kurt Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 (edytowane) Witam, planuje większy zakup przynęt na kija który niedawno zakupiłem - Mikado Nihonto 3-20 grSprzęt zamawiał będę przez internet - w mojej okolicy nie ma większego sklepu niestety. Mam już kilka pozycji ale chciałbym się doradzić doświadczonych kolegów co wybrać z woblerów/gum/błystek na w/w kija.Jeśli to nie problem czy możecie polecić dobry i sprawdzony sklep?Z tego co widziałem Pirania z Krakowa ma bardzo duży asortyment spinningowy. Napiszcie dwa słowa od czego zacząć połów okonia/szczupaka/bolenia/klenia itd.Z góry dziękuję i Pozdr. Edytowane 24 Maja 2015 przez kurt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Przynęty powinieneś dobierać pod konkretne gatunki ryb które masz zamiar łowić a nie pod konkretna wędkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Napisz nam co i gdzie będziesz łowił to może jakieś podpowiedzi się pojawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurt Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Jasne, rozumię dlatego napisałem żeby mniej więcej podać co kupić na bolenia szczupaka itdNa chwilę obecną niestac mnie na zakup kija na szczupaka, sandacza czy okonia.Kupiłem tego kija bo wydaje mi sie że mogę na niego połapać w miarę różnorodnie. Napewno odpadną spory woblery i gumy 10 cm ale z tego sobie zdaje sprawę. Rzeka San, mniejsze rzeki w mojej okolicy i żwirownie. Okazjonalnie Solina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Kup gumy wielkością dostosowane do występujących tam ryb.Do tego dokup główki dopasowane wielkością haka do posiadanych przynęt a ciężarem do warunków na łowisku-głębokość,uciąg wody itp.A następnie to już tylko radosne łowienie i szukanie radosnych wrażeń.No i oczywiście dużo pokory nad naszymi rybnymi wodami.Wodom Cześć! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Przykładów jest wiele ,na jednych wodach skuteczne są woblery na innych gumy albo obrotówki ,na niektórych wszystko w zależności od koloru .Dlatego warto mieć wiele przynęt aby łatwiej dostosować się do żerujących ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Sprzęt zamawiał będę przez internet - w mojej okolicy nie ma większego sklepu niestety.Kurt, a dokładnie to skąd Ty jesteś? Bo na Podkarpaciu ... to jednak kilka dobrze zaopatrzonych sklepów jest ....Może nie wiesz o wszystkich A może w cenie przesyłki kupisz bilet -> i <- stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi