Baloo Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Cóż, post moja pierwsza troszkę stracił na ważności, gdyż większość z tu obecnych ma już na koncie pierwsze rybki. Dlatego dla lubiących kropki i chętnych dzielenia się sukcesem otwieram nowe miejsce. Może się przyjmie?!? Dziś z Andrzejem szukaliśmy wiosny w górach. Dostałem lekcję od mistrza i mimo, że okazów nie uświadczyliśmy, to tylko powąchałem rybkę kolegi. Trzeba czekać aż opadnie ta lodowata wysoka woda... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 @Baloo - niezły pomysł z tym postem.. Jak uda mi się jeszcze złowić pstrąga w tym sezonie zamelduję tutaj. Na razie czekam na fotki Rognisa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 @Baloo, najważniejsze że mogłeś spędzić kilka godzin nad fajną rzeką i w dobrym towarzystwie. Zresztą na każdej następnej wyprawie zdobywa się nowe doświadczenie. @Andrzej, gratuluję kolejnej rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Baloo, Andrzej, kolejne piękne ryby, kolejne zdjęcia. Gratulacje chłopaki! Migruję jednak ten wątek do forum Wieści znad wody - tam chwalimy się swoimi udanymi połowami, wyjazdami. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 A tak przy okazji widzę, że gumki się skończyły i ... zaczynacie wrzucać woblerki do wody PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 hehe... widzę że wątek żyje własnym życiem i zmienia fora jak rękawiczki. Dziś już zmienił lokalizację ze trzy razy... a dlaczego wobki? W szybkiej i płytkiej wodzie łowienie gumkami mija się z celem. W takim Bobrze, gdzie dołki mają i po 3 metry gumka zyskuje pewną oczywistą przewagę nad wobkiem...Także przynęty dopieramy do łowiska. Tym razem był to typowy górski potok i wobki zdawały się najrozsądniejszym wyborem. YO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Baloo, dwa razy, dwa razy .... Rozumiem, z tymi wobkami. Czyli byliście nad górskim potokiem. A gdzie zdjęcia z górami?? Czy to magiczne woblerki AL (Andrzeja Lipińskiego)? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 @Remas, ten woblerek na zdjęciu to dzieło Andrzeja. @Baloo, no właśnie, mógłbyś wrzucić jakieś zdjęcia okolicy... gór, świerków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 i jeszcze jakiś szum (kojący uszy) wody + zapach tych świerków ... PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 chyba Andrzej cyknął kilka fotek okolicy. Ja trzymałem miejsce na karcie na zdjęcia z okazami.... hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 A co Ty za kartę masz 32kB? Baloo, a kto trzasnął te zdjęcia, które umieściłeś na forum? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 ano ja trzaskałem... Qurcze liczyłem na fajny opis wiosennej wyprawy, ale rybki nie dopisały. Trza będzie odłożyć pstrągi o kolejne dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Ostatnio na to cudo złowiłem 2 pstrągi a 2 dalsze spuściłem,a wszystko to z powierzchni na spływającą przynętę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Efex poprosił mnie o umieszczenie nowych fotek z jego ostatniej wizyty nad wodą. Całą sytuację opisze on sam. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Cześć, Na poczatku wielkie dzięki dla Remka za pomoc w umieszczeniu zdjęć.. Nie wiem czy nie popełniam fau pax pokazując tę rybkę przed relacją Rognisa, no ale to nie jest moja życiówka więc mam nadzieję, że mi przebaczysz Sebastian.. Tak więc wczoraj udało mi się przechytrzyć takiego oto pstrążka o długości 43cm.. Sprawa o tyle ciekawa, że rzucałem ze skarpy widocznej na dolnym zdjęciu, więc widziałem doskonale wyjście i branie a zaraz potem jechałem na tyłku 4 metry w dół aby podebrać rybę.. Ot i cała historia. 5 minut później na Executora 7SR RTR miałem wyjście i uderzenie ryby, którą oceniam na jakieś 55 cm, ale niestety nie udało mi się zaciąć.. Może jeszcze się spotkamy.. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Czyli kolejny raz potwierdza sie, że najwieksze ryby pozostają w wodzie... a tak przy okazji widzę, że EXECUTOR rządzi... Musze przyznać, że bardzo mnie to cieszy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 @Mifek - od razu zaznaczam, że wszystkie złowione przeze mnie pstrągi wróciły do wody i tam pozostają Zamieszczam próbkę umiejętności Zanderixa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 hehe.... Efex w glorii i chwale... dobre sobie.... hehehe <_< No nie wiem Efex. Na miejscu Sebastian nieco bym się wkurzył. Koleś buduje napięcie, wszyscy już zagryzają wargi, a Ty tu wyjeżdżasz z jakimś takim bladawym czterdziestaczkiem. Wstydziłbyś się normalnie. Gratulacje i nie ściemniaj z tym 55cm. Lepiej go złów po prostu!!! Trzymam kciuki. Rognis, dawaj tego Twojego pstrąga, bo jak się stonka z nad Pasłęki rozkręci, to twoje szczęście przepadnie w tłumie. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 :blush:kurcze @Baloo, zawstydziłeś mnie... no postaram się złowić tego 55cm bo mam go nieźle namierzonego - a co będzie zobaczymy.. na pewno dam znać.. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Lipiński Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Heniutek a to ci sprytny tandemik .Poczułem dreszcz po plecach na widok tego zestawu,zwłaszcza po ostatnich rybkach na których razem z Baloo widzieliśmy mnóstwo ospałych żab.Tylko ich rozmiar przekraczał wielokrotnie normy .Sztuki po 12-15 cm!Na spokojniejszą wodę przy trawach wróżę Tobie wiele emocji-zwłaszcza prowadząc to tuż pod powierzchnią.Efex śliczny ten kropek.I udało Ci się jeszcze widzieć atak.Gratulacje.Czekamy na tego pięćdziesiątaka Pozdrawiam.Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Efex,Gratulacje! Piękna przygoda ... no i te kolejne pstrągale! Wow!Piękną macie tą rzekę - kurcze zazdroszczę i to bardzo, chętnie spędziłbym nad nią nie jeden dzień. Rognis chyba nie obawia się konkurencji. W jego historii chodzi o coś innego. Rzeczka, w której łowił teoretycznie nie jest zasobna w takiej wielkości pstrągi. Gdyby nie to, że ma zdjęcia, a sam pstrąg nie wygląda na zdechlaka pomyślałbym sobie, że kupił go w markecie i wszystkich wkręca ... ale jest inaczej. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Cześć Andrzeju, Dla 45cm pstrąga żaba o długości 12cm nie stanowi żadnego problemu - widziałem takie akcje kilkukrotnie.. A co dopiero dla 60taka Rzeczywiście całą akcję pstrążka widziałem od początku do końca z lotu ptaka, a wszystko odbyło się na czystej metrowej wodzie z jasnym piaskiem na dnie..Wystartował spod zwałki jak torpeda, a dystans 5 metrów dzielący go od woblera pokonał w ułamku sekundy Zresztą atak tego większego widziałem z tej samej perespektywy i wieczorem miałem go długo przed oczami.. Pojadę po niego w czwartek - może już dojdzie do siebie. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Yo Anadrzeju. Jak Ci się fotki podobają. Starałem się ująć te emocje najlepiej jak potrafiłem. Większe okazy jeszcze przed nami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 @Heniutek, niezły patent z tą przynętą. Daj znać jak dalsze efekty. @Efex, gratuluję kolejnego pięknego pstrążka. Niezła przygoda z tym zjazdem po piaskowej burcie Widok atakującego pstrąga to olbrzymie emocje. Wracaj koniecznie po tego pięćdziesiątaka. @Baloo, relacji nie napiszę ze względu na wielkość pstrąga bo wcale nie był taki duży. Napiszę ją ku chwale pobicia mojego pstrągowego rekordu, przekroczenia bariery 40cm oraz ze względu na okoliczności połowu, zastosowaną przynętę i to że złowiłem go na swojej ulubionej mini rzeczce pstrągowej (notabene na której taki pstrąg to duże wydarzenie). Jak ktoś myśli, że w mojej relacji zobaczy jakiegś mega kabana to raczej się zawiedzie. Tak więc wklejajcie jak najwięcej zdjęć swoich rybek bo większość z nas lubi nacieszyć oko nie tylko swoimi zdobyczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Lipiński Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Mateusz Twoje fotki mile mnie zaskoczyły.Myślałem że przy tym deszczu i braku światła mogły być poruszone.Ale poradziłeś sobie świetnie.Poniżej kilka zdjęć zanim nadszedł deszcz. Pozdrawiam.Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi