adasio Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Kasy nie brakowało, tylko szkoda było sięgnąć głębiej do skarbonki :mellow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 No to trzeba było od razu zaznaczyć, że pisząc, cyt.:Rozglądam się za szczupakowym kijkiem a ze względów finansowych muszę zrezygnować z kija robionego u rodbuildera.masz na myśli możliwość dołożenia do ceny Cormorana ładnych kilku stówek Głosów przekonujących do rozbijania skarbonki byłoby więcej! Jak odbierzesz kij może wstaw jakieś fotki, albo lepiej z majowego chrztu bojowego PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Tak jest wstawię foty kija jak będzie gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Panowie mam pytanko do was. Od jakiegoś czasu marzę o wędce z pracowni. Miała by to być wędka pod szczupaka bez żadnych zbędnych dodatków. Długość coś koło 2,70-2,90. Chciałbym się dowiedzieć mniej więcej od jakich cen rozpoczynają się takie wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 przy tej długości kija od ok 600 zł na przelotkach Hardloy + szczytowy Alconite i rękojeści z pianki EVA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Muszę przemyśleć to albo poszukać jakiejś używki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 TO prawda, w dziale sprzedam mozna dostać używane kije za świetne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Ostatnio chyba w tych pieniądzach, w s/k/z był avid do 1 uncji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 @KoziPrzeczytaj dokładnie ten wątek od początku, lepiej ten sezon łów tym co masz i powoli zbieraj kaskę na kij z pracowni, szczerze polecam MXFa o którym była mowa w tym wątku tylko w takiej długości jaka ci odpowiada. ( Kije na tych blankach ma sporo forumowiczów i podejrzewam że każdy jest bardzo zadowolony) . Wiadomo że najlepiej mieć od razu, ale czasami lepiej poczekać i zainwestować raz w coś porządnego, sprawdzonego niż przerobić kilka niesprawdzonych konstrukcji i tak naprawdę wydać więcej kasy niż na tą jedną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Dobry, dobry... ale czy ładny? Tak jest wstawię foty kija jak będzie gotowy PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 A ile tak mniej więcej kosztuje uzbrojenie czystego w blanku w takie powiedzmy podstawowe komponenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Szukajcie, a znajdziecie.Poniżej masz ceny z jednej pracowni:http://www.fishingcenter.com.pl/wedziska_tradycyjne.php Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 A ile tak mniej więcej kosztuje uzbrojenie czystego w blanku w takie powiedzmy podstawowe komponenty? W pracowni, czy indywidualnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 W pracowni oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Robocizna ok. 150PLN, koszt materiałów możesz sam policzyć, np. przelotki Forecast, szczytowa Fuji SIC, pianka EVA, uchwyt Fuji to koszt ok. 150-200PLN dodatkowo. Z prostym kijkiem można się zamknąc w 400-500PLN razem z blankiem (materiały + wykonanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Tak jest wstawię foty kija jak będzie gotowy PozdrawiamGrzesiekKurczę zapomniałem o zdjęciach :blush: jak będę miał chwilę czasu to wrzucę. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 jedno znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Luzik, nic się nie stało. Trochę małe zdjęcie, ale styl widać. Ogólnie to bardzo ciekawy kadr PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Możecie polecić coś nisko budżetowego pod szczupaka? Długość 2,70-2,90 do gum na główkach 6-15+3,4 calowe gumy. Ma to być moja 1 wędka z pracowni i chce żeby był to jak najbardziej ekonomiczny wariant. Jeśli da się coś takiego ukręcić to proszę o jakieś propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 A czemu pod szczupaka taki długi? Łowisz na rzece z brzegu? Jeżeli tak, to ja bym celował w coś z serii SA - ST MHX-a. To relatywnie tanie, a bardzo ciekawe blanki. Tańsze w tej długości ciężko będzie znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Czemu taki długi? Z prostej przyczyny jestem bardzo wysoki prawie 2 metry, łowię tylko z brzegu często obławiam zarośnięte starorzecza a dłuższym kijkiem można wtedy lepiej omijać glony itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 @Kozi, Krzysiek dobrze radzi, myślę że MHX ST1084 dobrze nada się do tego co planujesz i da Ci zapas mocy potrzebny do łowienia z brzegu. Spokojnie mozesz ten blank uzbroic w przelotki Fuji Hardloy ( kombinacja ramek LV + L + szczytowy F np. Alconite ) lub Batson Forecast ( kombinacja ramek BVS + BF + szczytowy Fuji F Alconite ). Jeżeli do tego dasz rękojeść z czarnej pianki Batsona albo aglomerowanego korka, będziesz miał bardzo przyzwoity kij za niewielkie pieniądze. Tańsze blanki od MHX'a dostępne u nas na rynku to Batsony z serii RX6 ( obecnie w oznaczeniu DSS ) - myślę że też dobrze spełnią swoje zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Jeśli byli byście tacy mili i mogli mi obliczyć ile taka wędka by mnie wyniosła +/-?A co powiecie o blanku ST1144F czy różni on się tylko długością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 W wariancie z przelotkami forecast i rękojescią z pianki powinienes sie zmiescic w 500zł (MHX ST084) Jeżeli chodzi o MHX ST1144 to nie wiem czy kij nie bedzie zbyt ciężki, dla mnie to raczej kandydat na kij na jesienna dużą rzekę niż na stojąca wodę. Ew. możesz dać troche dłuższy dolnik żeby lepiej go doważyć (bez przesady, jakies 30cm licząc od końca uchwytu DPS-18). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Mowa tutaj o zbrojeniu w pracowni czy własnoręcznie?Ciekawi mnie tylko ten c.w jak on się ma do mocy tej wędki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi