten kropek.I udało Ci się jeszcze widzieć atak.Gratulacje.

Czekamy na tego pięćdziesiątaka :D

Pozdrawiam.

Andrzej

Efex,

Gratulacje! Piękna przygoda ... no i te kolejne pstrągale! Wow!

Piękną macie tą rzekę - kurcze zazdroszczę i to bardzo, chętnie spędziłbym nad nią nie jeden dzień.

Rognis chyba nie obawia się konkurencji. W jego historii chodzi o coś innego. Rzeczka, w której łowił teoretycznie nie jest zasobna w takiej wielkości pstrągi. Gdyby nie to, że ma zdjęcia, a sam pstrąg nie wygląda na zdechlaka pomyślałbym sobie, że kupił go w markecie i wszystkich wkręca ... ale jest inaczej.

Pozdrawiam

Remek

Cześć Andrzeju,

Dla 45cm pstrąga żaba o długości 12cm nie stanowi żadnego problemu - widziałem takie akcje kilkukrotnie.. A co dopiero dla 60taka B)

Rzeczywiście całą akcję pstrążka widziałem od początku do końca z lotu ptaka, a wszystko odbyło się na czystej metrowej wodzie z jasnym piaskiem na dnie..Wystartował spod zwałki jak torpeda, a dystans 5 metrów dzielący go od woblera pokonał w ułamku sekundy ;)

Zresztą atak tego większego widziałem z tej samej perespektywy i wieczorem miałem go długo przed oczami..

B)

Pojadę po niego w czwartek - może już dojdzie do siebie. :mellow:

Pozdrawiam,

@Heniutek,

niezły patent z tą przynętą. Daj znać jak dalsze efekty. :D

@Efex,

gratuluję kolejnego pięknego pstrążka.

Niezła przygoda z tym zjazdem po piaskowej burcie :lol:

Widok atakującego pstrąga to olbrzymie emocje. Wracaj koniecznie po tego pięćdziesiątaka.

@Baloo,

relacji nie napiszę ze względu na wielkość pstrąga bo wcale nie był taki duży. Napiszę ją ku chwale pobicia mojego pstrągowego rekordu, przekroczenia bariery 40cm oraz ze względu na okoliczności połowu, zastosowaną przynętę i to że złowiłem go na swojej ulubionej mini rzeczce pstrągowej (notabene na której taki pstrąg to duże wydarzenie). :mellow:

Jak ktoś myśli, że w mojej relacji zobaczy jakiegś mega kabana to raczej się zawiedzie. :unsure:

Tak więc wklejajcie jak najwięcej zdjęć swoich rybek bo większość z nas lubi nacieszyć oko nie tylko swoimi zdobyczami. :D