Skocz do zawartości

Trocie i łososie 2010

lukomat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Lukomat zamiast męczyć się nad łupawą powinni pojechać nad Parsęte tam jest ciąg jak na Alasce .Na pucharze Salmo 300 chłopa w dwa dni złowiło 4 sztuki :lol: :huh: :wacko: .W zasadzie to nie wiem czy się śmiać czy płakać.

Mozna zawsze zwalac na zle warunki pogodowe, czy opozniony ciag tarlowy, ale przeciez tak jest co roku, wiec nie jestem tym specjalnie zaskoczony. Poprostu dno.

Nie ma pucharu Salmo, jest Salmo Parsęty zaliczane do cyklu zawodów o puchar Żubra.

A ciąg jest nieprawdopodobny. Staliśmy rano w poniedziałek przy zaporze w Rościnie i patrzyliśmy jak urzeczeni. W ciągu kilku minut widziałem kilkadziesiąt prób przeskoczenia zapory przez ryby od 30 cm do około metra. Brakowało tylko misia i by była Alaska. Zamiast misia byli kłusownicy - z wędkami tuż przy zaporze i próbujący założyć sieci. Jak nas zobaczyli to się zmyli. Po południu byliśmy tam znów, kręciły się tam znów inne ekipy nie wyglądające na spinningistów i uważnie obserwujące obcych.

Kwasik i bardzo dobrze że jest ciąg kłusole też chcą żyć.

Akurat w czasie największego ciągu kłusole maja okres ochronny żeby im jakieś świrki z wędkami nie podhaczyli przypadkiem siatek.Porypany kraj na maxa ,w styczniu będą tysiącami oblegać rzeki i dobijać chuderlaki .