Skocz do zawartości

Wiosenne pstrągi

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

A ja Sobie połowiłem wczoraj na mojej tajnej rzeczce na którą jeździ całe trójmiasto <_< Pięć wymiarszczaków od 32 do 42 cm :mellow:

Nawet zrobiłem zdjątka gdyż przedwczoraj nabyłem nową komórę z aparatem :lol: Jak wróce z pracy do domu i poczytam instrukcję to wrzucę je do wątku B) B) B)

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

@ Rocky - gratulacje!

w okolicach trójmiasta jest więcej dobrych rzek na pstrąga oprócz Wietcisy.. na szczęście nie wszyscy o nich wiedzą, przez co można je uchronić przed presją kłusowników.. szkoda, że w dzisiejszych czasach trzymanie takich łowisk w tajemnicy jest jedynym sposobem na ich ochronę :(

Gratulacje!!! Piękna lipionka. Nic dodać nic ująć. W końcu ten lipień jest zdobyczą nieporównywalną do (przyznaję bardzo ładnie ubarwionego) wyżej prezentowanego pstrążka (37cm). Jeżeli masz zdjęcie całego (prostego, bo w grafice nie jestem specem) lipionka to z chęcią ozdobiłbym tak swoje woblerki.

Pozdrawiam i życzę połamania kija na przyszłość

Rocky

Szczerze mówiąc zdziwiłbym się gdybym w trakcie jętki nie spotkał Cię z muchówką. Zawsze też masz złowione albo namierzone ryby o których ja nawet nie wiem (często tak jest). Jak bardzo bym chciał być dzień przed Tobą na jętce :D

Pozdrawiam

PS Mam nadzieję, że kiedyś mi się uda B) B)

A dodam,że to już trzeci dzień z rzędu.

Istne szaleństwo, codziennie trafaim coś konkretnego :mellow:

Co prawda same lipienie, choć potoki też, ale małe.

Ten 40 - stak jest z czwartku, wczoraj w piątek tez połowiłem, a na okrasę taki 36.

Dzisiaj był ze mną mój ojciec, bo nie mógł uwierzyć w to co mówię. Brań może nie za dużo ale znowu trafiłem ładnego lipienia, oczywiście pływa dalej :mellow:

Codziennie jest poprostu szaleństwo :mellow:

Tylko nasuwa się pytanie - czemu tak nie ma cały rok ?

Prawie eldorado... Na górnej Parsęcie w czwartek pod wieczór roiło się tyle jętek, że w powietrzu kilkaset metrów od rzeki były tego chmuuury. :o Potwierdzone przez naocznych świadków. :mellow:

Ten kto nie łowi na muchę - może tylko żałować - muwię szczerze.

Chciałoby się krzyczeć - chwilo trwaj. :mellow:

Rafał B)

@Slawek, ale to juz nie ta rzeka, mowiac wprost: elblazanie i paslekowiczanie skutecznie ja wyczyscili :angry: i wiem co mowie, bo nalezalem do Glowacza i widzialem zabierane komplety czterdziestakow :(

A czy w okręgu olsztyńskim nie jest 1 sztuka dziennie limitem?!

@farti, ta woda nalezy do elblaga.

Właśnie wróciłem z Wdy :( :angry: Rójka jak cholera,jętki aż szumi a ryb brak.Same krótkie i dwa wymiarszczaki.Aż żal patrzeć jak ta rzeka umiera. Kopary i pseudowędkarze-teraz to już agonia. :(

@rocky, chcesz powiedziec ze melioruja Wde??? Tak poza tym to chyba za czesto nie pojawiasz sie w pracy podczas jetki :mellow: