Andrzej Lipiński Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 No i kogoś do pilnowania tej rzeczki,bo widać dosć blisko stojące budynki w których na pewno nie brakuje chętnych na różowe mięsko A wiosną apetyt rośnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 @Mateo, dobrze, że o tym piszesz.Mogę cię zapewnić, że wspomniana przeze mnie łąkowa rzeka ma wspaniałego właściciela, dzięki któremu odnawia się tam populacja pstrągów.Rzeka była kiedyś uregulowana przez meliorantów, ale właściciel rzeki pomyślał głównie o rybach.Na każdym odcinku są zrobione opisane przez ciebie ostoje dla ryb.Są powbijane kołki, są kamieniska, pojedyńcze głazy, a także spore przeszkody wodne.Ten właściciel myśli tylko o przyszłości ryb i o wędkarzach.Ponadto dodam, że w rzeczce żyją także duże okazy.Widocznie w naszym kraju też można zrobić coś dobrego dla nas i ryb, co widać na tym przykładzie. @Andrzej, obydwie rzeki zostały przygotowane wyłącznie z myślą o rozwoju i ochronie ryb.Są także skutecznie pilnowane.Zdarzają się oczywiście pojedyńcze przypadki kłusownictwa ale na szczęście tylko na małą skalę.Nikt tam siatami i prądem nie połowi, jedynie gliździarze dają radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Ja wczoraj,mając dwie tylko godziny, wpadłem na swoją ulubioną rzeczkę.Miejsce bardzo uczęszczane przez innych wędkarzy,okazało się nie złe,bo na początku trafiłem trzydziestaczka.Kiedy doszedłem do powszechnie znanej dziury,pierwszym rzutem zaciąłem coś dużego.Adrenalinka skoczyła,liczyłem na dużego pstrąga lub srebrniaczka.Niestety tym czymś okazał sie zagubiony 60 cm.szczupak.Jako że zapiął się za górną wargę,to nie straciłem horneta.Dylemat powstał w chwili jego wypuszczania,czy wogule to uczynić,wiedząc że wyżre wiele pstrągów?. Ja wypuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Cześć, Ja zaatakowałem wczoraj malutki siurek o nazwie Giłwa. Niska i niezbyt czysta woda, ale udało mi się wydłubać samiczkę 39cm na IEX7SR RTR.. Jak widać rybka już troszkę odpasiona.. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrynszpaN Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Widziałem Giłwę kilka dni temu i zapewniam, że taka ryba w tym siurku to jak krokodyl w Dunajcu (prawdopodobieństwo). Moje gratulacje (musiałeś łowić albo czołganiem, albo zza krzaka).Pozdrwionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 @Grysza - i czołganiem i zza krzaka A w którym miejscu widziałeś Giłwę? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Efex - szczere gratulacje. Widzę, że się rozkręcasz... Trenuj, trenuj... Tylko nie mów, że tak po prostu odpuściłeś tego 50taka. Jeździj tam po niego, aż go trafisz. On tam jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 @Baloo.. niestety mam wiadomość, że wczoraj kolega złowił wtamtej okolicy pstrąga 51 cm. Mam nadzieję, że to nie był ten mój Muszę poszukać 60tki Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Witam GrynszpanN największego pstrąga jakiego widziałem złowionego w Giłwie to okaz który miał 78 cm . Złowiony był przez mojego kolegę zdaje się w 1990 roku na meppsa 2 i na wędkę Daiwa Cosmoace. Tak się złożyło, że posiadam wypreparowany łeb tego potwora, robi wrażenie do otwartego pyska wchodzi cała męska pięść. Pstrąg nie był gruby bo przy tej długości ważył zaledwie 3,80 kg ale był złowiony w marcu, więc to tłumaczy jego nie najlepszą kondycję.Te trofeum zdobiło kiedyś siedzibę Akademickiego Klubu Wędkarskiego - Grot na Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie. Niestety nie znaleźliśmy kontynuatorów i chętnych do prowadzenia dalszej bytności tego klubu i został rozwiązany - szkoda bo właściwie to ze względu na ten klub wybrałem studia na rybactwie w Olsztynie. Ech łezka się w oku kręci pozdrawiam TARŁO$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Super.Widze, ze duzo sie dzieje.Wiosna juz na dobre i az chce sie poganiac nad woda. Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Dzisiaj kolejne podoboje szkockich wod. Wysoka i metna woda, ale znowu cos wydlubalem. Papcio mial tez przygode, troche grozna ale teraz sie z niej smiejemy. Do jutra ubrania chyba wyschna. Znowu doszlo kilka fotek. Jutro ostatni zaplanowany dzien wedkarski. Likend dla rodziny. Moze jeszcze w poniedzialek przed odlotem wyciagne staruszka <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 @Luko, czekamy na relację ze zdjęciami. Nawet nie przypominam o konkursie wiosennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 @Luko, czekamy na relację ze zdjęciami. Nawet nie przypominam o konkursie wiosennym. @rognis, jedna juz czeka u remka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Wczoraj znowu poprawilismy i to dosyc konkretnie bo przebilem swoja zyciowke , piekna ryba i niesamowicie waleczna. Dzisiaj dzien dla rodziny. Jedziemy nad Loch Ness. Niedziela jeszcze nie zostala zaplanowana. Moze wywalczymy jeszcze jedno popoludnie <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 No to czekamy na relację PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_w Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 W ten wekend poszliśmy z Jackiem na łatwizne i łowiliśmy w Piasecznie , zdarzało mi sie czytać wielokrotnie ,ze tam już nie ma ryb , nawet na tym portalu , to był nasz trzeci wyjazd na to łowisko , i za każdym razem pomimo różnych pór roku ilość złowionych ryb była niepoliczalna... Jednak na drugi dzien zatęskniliśmy za naszymi maluchami z naszych rzeczek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_w Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Tomku, chodziło chyba o Wygonin a nie Piaseczno. Z tego co wiem ... to sam właściciel powiedział mi, że lepiej byłoby gdybyśmy zrobili zlot nad Piasecznem bo tam byśmy połowili. Sorry, bo może coś mylę, ale powiedział nawet, że populacja szczupaka jest bogatsza na Pisecznie niż na Wygoninie (a dowiedziałem się tego w momencie kiedy już mieliśmy zlot) - ale było też drożej. Tomku, świetne kolejne zdjęcia. Widzę, że wyrwaliście też Jacka ... chłopak zapracowany oderwał ręce od pracy. Uśmiechy, ryby ... to najważniejsze - bateryjka się pewnie naładowała. Gratuluję i pozdrawiam. Remek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_w Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Tomku jak zwykle fajne zdjęcia. Dziwi mnie tylko, że tęczaki się nie ruszyły jeszcze. Czy ten hol to także źródlak/palia?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaculek Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Hej, tak - to źródlako-palia. Co ciekawe, każda ryba tego gatunku (że się tak wyrażę) była inaczej ubarwiona. Najładniejsze były samce z dobrze wykształconymi kufami. Jednak po dwóch dniach szczerze zatęskniłem za normalnym potokowcem, nawet bladziutkim.Pozdrawiam, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Szkoda, może tak trafiliście bo przecież tam potoków też kilka pięknych pływa. Widzę typowy mały twisterek motorek. Próbowaliście innych przynęt?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 @Tomek, powoli staję się dużym fanem twoich zdjęć Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 @Tomek, powoli staję się dużym fanem twoich zdjęć Brawo. to dobrze Rognis, bardzo dobrze pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi